Čo stíhate robiť doma na rodičovskej dovolenke?

martina374
1. dec 2015

Ahojte, chcem sa spytat, co robite doma keď ste na rodicovskej. Samozrejme ze sa starate o dieta/deti to mi je jasne, ale chcela som vediet ci robite aj nejake ine aktivity popri tom alebo si niekde privyrabate? Lebo chcela by som nieco robit, ale pri mojej rocnej dcerke sa toho vela stihnut neda,ale akurat teraz som zacala robit nejake ozdoby na vianoce (aj to len po veceroch) ale co potom? Poradte nieco, alebo nejaky job 🙂 diky

jankastubka
1. dec 2015

Nic... oddychujem a uzivam si toto obdobie. Lebo vela takych obdobi uz v zivote mat nebudem. 😀

zuska2001
1. dec 2015

kedže som učiteľka AJ, občas doučujem. Ale je to zložité, kedže máme malý byt a vždy musí manžel malého zobrať vonku. Je to pre mňa stres najmä pre to, že ich musím vždy "vyhnať von" , aby som zarobila pár eur navyše. Teraz mám zrovna pokoj, a hovorím si,že je to tak fajn.

sardinka335
1. dec 2015

@martina374 ak vyslovene nepotrebuješ peniaze ze obraciate kazdu korunu, tak čo chceš robiť ked pri malej aj tak toho vela nestihaš? Ozoby na vianoce...ked budeš mať job tak slovo ,,nestiham,, neexistuje - budeš musieť stihať inak budete mat doma len zbytočne dusnu atmosferu. Takze po večeroch lušti krizovky, čitaj knihy ak ti ma kto večer malu ,,čeknuť,, tak chod na nejaky kurz aby si bola medzi ludmi ak ti to chyba.
Ja stiham robiť všetko to čo stihnuť potrebujem a čo stihnut chcem...toto je jedine obdobie kedy si mozem povedať ze ciel dna je ,,premotať sa,,. (samozrejme nie kazdeho)

sonka_d
1. dec 2015

Pri prvom dietatku som zacala hackovat, vyrabat ozdobne torty a tiez nausnice z fima.. vsetko trosku a len pre seba.. pri druhom som uz citila nedostatok mozgovej cinnosti, tak som zacala mystery shopping, ankety a potom aj robotu na doma od zamestnavatela... vzdy som musela robit nieco, lebo by som zahynula 🙂

yanni
1. dec 2015

Hm...jeden stiha viac, iny menej, niekto nic. Ja stiham toho vela a ani sa nejak nenahanam. A keby si niekto myslel, ze popri tych vsetkych aktivitach si toto obdobie neuzivam, myli sa.
Takze: momentalne sa staram o dve domacnosti - byt, kde byvame (uz len nejake dva tyzdne) a novopostaveny dom, kde momentalne travim minimalne pol dna a vsetky finisne prace organizujem ja, kedze manza je v zahranici.
- beham po vselijakych rozluckovych a uz aj vianocnych vecierkoch - z prace a aj sukromne.
- sportujem - beham a plavam - menej ako pred tehu, ale 4 mesiace po porode a popri inych aktivitach velmi vela casu nemam.
- s malou chodim na babyplavanie
- hackujem celej rodine - co je so mnou 6 osob (4 deti a my dvaja) - nove zimne ciapky
- väcsinou mam uz o tomto case napecene vianocne pecivo, tento rok sa uvidi ako a ci vobec popri detoch nieco stihnem.

Spät do prace sa chystam az po malej druhych narodeninach a uz vobec nerozmyslam na nejake privyrabanie popri materskej. Po prve, netreba nam to, po druhe cez den mam len malu a vychutnavam si ju a po tretie, mam aj bez kancelarie dost roboty.

iza29
1. dec 2015

Denné štúdium VŠ 😀

cerez
1. dec 2015

Tak pri prvorodenej som odišla pracovať, keď mala dcéra 1r. 4m. Popritom som študovala VŠ. Unavená, nevyspatá, vyčerpaná. Pri druhom synovi som vôbec nezatúžila urobiť tú istú chybu a doma som bola pekne skoro celé tri roky.

levma
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
1. dec 2015

@martina374 ja som sa venovala dietatu,neskor detom. A kedze maly bok dost akcny a nerad bol sam,tak sme okrem.hrania aj spolu upratovali. Neskor sa mu narodila sestricka,takze som mala dvoch drobcov doma naraz. Az kym on nezacala ako 4,5r.chodit do skolky. No a posledny polrok s malou doma som si uzivala a oddychovala,lebo zrazu len jedno dieta cez den doma. Sice coskoro po jeho nastupe prestala poobede spavat (uz aj ona),ale stale to bolo omnoho pokojnejsie. Takze mne stacili moje deti a domacnost (aj tak som.byvala casto chora a to cloveka vycerpa,ked ma.do toho aj dve deti,hoci nasi aj chodili pomahat).
Ja som.skor zvazovala cestu vziat si este jedno dieta niekoho ineho,no kedze som.ja i muz boli casto chori,tak som tu myslienku musela zamietnut.

