icon

Fyzická únava matky. Ako zvládať náročné dni?

6. mar 2025

Ja to už proste fakt nedávam...aj pri dcere to bolo strašne náročné, cely život mam bolesti krížov ale bola som o 10 rokov mladšia a celkovo život bol trochu jednoduchsi tak som to zvládla...no ale teraz proste už nevládzem, tak strašne ma bolia krize ze každý deň plačem...mam skoro 2 ročného ale to je od mala nonstop na rukách, vkuse sa zohybat dvíhať nosiť ho, vonku ani kus prejsť stále na ruky, keď ideme po dcéru do školy zo školy, do auta nakladať on ma kope mece, to ma stále seka v tom chrbte, manžel je vkuse preč len nedávno sa vrátil zo služobky a už zas ( pred tehotenstvom mal stabilnú prácu home office čiže to by bolo lepšie, ale situácia sa zmenila bohužiaľ), nikoho na pomoc, stále na jednej ruke on 15 kg na druhej tašky s nákupom kopec schodov domov, ja neviem co mam robiť, cvičím doma skoro každý deň na bolesti chrbta ale je to cim ďalej horšie...jedine co vladzem je ležať...a toto obdobie bude trvať ešte dlho a on bude len ťažší a ťažší...mam pocit ze skončím na voziku :(

Strana
z2
huxy
6. mar 2025

Nosiť na rukách 15 kg 2 ročného, ktorý ťa navyše kope, mece? Niekde nastala chyba

tulipanik12
6. mar 2025

Skús snáď preniesť nejaké povinnosti aj na dcéru, koľko má 10 ?

cimage
6. mar 2025

Ja nedam dopustit na vhodny ergonomicky nosic, dieta na sebe ani necitis. V pripade nudze nosime aj 3rocnu, ked nevladze na ture. Ale uz 2r dieta moze chodit same, alebo by som ho dala do kocika. Na rukach to je nemozne a este ked mas problemy.

januska12323
6. mar 2025

Prečo ho stále nosíš? Určite sa mu už dá vysvetliť a keď nie daj ho do kočíka. Tie kríže riešiš s lekármi?

jajanka31
6. mar 2025

Toto by vyriesil kocik.. moj mal rok aj 9 mesiacov a do kocika nesadol ani za nic. A tak som ho rok a pol nosila a niekedy pri nom stala aj pol hodiny lebo sedel na zemy a nechcel kracat.. toho roku na vianoce si zmyslel ze chce kociar a stale sa don pyta.. uz ma viac nez 3 nakup dole a on v kociari.
Druha moznost su jasle. Su drahe ale budes mat cely den odych, cvicenie od dietata.porobis co treba nakupis a uz.
3 moznost lekar rehabilitacie cvicenia liecenie ak je to tak zle mozno aj operacia.
Manzel o probleme vie? Su to aj jeho deti nie len tvoje. Nech berie ocr, dovolenku...proste musi pomoct. Ak nedajboze pojdes do nemocnice bude musiet..a ano aj s chrbticou sa chodi na operacie a aj su ludia ztp pre chrbticu

strawberry0797
6. mar 2025

Bodaj by ta nebolel chrbát. Co najskor vyhľadaj fyzioterapeuta, co robí SM cvičenia, inak budeš coskoro invalid. Nájdi si niekoho na stráženie počas fyzioterapie (aspoň 1x do tyzdna). Tam ta naučia co cvicit doma a ako zdvihat dieta a dat do kociku. A nič ťažké nenosít. Nákupy objednať z tesca domov. Nosenie detí zabudni uplne.

jaskolka
6. mar 2025

V prvom rade zrušiť tie ťažké nákupy a vlacenie syna na rukách...to prečo robíš? Však nech nakúpi muž,keď máte auto (potom prečo vlacis nákupy a syna?ty nesoferujes, či ako?)a syn do kočíka,prípadne keď potrebuješ dačo ťažšie kúpiť,tak hodis do kočíka aj nákup. A že kope a mece sa? No tak ho tam dám aj nasilu a pripútam a hotovo, určite by som nevlacila 15 kíl denne na rukách 🙈Veď sa odpális úplne.
Plus masáže sú veľmi dobre,ja dokedy chodím vyše roka pravidelne,je to úplne o inom.

