icon

Fyzická únava matky. Ako zvládať náročné dni?

6. mar 2025

Ja to už proste fakt nedávam...aj pri dcere to bolo strašne náročné, cely život mam bolesti krížov ale bola som o 10 rokov mladšia a celkovo život bol trochu jednoduchsi tak som to zvládla...no ale teraz proste už nevládzem, tak strašne ma bolia krize ze každý deň plačem...mam skoro 2 ročného ale to je od mala nonstop na rukách, vkuse sa zohybat dvíhať nosiť ho, vonku ani kus prejsť stále na ruky, keď ideme po dcéru do školy zo školy, do auta nakladať on ma kope mece, to ma stále seka v tom chrbte, manžel je vkuse preč len nedávno sa vrátil zo služobky a už zas ( pred tehotenstvom mal stabilnú prácu home office čiže to by bolo lepšie, ale situácia sa zmenila bohužiaľ), nikoho na pomoc, stále na jednej ruke on 15 kg na druhej tašky s nákupom kopec schodov domov, ja neviem co mam robiť, cvičím doma skoro každý deň na bolesti chrbta ale je to cim ďalej horšie...jedine co vladzem je ležať...a toto obdobie bude trvať ešte dlho a on bude len ťažší a ťažší...mam pocit ze skončím na voziku :(

Strana
z2
autor
6. mar 2025

Ďakujem vám, no ozaj idem hneď dnes na to, potrebujem ísť odoslať balík a po dcéru, čiže hneď ideme trénovať aby chodil sám...pôjdem asi aj s malým k fyzio plus skúsim tu trojkolku asi..
So sebou som už po doktoroch pochodila dosť a nič nepomohlo takže len zatiaľ budem pokracovat cvičiť a ísť na masáž aspoň...dúfam že sa to aspoň trochu zlepší a ze to prežijem aj po psychickej stránke lebo ja ozaj som strašne mäkká a hoci aj dosť kričím keď už sa nedá inak radšej urobím všetko len aby bol ticho a to je zle...ach snáď sa to zlepší :(

kvietok1233
6. mar 2025

V prvom rade prestaň vlacit dieťa na rukach. Nech ide sám alebo v kociary. Mňa tak isto začal bolieť chrbát z malej a povedala som si že sa nenechám zničiť. Musela sa naučiť chodiť sama. Veľmi dobre vie, že ja ju na ruky nevezmem keď sme niekde automaticky o to pýta otca. Mám aj natrhnutu šľachu na nohe a boli ma potom noha keď vlacim ťažké. Povedala som si že sa.proate nenechám zničiť. Možno kus poreve zo začiatku ale zvykne si.

kvietok1233
6. mar 2025

A skús si vybaviť rehabilitácie, mne to dosť pomohlo a bol to pre mňa oddych, že konečne sa niekto stará aj o mňa 😀

ankare
6. mar 2025

Skús pre malého nejaku motorku, kolobezku, odrazadlo,...

eternity24
6. mar 2025

Nechcela by si pre neho takúto kolobezku? Moja dcérka v nej jazdila od 2. Dá sa super poskladať do auta a neskôr sa z nej dá poskladať obyčajná kolobezka. Dcérka ju ma doteraz, ma uz 5 rokov. A teda s tým sedadielkom to bolo super, od 2 rokov na nej chodila všade, kocik sme nepoznali, do obchodu, do mesta… nemusela by si ho toľko vláčiť. Majú ju aj na slovenských eshopoch. A k tomu chrbtu vyhľadaj kvalitného fyzioterapeuta. Musíš myslieť aj na seba.

https://www.baby-walz.at/p/globber-scooter-3in1...

angeli121212
6. mar 2025

No autorka v tomto budeš musieť ísť na nejp tvrdo žiadne vláčenie na rukách vieš to aj jemu škodí keď si netrénuje chôdzu môj syn ma dva roky a mesiac a chodí už v pohode po schodoch proste musí si natrénovať či sa mu páči či nie... V tomto by som neustúpila...

klotildabazarik
6. mar 2025

Preco nosis 2rocne dieta na rukach?

majlo1234
6. mar 2025

Ono sa to coskoro zlomi, on uz je dost velky, za par mesiacov sa ti rozbeha a bude aj lepsie chapat, ze na ruky nie. My sme mali podobne obdobie, tiez nechcel sediet v kociku, ale ani chodit. Ja som na rukach nevladala. Tak som mu povedala, ze bud bude sediet v kocari, alebo bude chodit. Po par razoch pochopil a kocar si oblubil.
U teba by na rychle presuny bol fajn ten spominany nosic, a nosit ho na chrbte, nech ti cisto neodidu krize.

luccija
6. mar 2025

Dat do poriadku chrbát, pokým tá nebudú operovať.Ist k neurológovi MRI..zbytočne cvičis, keď nevieš čo ti je ...a chodiť domov o 19 s kruzkou tiež nie je dobre.Trocha sa šetri a mladý muž zvládne veľa nesanuj ho a občas aj koriguj nie si jeho otrok

sisaka
6. mar 2025

@13uzivatelka11 aj mne to príde zvláštne, že 2 ročné dieťa stále padá, ale to bude podľa mňa tým, že s ním nechodia von sa vybehať a keď je aj von, tak ho nosia, to dieťa nemá kde natrénovať nerovnosť terénu, nejakú výdrž …

13uzivatelka11
6. mar 2025

@sisaka môj syn sa učil chodiť doma 🤷‍♀️ chodil dlho okolo nábytku a keď sa raz pustil tak išiel a ani nejako moc nenapadal.. Ja som ho tiež nanosila dosť po vonku, bol to malý nervacik lenivec 😅 ale teda nemala som zdravotné problémy a v 2 rokoch ani toľko veľa nevážil.. Niekedy nesprávne topánky vedia urobiť veľa.. Ak má možno širšiu nozicku a obuva mu úzku topánky. Poznám to aj z okolia ze mali takýto problém, dieťa sa nechcelo obuvat ani a dosť plakalo.. a dat širšiu topánku dosť pomohlo

Strana
z2