Dá sa zvládnuť bábo v 35tke?
Ahojte mám 32 rokov a 2 ročneho synčeka.Tehotenstvo som mala rizikové aj pôrod náročný malého ťahali vákuom a oživovali.Ale je chválabohu v poriadku .Len je dosť nàročný a naviazaný na mňa .A neposlúcha neviem či je to obdobie vzdoru alebo je taka povaha.No k téme s mužom sme si hneď povedali že do druhého nejdeme kvoli všetkým komplikáciám.No dnes sme mali rozhovor že on by ešte jedno dieťatko chcel pre syna súrodenca.Ale tak že by som šla do práce tých 270 dní aby mi vyšla materská a vyšši rodičák.No to by som mala už 35 rokov a neviem si to predstaviť.Ako viem že to nieje vysoký vek rodia aj v 40tke aj vyššie,no len prvé tehotentsvo som potratila ,potom sa podaril synček hneď 3 mesiace nato.Zdravá som aj mlado vyzerám 😄 len neviem či to dám psychicky .Lebo prvè mesiace boli fakt náročné nespala som nič,schudla som .Teraz som ok aj malý prespí celú noc .Prosim maminky akè je to mať dieťatko v takomto veku a hlavné druhé tehotenstvo,fakt je to lepšie? a porod? ďakujem za skúsenosti
ja som mala 34,5r, ked sa mi narodila dcera.
Ja som mala prve v 36 a tiez po potratoch. Velmi narocny bol aj je prvy syncek, preto sme druhe odkladali na neurcito alebo na nikdy. Ale nakoniec sme nedali pozor a dietatko prislo. Riadne som to orevala lebo som si to ndvedela predstavit kedze prvy bol strasny a kazdy mi tvrdil ze je to normalne a ze vsetky deti su take. Maly ma 1.5r ja 40 a nemat prve dieta postihnute tak to zvladame v pohode. Malicky je presne to vytuzene dobre sikovne dietatko ake si kazdy praje, som stastna ze ho mame a isla by som do toho zas. Aj ked narocne to je ale nie koli nasmu veku..
@linki90 Po 35 vyrazne klesa sanca otehotniet. Teda u teba to moze byt ine, ale priemerne to tak vychadza. Takze ak ty velmi nechces to druhe dieta, je mozne ze sa ti to splni a nebude.... alebo bude v 38 rokoch. Okrem toho stupa aj sanca na vyvojove poruchy.
Ak by som bola rozhodnuta, ze druhe dieta chcem, snazit by som sa zacala uz teraz.
Ja som rodila ako 46 rocna ale prve dieta. Tehotenstvo aj porod ukazkove, ale je to zaberak mat male dieta v tom veku.
Syna som mala ako 36 rocna.
@linki90 podla mna je to velmi individualne. Ja mam dvoch synov, 3 rocny a 10 mesacny, obe tehotenstva viac-menej bezproblemove, 1.porod ale skoncil kliestami, mala som takmer 29 rokov, starsi syn je brutalne narocny, dava zabrat uz od babatka a stale to trva. Druhy porod (ako 31 rocna) bola planovana sekcia vzhladom na 1.porod. Maly je zatial ovela spokojnejsie a kludnejsie babo, nez bol starsi. So starsim je este aj teraz viac starosti, nez s mladsim. Manzel vravi, ze 2 deti uz stacia, hoc este kedysi davno hovoril, ze by chcel aj 4-5😆ja som si predstavovala, ze budeme mat 3, ale pomaly zacinam pristupovat na to, ze ostaneme pri dvoch (najma kvoli porodom, ale aj kvoli zaberaku so starsim). Svagrina ma 3 chalanov vo veku 7rokov, 5 rokov a rok a tristvrte, rodila ako 31 rocna, 33 rocna a takmer 37 rocna, vsetky tehotenstva aj porody bezproblemove, ich chlapci su tiez velmi zivi, ich najstarsi bol ako male dieta horsi, nez nas prvorodeny a ten treti vyzera, ze bude dost brutalista🤣a napriek tomu rozmyslaju nad 4., ma 38,5 roka, takze urcite by rodila najskor ako 39 rocna
Ved to je 35, nie 75 :D prvé 32 a druhé 35, nevidím rozdiel. Keď máš dve deti po 30, tak je to cca to isté.
Prvy syn sa mi narodil v 37,druha dcéra v 38.takze obe deti som mala po 35 tke.
