Druhé dieťa počas rodičovskej

11. aug 2021

Ahojte ako je to ak znovu otehotniem počas rodičovskej, prvý polrok som mala materskú, budem ju mat znova alebo budem dostávať len rodičak?
Rozmýšľame ze to skúsime takto naraz 😀

riamia91
11. aug 2021

Ak trvá PP, tak áno.

autor
11. aug 2021

@riamia91 zabudla som napísať , skončila mi zmluva bola som na dobu určitú, vraj tam je nejaká ochranná lehota

riamia91
11. aug 2021

V tomto to neplatí, nevzniká nárok na MD ani na "tehotenské" pokiaľ netrvá PP.

autor
11. aug 2021

@riamia91 ďakujem veľmi pekne

petamich
11. aug 2021

ochranna lehota tam je to mas pravdu ale 8 mesiacov = musela by si byt tehotna v case ked ti skoncila zmluva, co si zrejme nebola (sudim len podla info v prispevku) a z toho dovodu zial narok na matersku nevznikne, kedze nemas aktivne nemocenske poistenie

sasesoe
11. aug 2021

Kedy presne Ti skoncila zmluva? Vycerpala si pred koncom aspon 1 den dovolenky, aby sa Ti obnovilo NP? Ak by ano, tak by si mohla mat nazbieranych aspon tych 270 dni NP za posledne 2r a stacilo by obnovit NP (napr dobrovolnym poistenim). Ak chces asppn nejaku MD mas viacero moznosti - platit si dobrovolne NP (nie je to ale mala suma) al lacnejsie vyjde zamestnat sa aspon na 1h/denne - pravidelny prijem a "zbierat dni". Nasledne ak by sa po otehotneni podarilo zmenit zamestnavatela a u noveho odrobit aspon 90 dni bez PN, OCR tak MD by sa pocitala z tohto noveho prijmu... mozno ak ma otec dietata narok na Md (moze cerpat 28tyzdnov max do 3r veku dietata), tak by ste sa vedeli nejako prestriedat. Odporucam sledovat stranky na FB Pravne pre rodica a Danove a odvodove tipy Jozefa Mihala. Drzim palce.