icon

Dusná atmosféra: Ako vyriešiť hádky po narodení dieťaťa?

xtinka999
19. mar 2024

Ahojte baby/zeny🙂 obraciam sa na Vas s otazkou.mali ste niektora doma situaciu,aku som si vsimla u mojej kamaratky,?ze po narodeni dietata,sa kazdu chvilku hadaju.Situaciu maju taku: on chodi do prace,od 8mej do pol piatej,rano pred odchodom do prace,obaja pripravia malemu ranajky otec sa naranajkuje ,da malemu ranajky a hra sa s malym,kym sa naranajkuje vklude mama a akurat odchadza otec do prace.po praci vymeni mamu pri malom ,kedze mama chce nieco porobit,vecer spolu kúpu a spolu uspavaju,kedze tazsie maly zaspava.lenze som sa dopocula(mam info z oboch stran) ze ona mu vykrikuje ze doma nic nerobi,ze ona stoji pri sporaku popripade uprace a ze nema na noc ine cas ,kedze sa malemu cely den venuje.padá tam aj vela urazok(na moj vkus) ze je neschopny a celkovo vsimam ze je nanho nervozna.preto to tu rozoberam,lebo mi to trha srdce,lebo su mi velmi blizky,ale su tvrdohlaví nato aby si vypytali pomoc:/

slnkojezivotabudic
19. mar 2024

my sme mali divoko asi rok a pol... trvalo nam dlho kym sme zistili ze sme mali aj odcudzenie jeden od druheho, aj take mozno "baby blues" ....ja ked som nespokojna tak to ked mi chlap nevenuje dost casu akonahle to je v intimite ok tak sa moc nestazujem :D lebo potom mi aj rad pomoze 🙂

slnkojezivotabudic
19. mar 2024

podla toho co pises mozu mat problem prave v tej intimnej oblasti a celkove medi sebou, malo sa rozpravaju , i ked to moze byt inac no

xtinka999
autor
19. mar 2024

@slnkojezivotabudic akoo,detaily po tej stranke samozrejme neviem🙂 ale vravim,trapi ma to kvoli nim.ako,chapem ze je unavena a on popri robote este obcas nieco privyrobi,ale jeden z problemov co u nich je,co sa mi dostalo do usi su aj peniaze

slnkojezivotabudic
19. mar 2024

@xtinka999 moze byt... peniaze vedia narobit stres... pozname aj my ...

muchacici
19. mar 2024

@xtinka999 To sú bežné problémy, je to niečo nové, chlap musí zarábať, žena stratí svoj doterajší štýl života, vkuse sa musí točiť okolo bábätka a má čo robiť, aby aspoň niečo stihla, riešia sa peniaze, vzťah už nie je o dvoch, úplne sa to mení. Frustrácia na oboch stranách, výčitky druhej strane. No bohužiaľ, mladá pani musí pochopiť, že veľa ľudí sa potýka s rôznymi záležitosťami a adaptáciou. Myslím si, že by si mali dávať bacha, aby si zbytočne drsnými slovami, ktoré už nevrátia späť, nepokazili vzťah. Jednoducho to musíme prežiť

slnkojezivotabudic
19. mar 2024

ono take krizy nastupuju z casu na cas, kazdy rok daco... uz ked je dobre a myslis ze to tak ostane tak zrazu bum ani nevies preco a si v dalsej krize... to s detmi takto .. :D to je skuska pre nas ci vydrzime ako rodina pokope,, ale ochota musi byt z oboch stran a snaha pracovat na vztahu 🙂

zanka777
19. mar 2024

@xtinka999 ja nerozumiem jednej veci....prečo na fóre rozoberas osobne problémy tvojej kamarátky.... Sú to predsa ich problémy tak nech si ich riešia sami.... Ale z toho čo píšeš a že sa zastavas vždy len chlapa mi príde či nemáš k nemu blízko?ako neber to v zlom ale takto mi to príde..... Že svojej kamošky sa nezastanes len jeho..... Pozri nechaj ich nech si so svojimi problémami poradia sami..... A ty ako správna kamarátka stoj pri nich a príliš sa do toho nemontuj

