Je materstvo naozaj také úžasné, ako sa prezentuje?
Máš náročné obdobie ale postupne to bude ľahšie. Každé dieťa je iné a áno aj každá domácnosť a manžel sú iné. To čo píšeš poznám, aj moja známa mala kopec času lebo mala pestúnku a pestúnov a doma jej mal kto pomáhať upratovať. Svet gombička. A ja som prvé dva roky nevedela kde skôr. Dieťa naročné, muž prísny na mna, a slečna známa sa mi vysmievala že aký mám doma výbuch a tak. Nie je vždy všetko fér a všetko je dočasné. Už žijem iný život a inde, a kľudne. Nie je vždy všetko podľa našich predstáv, ale to dieťa dá kopec lasky a stojí to za to vydržať alebo poprípade niečo zmeniť keď sa dá.
Neviem ci uzasne ale pre mna je to velmi naplnujuce. Mas este male dieta, vsetky mozne zazitky s nim este pridu. Ja mam doma 3 deti a nebudem hovorit, ze je to jednoduche. Mame narocne dni, kopu krat som unavena a frustrovana zo vsetkych povinnosti. Mam aj dni ked si hovorim, ci sme to s tym poctom deti neprehnali 😅 Ale potom pride ten maly cloviecik za mnou, objime ma, pomojkame sa, pokecame, zahrame sa nejaku hru a mam pocit, ze uz nic na svete mi nechyba. Bavi ma s nimi spoznavat svet a ked mi oni ukazuju svet svojimi detskymi ocami. Ked som chodila do prace tak som kazdy jeden den odratavala minuty ked uz vypadnem z prace a budem s nimi. A ked sa mi niekedy podari sa ich zbavit (rozumej umiestnit ich na prazdniny k babke) tak mame doma take ticho a klud, ze mi zrazu ten chaos aj chyba.
Ale samozrejme kazdy to ma inak. Dovol si prezit aj negativne pocity.
@anonym_autor záleží čo si od toho očakávala a aká si povaha.Nezda sa mi, že sa materstvo maľuje na ružovo.
ja som si to hrozne užívala, občas nejaká tá choroba alebo niečo, ale inak to boli pre mňa určite jedny z najkrajších období v živote, hoci som popri nich aj pracovala, pretože som mala firmu 😉
Ta laska k decku je super, aj vidiet ako vyrasta tvoj maly clovek je naplnajuce. Zaroven je to vsak strasne narocne, hlavne prve roky a hlavne ak ma dieta narocnejsi temperament😂
@anonym_02b5a4 tak asi pred dieťaťom chodila normálne do práce...
@anonym_da8680 nemusela, su aj lemry, ktore neodrobia den a uz sunky valaju na MD
@anonym_autor na tvoju otázku neexistuje konkrétna odpoveď. Čo človek to iný názor, ktorý však záleží od mnohých faktorov, Mne sa dcéra narodila, keď som mala 35 rokov. Pracovala som od VŠ do jej narodenia (12 rokov) súvisle v časovo i psychicky náročnej práci a stále hovorím, že materská dovolenka bola pre mňa skutočne dovolenka. Užívala som si ju 🙂 aj vďaka tomu, že dcéra bola tzv. bezproblémové dieťa (nebola chorá, žiadne veľké vzdory, chodili sme plávať, cvičiť, bola spoločenská...). Neriešila som, či mám už umyté okná alebo včasnú sviatočnú výzdobu, užívala som si len voľno a a čas strávený s ňou. Verím však tomu, že ak má niekto náročnejšie dieťaťa, môže to byť pre maminu vyčerpávajúce. Jediné, čo môžem poradiť, je užívať si tento čas, pretože veľmi rýchlo ubehne.
@anonym_autor mám jedno dieťa, už násťročné a pre mňa áno, materstvo je pre mňa úžasné, neopísateľne, naplňujúce, obohacujúce, dáva mi niečo , čo mi nič iné nedalo. A to som mala katastrofálne tehotenstvo, pôrod ako z hororu, z ktorého som sa psychicky dávala roky dokopy, dieťa sa narodilo predčasne s vážnymi zdravotnými problémami, od malička bolo meganáročné, doteraz s ním musím riešiť veci, ktoré iní s deťmi nemusia, má diagnózy a to mám sama zdr. problémy, v práci mi nástupom na materskú padlo definitívne povýšenie, nenormálny zaberák je to doteraz, keďže je všetko na mne ... ale aj tak. Moje dieťa je to najkrajšie, najlepšie, najúžasnejšie a najdokonalejšie čo sa mi podarilo "spraviť" a ja si užívam každý deň s ním najviac na svete 🙂
podla mna je, ale to ma kazdy inak, ja by som uz zivot bez deti nechcela, ale kym sme ich enmali, tak som si to bez deti vedela predstavit, matersku som si uzivala, ale nemala som narocne deti
@anonym_autor nie.. vobec..
Ale svoje dieta lubim a mam partacku na cely zivot
Ale ani tehotenstvo ani materstvo, je to otras
Preto som skoncila len pri jednom dietati a dalej je pre mna tato tema a moznosti dalsieho otehotnenia skoncena
Ak niekto nevie co so zivotom a vyplni si ho 6 detmi, samozrejme to respektujem ale nechcem byt za par rokov ako vyzuvana zuvacka
@anonym_autor nie

@anonym_autor a chcela si to dieťa? Alebo ho máš len kvôli mužovi? Rodine? Viere? Alebo si túžila byť matka? Chýba ti práca, záľuby, svoj voľný čas? Pomáha ti doma starý? Ak nechceš byť doma, daj ho do jaslí a chod pracovať. V dnešnej dobe je veľa možností. Ale nikde nepíšeš dôvod prečo sa tak cítiš.
@anonym_164938 áno chcela veľmi. Prešla som si doslova peklom kým som sa stala matkou a úprimne aj to dosť psychike dalo zabrať. Ale moje dieťa ľúbim najviac na svete no je hrozne náročné od malička. A čakám kedy sa to zlomí a zlepší sa to 🙏