zdena12345
2. dec 2015

nemam moznost pracovat vo svojom obore. maly zabera dost casu a podarilo sa mi znova otehotniet, takze som aj prestala riesit a budem az ked to bude aktualne.
robim obcas nejake rucne vyrobky (papucky pre deti, sale, patchwork, venujem sa kvetinam) ale skor je to vsetko ako konicek, nezarobis na tom. material nie je zadarmo, venujes tomu vela casu a to, co mas na tom zisk sa naozaj nevyplati. ani nemas istotu, ze to predas. ja to urobim ked ma to bavi a mam cas, nieco skusim predat, nieco porozdavam po rodine... ak sa to zoberie cisto po financnej stranke, naozaj si takymito drobnostami nezarobis. rovnako kvetiny sem tam nieco predam za symbolicke ceny, ale znova si za to kupim ine, alebo vymenim rovno kvety🙂
viem o niektorych, co maju povolanie, s ktorym sa da- uctovnicka moze robit i z domu ale celkovo co robia na PC a umozni im to zamestnavatel.
ucitelky mozu doucovat alebo aj normalne ucia niektore dokonca s deckami v skole🙂 par hodin tyzdenne.
ale ak nemas povolanie, ktore by si mohla takto skombinovat... zalezi i kde byvas a ake moznosti poskytuje mesto/dedina.... ja som mala v plane dat maleho v 2r do skolky, len som ostala tehotna. ale aspon to mam jednym vrzom a potom mozem uz naplno len pracovat... az do dochodku ktoreho sa nedozijem🙂

sue
2. dec 2015

Ak chceš byť činorodá, hľadaj vo svojom okolí možnosť dobrovoľníčenia - neviem odkiaľ si, ale takýchto organizácií sú tisíce, nemajú problém ani s deťmi a skvelo sa to vyníma v CV 😊

nevelyn
2. dec 2015

stiham toho celkom dost popri babatku a stihla by som i viac, len nemam motivaciu snazit sa, lebo financne sa nijak netrapime. Pomaham aspon partnerovi a znamym s IT projektami, webstrankami, financiami a danami, ziadne hackovanie ani rucne prace, na to nie som stavana a intelektualne ma to nelaka. A sem tam uvarim nieco gurmanske. Snazim sa prave nebyt ta stereotypna maminka, co sa jej radius scvrkne na kuchynu, detsku izbu a park.

sonka_d
2. dec 2015

@levma Mystery som robila pre NMS market research... kukni aj anketar.sk stale hladaju sikovnych ludi. Nie je to velmi vynosne, ale zabavi mozog a prida skusenosti. Zalezi co hladas...

levma
2. dec 2015

@sonka_d dakujem za tipy! 🙂

slnecnica174
2. dec 2015

@martina374 Stihat sa da asi len ked ti dieta spi, alebo ti ho ma kto postrazit. Inac si neviem predstavit, ze niekto nieco moze popri dietati stihnut 🙂 Ak samozrejme nema doma dieta, ktore si vyzaduje nejaku minimalnu starostlivost 😉 Ja som sa snazila pre nas vytvorit vzdy pestry program, aby bola mala vela v kolektive a stravili sme spolu pekny cas. Teraz ked uz zacala chodit do jasliciek mozem zase mysliet na karieru😉

lulistek
2. dec 2015

Venujem sa naplno svojej dcére

lambrett
2. dec 2015

ja som klasicka zena/matka+som zacal pri malom cvicit, v pohode sa da, ked maly sa hra na zemi a plazi sa a uci sa stvornozkovat a chodim do roboty, mam salon, 3x do tyzdna poobede na 2-3h a sobotami licim. licit som zacala tyzden po prepusteni z nemocky, zeny chodili k nam pol roka, teraz uz chodim nazad do salonu. a klasicku kozmetiku robim opat od kedy mal drobec mesiac.niekedy je to narocne, lebo radsej by som s nim sla spat alebo vnku sa prejst, ale zas sa vyvetram a nesedim 24h doma s dietatom, aj ked ho nadovsetko milujem a nedavam ho nikomu strazit ani len kocikovat, okrem muza samozrejme 🙂nikomu neverim

shia
9. dec 2015

ja sa cez den naplno venujem dcérke (3 roky), ale od jej polroka popri materskej po poobediach som prvé dva roky doučovala (vtedy sa dcérka hrala s tatinokm alebo išla s tatinkom babky pozret, takze ziadna "ujam"), ale poseldny rok uz nedoucujem, ale od jej pol roka stale sa venujem svojej "riadnej profesii" - som krajinna architetkta, takze stale pracujem z domu na projektoch, robim po veceroch,ked dcerka zaspi,takze ta ani len netusi, ze maminka pracuje, takze ju nijak neukracujem o nic a ja pracujem 🙂 nevyhoda je, ze nepoznam vecerny oddych absolutne :-/ ale moja praca ma bavi, a viem si sama planvoat kedy budem a kedy nie atd, takze si neveim pracu z domu vynachvalit a hodlam v tom pokracovat ;)

shia
9. dec 2015

plus este ciastocne som riesila nieco cez e-shop, ale zistujem ze to ma nejak nenaplna zabijat tam cas, tak to uz ani nejak neriesim....Zalezi, ake "remeslo" mas v ruke, ci sa ti da ho robit aj z domu alebo nie, mnohe zeny napr robia uctovnictvo domu alebo ak su ucitelky tak doucuju a pod, skus vychadzat z toho co vies, ci to neveis nejak zuzitkovat..urcite sa nedaj nalakat na nejake agentury, ktorym mas dopredu zaplatit za nic