lilinka76
6. mar 2025

Ja som mala dvojčatá a keď mali 2 roky, kočiar sme už nemali. Vysvetliť dieťaťu, že ho nevládzeš stále nosiť na rukách, vyberať pešie trasy, ktoré zvládne po svojich, inak využívať auto, MHD. A na pomoc som nemala že vôbec nikoho, celá rodina 600 km vzdialená.

angeli121212
6. mar 2025

No v dvoch rokoch by som ho už veru nenosila capni na zem a nech si aj poreve.. ja nenechavam deti vyplakať ale dvojročného proste odmietam nosiť... Tiež máme dvojročného a viem aký je ťažký chápem ťa ale už budeš musieť byť na neho tvrdá v tomto hlavne kvôli tvojmu zdraviu

3petka
6. mar 2025

Treba si dať doporiadku chrbát. Ísť k fyzioterapeutovi alebo robiť cviky čo nájdeš na nete. Treba riešiť príčinu.

angeli121212
6. mar 2025

A súhlasím že ak bude zle vonku kočík...a ak vam chodí tesco dovoz možno by som aj ten využila na väčší nákup a proste čo sa dá to objednať, chodiť zo začiatku na kratšie trasy a žiadne nosenie chodiť ak bude vyvádzať tak aj okolo domu len nech si natrenuje a po dcérku keď idete do školy tam.by som brala kočík...

autor
6. mar 2025

Dievčatá ja fakt plačem, prišlo mi to fakt cele ľúto ze proste viac nevládzem, malý je strašný urevanec, dovtedy ma bude ťahať za nohy a vrieskat dokým ho nezoberiem, q napr keď ideme po dcéru, tak síce idem autom ale pri skole je beznádejne parkovanie a ja neviem tak dobre parkovať tak.musime ísť kus pešo, čo by trvalo 5 min s nim polhodinu keď chcem aby kráčal...v kociari ani za svet...keď ho necham do 10 sekúnd je na zemi lebo začne bežať a hneď sa potkne...tak zas na ruky lebo nepôjdeme po dcéru ani do záverečnej...nemám nikoho na pomoc muž od rána do večera proste robí iné veci ktoré sú potrebné, aj keď sa snaží, aj ma pomasiruje ale to je také ako náplasť na zlomenú nohu...nákupy musím lebo mame ďaleko parkovacie miesto od domu, a mame tam len kopu hliny lebo nie sú peniaze..proste veľa toho...ja viem co cvičiť cvičím dlhodobo, aj teraz som.cvicila keď spí, ale viem ze dokým proste ho budem musieť stále nosiť dvíhať do auta z auta tak to neprejde...nemám kedy ísť ani na masáž aj keď muž povie vsak chod ale nemám kedy, dcéra má krúžky chodím s oboma domov až o 7mej večer...nosiče všetky od mala odmietal, skúšala som aj rischino aj taky bočný proste reval vyvliekal sa mi odtiaľ...
Ja viem ze mi chcete poradiť len cudzí človek nevidí do tej situácie, to co sa vám zdá ako nepochopiteľné pre mňa je realita...

sisska96
6. mar 2025

No takto si ho naučila, tak teraz sa trápiš. Treba nechať nech reve a časom prejde

snowflakenel
6. mar 2025

No ja tiez dvijam deti , no nie zas nonstpp.....a to mam prasknutu a vytecenu platnicku, strpnutu nohu, no musim to davat. Nastuduj si skolu chrbta a uvolnujuce cviky.

petronellla87
6. mar 2025

Ja keď sa s mojou potrebujem rýchlo presunúť, dám ju do takej veci co vyzerá ako trojkolka plus ale ma to také madlo co ovládam ja. V takom niečom by nevydržal? Inak toto obdobie vzdoru je za trest🙈 tiež som bola s chrbtom u lekára uz

januska12323
6. mar 2025

Musíš si to jednoducho uľahčiť ako sa dá. Dcéra má 10 rokov ak dobre chápem, nemôže chodiť sama? Alebo aspoň k autu aby si ani vystupovať nemusela? Keď ste doma a chce ísť na ruky sadni si na zem, pomojkaj ho a zase vstaň. Nákupy nechaj na muža...

