icon

Dieťa sa dá krásne včleniť do vášho pôvodného života. Platí to u vás?

4. máj 2023

Pamätám si, ako som ako tehotná čítala nejaký časopis a tam vysmiata maminka povedala pre mňa pamätnú vetu: "Dieťa sa dá krásne včleniť do vášho pôvodného života!" Veľmi som sa jej potešila, kedže okolo nemal nikto deti, v živote som ani len nedržala bábo na rukách. Na tú vetu nikdy nezabudnem, kedže z môjho pôvodného života neostalo nič. Už prvé dieťa bolo mega náročné, uplakané, neznášalo cestovanie. Teraz mám deti tri a rozmýšlam, že kde som spravila chybu 😁. A chcem sa spýtať, či je tu niekto, komu sa podarilo dieťa (deti) krásne včleniť do svojho pôvodného života???
Tak som si spomenula ako do nášho pôvodného života patrilo Otvorenie Seneckého leta. Aká to bola oddychovka, ako sme si to s mužom vždy užili, všetko bez problémov. A potom, život s dieťaťom - ako sa moje dieťa odviezlo v Senci v detskom vláčiku chytilo tam nejakú hroznú chrontu, z ktorej o tri dni neskutočne vracalo a o ďalšie dni sme umierali celá široká rodina aj susedia, všetci ktorých stretol... To je ono? To krásne včlenenie? 😆

Strana
z2
lucka_ke
5. máj 2023

môj názor je, že keď sa žena stane matkou úplne sa zmení, ako keď sa z húsenice vyliahne motýľ, už je to proste niekto iný ako bol dovtedy... nemôže to byť rovnaké, pretože už nie sme dvaja žena a muž, ale traja, prípadne viacerí a prvé roky všetko prispôsobujeme dieťatku/deťom, pretože to potrebujú, ja by som ani nechcela, aby to bolo rovnaké lebo dieťa nás zmenilo (k lepšiemu) a postupne ako rastie a osamostatňuje sa je to stále jednoduchšie pre nás rodičov

camelie12
5. máj 2023

@nika11103, ja dakujem Vam ❤

Som rada, ze sa vam to pacilo a ze ste sa v tom nasli. Ved sme v tom spolu, vsetky maminy 😍
A drzim palce, nech mate, co najmenej tych horsich dni. A nech mate vela peknych zazitkov s dcerkou.

Aj ked pre vyrovnanie rovnovahy musia byt aj tie tazsie chvile (aby sme si vedeli viac vazit tie lepsie), ale zase nemusi ich byt prilis vela. Len keby sa to dalo tak vzdy "zariadit" alebo si vybrat.

Pekny den prajem 🙂

Strana
z2