icon

Inšpiratívni a pokojní rodičia

10. jún 2022

Ahojte, snažíme sa o dieťa a bojím sa ako to všetko zvládnem. To vypätie, nespanie či budem trpezlivá. Totiž nemám úplne pohodacku povahu, som dost nervak a rada by som to zmenila, ale je to pre mna veľmi ťažké, ale pracujem na tom. Páči sa mi a je mi sympaticka rešpektujúca výchova, ale neviem či mám na to to aspoň čiastočne zvládnuť. Rada by som sa vyhla fyzickým trestom a zbytočnému kričaniu. Keď vidím IG pre mma niektoré inšpirujúce ženy (ktoré sú matkami) je to pre mna neuveriteľne. Jasne nie je to len ružové a nevidím ich 24/7 ale s deťmi jednajú krásne. Niektoré stíhajú rôzne výlety/dovolenky aj s malými deťmi. Ja to obdivudujem a neviem či to dokážem s mojou povahou. Možno sa nad tym príliš zamýšľam si poviete, ale tiež Zrovna moji rodičia mi spravili svojou výchovou rôzne menšie traumy a ja by som rada bola pre svoje deti lepším rodičom. Ale niekedy mi to príde nadľudský výkon. A obdivujem všetky Maminy, ktoré len tak nič nerozhodí a deti im úplne zapadnú do života. Obávam sa či to tak bude aj u mňa. Len taká diskusia zo zaujmavosti ako to vnímate vy či ste sa nad tým tiež zamýšľali? Pripadne či vám čosi pomohlo. Ďakujem za vaše názory 😉

Strana
z2
marianarem
10. jún 2022

Ak mas pocit, ze nevies pracovat s emociami, tak vyhladaj psychologa. Vychova podla mna musi ist zvnutra. Naucis sa vyznat v sebe, byt empaticka a laskava k sebe a budes to automaticky aplikovat aj na dieta. Ked nieco odkukas z videa a nepojde to prirodzene z teba, tak to nemusi mat ziadany efekt. Deti nevnimaju len to, co clovek hovori, ale aj drobne odtiene v tone a ci tomu rodic naozaj veri. Naozaj odporucam povenovat sa sebe.

Strana
z2