minesasubu
6. mar 2025

Podľa mňa nechce chodiť lebo nevladze a vie že ho zoberieš na ruky , treba začať po troche aby si zvykol , male vzdialenosti a ptm vačšie
ja som syna od 2r začala viac ,,trenovat ,, na pešo
pokiaľ nechcel chodiť sadol na odražadlo a ideme
chodis s nim aj nejaky pohybový kružok?

mamaaja82
6. mar 2025

Cele zle,mlady pan ma nohy ked nechce chodit ma kocik,ja mam operovanu chrbticu dva krat a ver,ze to nechces,cviky na doma ti trt pomozu kym nespevnis svaly okolo,takze silovy trening s trenerom.Mam hodne viac deti ako ty a musim to davat ale hlavne nechat muzovi dieta sup do telocvicne,inak budes v bludnom kruhu bolesti platniciek a SI klbu.

janinah
6. mar 2025

Nakupy donáska alebo manzel.a najvyssi cas naucit dieťa na čo da použivaju nohy.Prepac.ale je to tvoja chyba.ze si naucila velke dieta sa vynasat na rukach.Mam dvoch vnukov.teraz 2,5 a 3 r.a viem co robili ako 2 r. Urcite ich nik nevlacil po rukach.A 1,5 r.vnucka je tak samostatna.ze len zíram.

autor
6. mar 2025

@petronellla87 skúsim pozrieť tu trojkolku ..
@januska12323 dcéra nemôže bohužiaľ áno ma 10 ale zo školy ju nepustia samu ja musím tam ísť a zazvonit aby mohla ísť domov...tiež by som bola radšej keby prišla do auta sama...
@minesasubu no možno fakt nevládze, nechodi veľa len doma, vonku tým ze stále padá často nechodíme, teda teraz v zime, ale práveže som sa tešila ze konečne jar budeme veľa vonku, kupila som odrazadlo ale nechce na ňom ísť vôbec...a zas len zohnuta ho ťahám alebo na rukách on aj odrazadlo...nechodím s nim na žiadny krúžok :(
@mamaaja82 och fakt ja sa toho strašne bojím lebo fakt 20 rokov mam bolesti a začalo to byť tera neúnosné, budem musieť byť radikálna :( co fakt neviem a ten jeho rev ma privádza do šialenstva ale nemám inú možnosť...
@janinah áno máš pravdu je to moja chyba, robila som vždy tak aby bolo jemu dobre a aby sme sa niekam aj dostali, aby som niečo spravila tak radšej s ňom na rukach atď...tak nech pykam keď som ho tak naučila ze?

krasneleto
6. mar 2025

moja od roka do kocika nechcela... na rukach som ju ale nevyvlacovala, nie som blazon.. kupila som "hrmpotak" , tu trojkolku co sa da na nej aj slapat tam som ju dala a vsetci spokojny.. zdravie mas len jedno a nosit dieta na rukach je pre teba namahave...

doriiis
6. mar 2025

1.Prestat dieťa vláčiť na rukách.Poreve si 2- 3 x a potom sa naučí zázračne chodiť.
2.Poziadat manžela o pomoc.Nech hoc aj zmení robotu a nech sa konečne zapája do rodinného života aj on.

domak2
6. mar 2025

Neskúšala si kolobezku, moj na nej len stojí a ja ho ťahám ak chceme prísť do škôlky načas a nechcem aby vbehol pod auto. Odrazadla sú fakt nepraktické. Alebo teda kocik a nasilu ho tam zapnut

elenkaba
6. mar 2025

Budes musiet nieco zmenit. Nakupy nevlacit, nech nakupi muz cez vikend, tesco dovoz domov alebo nieco podobne. A treba skusit iny nosic, trojkolku s drziakom, nieco proste kde by si sadol, alebo nejaka studentka nech ti dceru vyzdvihne domov, keby aj 2xdo tyzdna, na chrbat fitko s trenerom alebo fyzioterapia, cas sa musi najst, ked ta sekne ze zalahnes, tak cela rodina skonci zle a nespravi sa to za par dni...musis mysliet na seba a postupne nieco pomenit!