.... A uz vôbec nie vo fóre ich rozoberať

xtinka999
autor
19. mar 2024

@zanka777 praveze dlhsie poznam ju,a nepisem o koho ide presne,len sa to snazim pochopit aby som im mohla pomoct

zanka777
19. mar 2024

@xtinka999 ja viem že im chces pomôcť ale ver mi keď sa budeš príliš starať do ich osobného života a problémov a oni sa nakoniec udobria a všetko bude ok budeš to len ty ktorá z toho ostane najhoršia....a ver mi skoro vždy to tak je.... Nechaj to na nich

janickacrazy
19. mar 2024

@xtinka999 veľa párov má krízu po narodení dieťaťa, je to náročná situácia pre všetkých a ešte keď nie sú peniaze, tak sa nečuduj, že sa hádajú. Ako im pomôcť, no možno môžeš pokocikovat dieťa, aby si kamoška trochu oddýchla. Inak by som sa do toho veľmi nestarala.

brendaa
19. mar 2024

@xtinka999 nasilu chceš pomôcť? Keď ste si také blízke tak ti hádam povie, ze je nevyspata, nervózna... Ci jej môžeš pomôcť? Nákup, upratanie, žehlenie, kočíkovanie? Čo starý rodičia???

anna777115
19. mar 2024

Tretia, osoba nemá čo zasahovať do manželstva dvoch ĺudí, pokiaĺ tam nie je nejake násilie, alebo závislosti. Tebe, nech trhá srde, čo sa deje v tvojom vzťahu a nerieš vzťah nikomu druhému . Nato, sú oni dvaja aby si problemy vo vztahu riešili a hladali nejake možnosti, ktore ich budu spajat a nie rozdelovať.

anna777115
19. mar 2024

Ja, mám neskutočnú zlosť na taketo zachraňovateĺky a spasiteĺky cudzích vzťahov. Nikdy, nič z toho dobré nevzišlo.

janinah
20. mar 2024

Nestaraj sa,ži si svoj život.

bubuzu
20. mar 2024

Jasné, je to bežné. Aj ja som môjmu vykríkala, že nič nerobí...aj keď robil. Je to mix únavy, stereotypu a mrzutosti z toho, že človek nemôže nič spontánne, mne velmi chýbala samota a vypnutie mozgu aspoň na chvíľu. Nedocenenie všetkých tých milión neviditeľných vecí, čo za deň spravíš. Veľa vzťahmi dieťa takto zatrasie. Čo mne pomáhalo bolo, keď vzal dieťa preč, von aspoň na chvíľu. Potrebovala som byť doma, v pohodlí, sama. A môcť si dovoliť urobiť niečo, čo chcem ja a nie to, čo treba. Ak sú tí blízky a dôverujú ti,tak možno skús ponúknuť, že vezmeš dieťa na ihrisko. Možno sa za ten čas pohadajú, aspoň u nás to tak bolo, ale aspoň to bude bez dieťaťa.😂

miadi
20. mar 2024

Vobec to neries nemas ako pomoct . Zbytocne ti to srdce trha. Ty do toho vztahu nevidis. Ona Mozno zafrfle na muza vypinda sa.. aky je neschopny bla bla. A ked su sami doma posexujun a zas je Dobre. Len o tom ti uz neda info.

kitycat
20. mar 2024

@xtinka999 nemozu skalat len okolo decka, aj sebe musia trochu dopriat

tamta
20. mar 2024

@xtinka999, čerstvo zaregistrovaná, staraj sa prosím ťa o vlastný život a pokiaľ ťa ten pár nepožiadal, aby si im robila vzťahového poradcu, nestaraj sa do nich. Nájdi si iné záľuby.