icon

Druhé dieťa po náročnom prvom?

18. aug 2025

Ahojte maminy. Prave cakame druhe babo, ma sa narodit koncom oktobra a prvorodeny bude mat uz 2 roky. Manzelova rodina nas stale strasi, ze to bude narocnejsie, bude to hrozne, ze nam budu musiet chodit pomahat a tak. Prve babo bolo velmi narocne. Je to tzv. vysoko senzitivne dieta. Malo uzdicku, dojcilo sa doslova 24/7, nepolozitelne, ja som kratko po narodeni statnicovala a cele novorodenecke obdobie mi uslo medzi prstami. Aj preto si chcem toto babo uzit a verim, ze uz budem vediet co a ako, zachytit niektore veci skor, budem vediet ako na spanok (prvorodeny je velmi zly spac od narodenia, 20 min spanky boli prveho pol roka denne), jednoducho ze uz budem kludnejsia a skusenejsia. Vsade citam, ze druhe babo je pohoda. Je to tak? Ake ste mali druhe babatka, ked bolo prve narocne?

Strana
z2
pralinka86
23. aug 2025

Kazde dieta je ine, ma inu povahu. Neda sa predsa zovšeobecňovať. Výhoda je, ze ocakavas pri druhom uz vsetko mozne, lebo aj vsetko mozne si zazila. Na druhej stranez to su veci, co neovplynis. Ak raz spi 30minutovky, budi sa a nevie prechdzat z 1 spank.cyklubdo dalsieho, tak to tak bude robiť mesiace, kym sa to nenauci. Ked ma potrebu byt na tebe každú hodinu, tak bude.
My sme mali opacne, prve ako tak fajn, neratam 30min spánky, dojčenie kazdu hodinu, hodinu a pol. Je to mini babo, potrebuje, tak potrebuje. Druhe ale okrem tohto este neznasalo kocik, nosic, vozenie v aute, malo koliky a to uz bolo trochu ehm narocnejsie, ked stale vrieska a proste nevies uz ako pomoct a mas este druhe male dieta.. ale ako rastlo, tak to bolo lepsie a lepsie.. ale prvy rok bol masaker. Dnes su uz parťáci, aj sa vedia pekne spolu hrať okrem toho vystrajania co spolu robia 🙈
Vsetko je len obdobie, nikdy nevies dopredu co bude, kolko to bude trvat, vzdy je to ine, unikatne a da sa to zvladnut aj bez pomoci rodiny

Strana
z2