tanyan
6. mar 2025

Najlepšie by bolo súbežne riešiť tvoje zdravie a aj manipuláciu a transport dieťaťa. Možno by pomohlo, keby ste spoločne navštívili nejakého fyzioterapeuta. U dieťaťa nikdy nevieš či ho tlačia topánky alebo má nedostatočne spevnený stred (brušné svalstvo) alebo má nejaký iný problém.
Ja som dcéru v noci nosila na wc až do jej cca 25 kg, lebo sa mi nechcelo ju znova uspávať. A to som bola 3 mesiace po pôrode aj ambulantne v kúpeľoch, lebo som sa nemohla ani otočiť na posteli o 90°. Stále mám problémy, ale vždy bolo dieťa na prvom mieste - cez bolesť aj cez slzy.

nikha2809
6. mar 2025

@tulipanik12 Aké povinnosti by mala preniesť na dcéru?Snáď druhe dieťa chcela ona, nie dcéra.
Autorka, aj tie kríže riešiš s lekárom alebo cvičíš oba doma?Okrem toho súhlasím vyššie, prestať nosiť 2 rocne dieťa, kupit kolobezku, trojkolku, nech ide sam

13uzivatelka11
6. mar 2025

Mne príde celkom zvláštne, že dvojročné dieťa v kuse padá.. Možno na naozaj proste nevhodné topánky alebo je tam iný problém.. Skus s nim skočiť k nejakému fyzio.. Pozrie ti aj topánočky, ci mu dobre sedia

zuzanka.zuzu
6. mar 2025

musím musím musím.... nemusíš 😉 podľa toho čo chceš. chceš ísť pešo a vieš že to bude trvať aj pol hodinu? tak si na to vyčleň hodinu 😉 chceš aby to trvalo 5 minút? tak nechoď pešo 🤷 padne? pomojkám na zemi, hladkám po tvári aj pol hodinu (reálne pol hodinu), stískam, chválim do zbláznenia, ale na ruky nezoberiem ani za svet. nám pocit že si sama komplikuješ život 😁 a vyčleň si viac času na všetko

hanka_se
6. mar 2025

Ak syncek nema nejaku diagnozu, tak 2 rocny si ta pekne vycvicil. Takto ti bude skakat po hlave stale viac a viac!!! Nasa dcera sice ako zacala chodit (neskoro az v 15mes.), tak odvtedy kocik odmietala a byvali sme na 4 poschodi bez vytahu. Musela som sa zmierit s tym, ze co som bola zvyknuta vybavit za 20 minut, nam trvalo aj vyse hodiny - napr. bezny nakup. Ked nebolo po jej, hodila sa aj na ulici na zem a revala. Ale ziadne, ze idem ju lutovat a pomahat, podisla som 5m a ticho som ju pozorovala. Po par takychto cirkusoch zistila, ze "tudy cesta nevede" a prestalo to. V obchode detto - nekupila som co chcela, hned rev a to riadny. Nechala som nakup, vyviedla ju von, vysvetlila preco to nekupim a vratili sme sa pre nakup. Ano, nebolo to vsetko hned, trvalo taketo obdobie a skusanie nasich nervov vyse 2 roky, ale musis sa zatat a nepovolit. (preto tak dlho, lebo babky ked s nou boli v obchode a zacala robit sceny, hned radsej kupili a tak dcerka skusala dalej takto dozadovat pozornost) .Chapem ako je to tazke, lebo nasa ziapala cez pol mesta a cudzie panicky ju lutovali a na mna sa divali ako na matku tyranku, ze necha dieta revat na zemi. Teraz ma 11 rokov a uz sa na tom smejeme 🙂 aj ked v tych situaciach isli nervy rupnut 🙂 Ak si s nim doma, kazdy den si vyclente na kratku prechadzku, len vy dvaja, aby sa naucil, ze musi aj sam nejaky ten usek prejst. Uvidis, ze casom to bude lepsie a lepsie. Len pevne nervy a vydrzat 🙂

tulipanik12
6. mar 2025

@nikha2809 no neviem, mne moja staršia dcéra dosť pomáhala s malou a teda mala 12, keď sa narodila či s ňou vybehla na prechádzku či mi ju prebalila a podobne

Strana
z2