icon

Ako sa zmení život s druhým bábätkom?

4. máj 2026

Ahoj. Ako sa zmenil váš život a denný režim keď sa vám narodilo druhé dieťa? Je to náročnejšie? Utrpelo tým vaše manželstvo? Stíhate sa venovať obom deťom? Nežiarli staršie na mladšie?
Pýtam sa pretože sa stále neviem rozhodnúť či mať aj druhé dieťa alebo nie. Máme skoro dvoj ročného syna (teraz v období vzdoru takže niekedy je to fakt náročné) a radi by sme mu dopriali súrodenca aby nebol sám ale zároveň máme rešpekt či to budeme zvládať. Nie po finančnej ale po výchovnej stránke.
Ďakujem 🙂

widy33
4. máj 2026

@anonym_autor Ahoj mám 6ročnú dcéru a teraz bábätko 7mesiacov nemenila by som. Je to náročné fyzicky psychicky sú lepšie a horšie dni. Všetko je však dočasná fáza. Ak potom túžiš určite choď do toho.

thirstymonk
4. máj 2026

@anonym_autor Ja mám tri a je to masaker :D Ale dá sa to prežiť. Najmladší má rok, najstarší 7 rokov, he medzi nimi cca 3,5 roka rozdiel... Čiže akurát, keď už to decko začne byť zaujímavé, tak sa ti narodí ďalšie bábetko zarevané :D

anonym_77789e
4. máj 2026

@anonym_autor Samozrejme, ze je to narocejsie, ja mam dvojrocny rozdiel, ale nemenila by som. Casom si najdes system. Moj neziaril na sestricku, naopak, mal ju strasne rad od zaciatku. Akurat on zivw dieta, dcera kolikova, na zaciatku to bolo tazsie, ale prve dva mesiace chodila moja mamina.

beata_k
4. máj 2026

@anonym_autor Mam medzi detmi 3 roky rozdiel. Nebudem ti klamat. Je to narocne.

kiki68
4. máj 2026

Ja mam 5 rokov rozdiel a ok, ja neviem, ten starsi vie zrat nervy, ale to je faza. Vztah a toto cele oki, tam nic nepozorujem iba viac mamagementu to vyzaduje skrz presuny a kruzky atd.

anonym_c2a7d7
4. máj 2026

je to narocne par prvych rokov urcite, pre mna je to win uz cele roky ako spolu rastu
nemenila by som to, mam medzi nimi rok
furt spolu, oblecenie, skoly, zaujmy, vylety, dovolenky, vsetko maju rovnake, podobne, ked sme boli alebo stale sme na vylete, odpoja sa oni dvaja a usta sa im nezavru, ze nechapem, o com sa tolko vedia rozpravat
uz su dospeli takmer, zatial sa to nezmenilo a dufam, ze im to vydrzi
podla mna mali to najkrajsie detstvo jeden s druhym

autor
4. máj 2026

Ďakujem 🙂 určite ešte budeme zvažovať. A ako ste to riešili ak ste mali napríklad novorodenca a škôlkára? Predsa len deti zo škôlky nosia rôzne choroby. Nechávali ste vtedy staršie dieťa doma aby domov nenosilo choroby kvôli bábätku?

patta89
4. máj 2026

Ja mam medzi detmi rozdiel 3,5r...Starsi zacal chodit do skolky v septembri a v oktobri sa mu narodila sestricka. Pre mna to bol super rozdiel medzi nimi, starsi mi pomahal so sestrickou, nosil plienky, utierky atd. Zo skolky som ho nikdy neodhlasila, ked bol chory, sestricka od neho nikdy neochorela. Teraz ma mladsia 2,5 r a iba raz bola chora, co som jej dala nurofen.

anonym_c2a7d7
4. máj 2026
@anonym_autor

Ďakujem 🙂 určite ešte budeme zvažovať. A ako ste to riešili ak ste mali napríklad novorodenca a škôlkára? Predsa len deti zo škôlky nosia rôzne choroby. Nechávali ste vtedy staršie dieťa doma aby domov nenosilo choroby kvôli bábätku?

@anonym_autor
ten starsi siel az ako 4 rocny do skolky, prvy rok boli spolu doma, aj kvoli chorobam ano

svetlonos
4. máj 2026

@anonym_autor
S prehľadom zvládnete. Nás mal 8 mesiacov keď som otehotnela. Sestru zbožňuje, žiarli skôr mala na neho 😂 sú zlatí ku sebe. Prvý mal 3 keď sa mu narodil brať. Tiež boli zlatí, trochu žiarlivosti bolo. Problémy sú skôr také, keď chcú starší niečo stavať a mali to búrajú alebo pokreslia obrázok. To sú také boje.

anonym_23a928
4. máj 2026

Ja mam 6 rocneho a 4 mesacne a super ako keby som mala len jedno😁 muz vezme do skolky zo skolky na kruzky a ja uzivam matersku.