Deti sú zdravé, ja som otehotnela bez problémov vždy aj tehotenstva a pôrody bolo v poriadku
Je to veľmi individuálne
@linki90 ja som mala prve v 30, druhe v 32, rozdiel medzi detmi 21 mesiacov, prve dieta problemy s dojcenim, poporodna depresia, druhe kolikove, uplakane, behali sme s nou po lekaroch v kuse. Do toho sa mne spustila autoimunitna hypertyreoza, takze chudnutie, padanie vlasov, vysoky tlak, pulz, liecba...Tretie sa nam podarilo v 37, ku koncu som mala problemy s tlakom a po porode po 2 mesiacoch este agresivnejsia hypertyreoza. No lekar ma kvoli dojceniu nechal este bez liekov, prejavy som mala sice, ale krvne testy neboli tak zle, takze az ked mal maly rok, tak som zacala brat liecbu, 4 mesiace liecby a do toho stvrte tehotenstvo. Mam 39 rokov, tlak a vysledky zo stitnej zlazy v norme. Takze mam aj psychicke, aj fyzicke problemy po porodoch, ale zvladli sme to. S tym, ze muz je napomocny, dobre zaraba, stara sa o nas. Takze ked si zdrava a mas normalneho chlapa, je to v pohode vek. Sestra ma 36 rokov, jeden potrat za sebou, konecne vyzera, ze toto babatko uz donosi, takze prve bude mat tesne pred 37 rokmi.
Ooovela viac som ai uzivala babatko v 35tke ako pred 30tkou.
Mam 39 a zvladam to uplne v pohode . Ak nemas nejake zdrav problemy nechapem preco by si to menala zvladnut. Tak ja osobne som fyzicky na rovnakej urovni ( ak nie lepsiej ) ako pred 10 rokmi. A nemyslim ze ked budem mat 40 uz nebudem vladat. Jedine coho by som sa viac obavala boli geneticke choroby.
Ja som mala prvé ako 40 ročná. Teraz ma 8 mesiacov, ja 41. A je to v pohode. Nie som vyflusnuta, tehotenstvo bolo ukážkové a pôrod tiež. Ale je fakt, že vekom klesá šanca otehotnieť. A aj to fyzicno, emocno a psychika sú veľmi individuálne. Ty vieš ako sa cítiš, atď.
@linki90 Úplná pohoda. Druhé dieťa som mala v 38. Bolo to takmer 10 rokov po prvom pôrode. Otehotnieť trvalo o polovicu menej než pri prvom dieťati.
Pôrod aj zotavenie rýchlejšie pri druhom dieťati. Tehotenstvo v poriadku.
Prvé a jediné dieťa skoro v 45. V septembri bude mať rok a je to super 🙂. Materstvo si užívam.
Ja mám dve deti, obe po 40.tke a iba výnimočne mi prespia noc.
Obidve tehotenstva vynikajúce, veľmi som si ich užívala, aj v zdraví, pôrod normálny 2x, prirodzený bez Epi. A dokonca mladšiu ešte kojim.
A.nebo, dá sa.to zvládnuť, lebo človek na výber nemá. Ale ja mám dom oba poklady, náročný (rozumej plačlivé, uvrieskany, hádzanie o zem atď.) nebolo vôbec....ja každému vravím, že moje deti vedia, že majú starších rodičov, tak nás v tomto šetria 🤣🤣🤣.
Ahoj, ja som rodila prvé ako 25 ročná, druhé ako 28 ročná, keď som mala 35 rokov, rozhodli sme sa, že to skúsime do tretice. Prvé aj druhé sa nám podarili na prvý šup, tretie na druhý pokus, takže problém s počatím po 35tke som našťastie nemala. Teraz naša princezná oslávila 2.narodeniny,ja mám 38 rokov, vôbec necítim, že to nezvládam 🙂 Samozrejme, že boli a aj budú ťažšie obdobia, ale tie by boli aj keby som mala o 10 rokov menej. A čo sa pôrodov týka, ten tretí bol najlepší, najrýchlejší, a to som rodila 8 rokov po druhom pôrode ako 36 ročná. Ja absolútne neľutujem, že sme do toho išli, určite sa to dá zvládnuť 😉
@linki90 zblaznis sa, ked sa na to necítis, tak druhe neries a nenechaj sa dotlacit do niecoho nechces...
Tak ja som mala prvé v 19-ke, druhé 33,tretie 34 a štvrté by malo pribudnúť krátko po 42-ke všetky sa podarili na prvý krát a prirodzene už len nech sú zdravé ,pôrody prvý vakum extraktor zvyšné dva prirodzene s EDA, toto uvidíme tehu bezproblémové..

@linki90 mne sa mladšia dcéra narodila 4 mesiace pred 35 narodeninami a úplne si ju užívam, teraz ma 3 roky a tiež začína byť tvrdohlava a jedovita ale je to len obdobie