Je naozaj čudné, keď nechcem druhé dieťa?
Asi sa len potrebujem vyrozprávať ale strašne mi vadí to, že keď niekomu poviem že ďalšie dieťa neplánujem, pozerá na mna ako na debila🤦♀️
Syn má 9 mesiacov, takze z každej strany pomaly prichádzajú otázky: A kedy bude druhé? Už by ste mali začať nech máte maly vekový rozdiel a podobne.
Ja teda absolútne nepociťujem túžbu mat ďalšie dieťa, ani v budúcnosti, malého si užívam a teším sa z každého pokroku a čím je väčší tým je to pre mna lepšie.
Nemám problém na rovinu na takéto otázky odpovedať že proste druhé neplánujem nikdy, takto som spokojná aj ja aj muž. Už som dostala aj pripomienku že mat jedno doeta je sebecké, že každé dieťa potrebuje súrodenca 🤦♀️
Máte to niekto podobne že máte jedno dieťa a ďalšie neplánujete? 😊 alebo máte už jedno a je staršie a ste s tým v pohode 😊
@wewuliatko174 mne to dokonca povedali blízky že a čo budeme robiť keď nám umrie 🥴 a ja že to jej akože praješ? Dosť úbohé 🥴 že mám si spraviť ďalšie dieťa len preto ,lebo keď by mi jedno umrelo nebola by som sama 🤮 choré mozgy 🤮 ja mám malú jedináčika a aj bude ,teraz odpovedám na blbé otázky na túto tému ,že som bola u lekára a deti mať nemôžem ,lebo je to pravda. Už ma to unavovalo stále odpovedať a div sa svete ,otázky prestali 😜 ľudia zabudli pozerať na svoj vlastný život ,zabudli že čo je súkromie druhého 🥴 a pýtať sa na také veci čo súvisia s intimitou je dosť neslušné 🥴 ja mám svoje plány do budúcnosti aj s dcérkou 🤗 chcem jej dopriať aj výlety aj spoločné zážitky,užiť si jedna druhú 🤗 a nie robiť si deti len preto,lebo si to okolie vyžaduje a nepovažuje niečo za normálne podľa seba 😜 a každá nech si položí otázku koľko deťom dokáže dopriať dôstojnú budúcnosť a život. Pretože deti sa nerobia preto aby splnili nejakú normu spoločnosti ,ale preto aby boli milované a dostali slušné možnosti na dôstojný život pre deti 🤗 koľko je rodín kde deti hladujú ,kde sú týrané,bývajú v strašných podmienkach 😔 kde nemajú základné vzdelanie ,alebo rodičia si robia deti aby im jedno staršie suplovalo ich rodičovské povinnosti a musí sa staršie starať o mladšie ..kde pchajú dieťa kdekoľvek keď je choré ,lebo chodia len do práce a práce 😔 všade dieťa odkladajú 😔 využívajú starých rodičov a celé dni sú v práci ,deti rodičov ani nevidia a už koľko starých rodičov som počula ako majú dosť ale nevedia povedať nie ,že už sú starí na výchovu detí,ale že musia pomáhať svojim deťom s vnúčatami ,lebo sa to od nich vyžaduje 😔 je veľmi veľa prípadov ,kde deti sú skôr na príťaž rodičom alebo ako zisk kvôli dávkam ,nie preto že ich rodičia chceli ,ale že to malo pre nich iné významy..či ľutujem že mám len jednu dcérku? Nie ♥️ som rada že ju mám a každé jedno jej objatie ,pusa a náš spoločný čas stojí zato ♥️ a ja si to užívam 🤗 nás bolo 6 a žili sme v hroznej biede ,šikane a týraní a sexuálne zneužívanie bolo u nás zo strany rodiča tiež ..a tie podmienky by som nepriala ani psovi ,lebo ten má v búde lepšie podmienky ako sme mali my ..takže každý nech pouvažuje hlavne nad tým ,prečo chce mať 2 deti alebo jedno dieťa a či tomu dieťaťu sa bude vedieť venovať a hlavne mu dať dostatok lásky a pocit bezpečia ,že ako rodič tu budete vždy pri ňom a mu na blízku a oporou 🤗♥️
@hrasocek12 myslim že to mas pekne poupratovanev hlave a vieš co chceš..ved ked sa natom zhodnete s mužom nieje o čom...držim palce..mas to pekne premyslene,milujes svoje dieťa a chceš jej dopriať 💗..hlavne ked si ty sama mala take detstvo...tiež rozmyslam čo všetko chcem dopriat svojim detom..a hlavne aky mat s nimi vzťah.. proste chcem aby to mali lepšie ako ja...aby mali milujucich rodičov a ktorý maju aj nanich čas .Staršia ma už 9 a mame skvely vztah,taky blizky ako som ja nikdy nemala..sice mne to je vyčítane aj ako dospelej aka som,ze sa sama neozvem a podobne..ale boli sme traja a nikto sa mi nevenoval,ja to beriem ze bola na nas mama sama,ako nevrami ze sa nesnažila...ale bolo to malo..mat a vychovat deti je sakra rozdiel!

@ivik4 toto si veľmi dobre napísala ,ja mám 4ročnú malú a teda ten kto povie Jedno dieťa,žiadne dieťa-by si mal vstúpiť do svedomia,lebo je to obmedzený názor. Práveže 1no dieťa zoberie viac pozornosti od rodičov🥴 pretože je všetko 1vý krát,ja mám malú chorú ,takže nielenže riešime škôlku stále ,lebo je stále doma s niečím ale stále sme niekde u lekárov ,v nemocnici ,rehabilitácie ,pomedzi to domácnosť ,práca,účty a ja tiež nie som ok zdravotne 🥴 ja som zo 6tich detí a od začiatku som vedela že chcem len 1no,viac nie. Nie je to pravda že keď budú súrodenci že budú mať k sebe blízko..práveže čo poznám aj tuto v okolí ,ani si na meno nevedia prísť a najradšej by boli jedináčikovia ,aby mali pokoj ..ja som hrdá na svoju dcéru a to že ju mám ,je to moje srdiečko ,je moja pýcha ♥️ nepotrebujem dokazovať okoliu nič ..už viackrát som ľuďom povedala rovno do očí ,na blbé otázky neodpovedám staraj sa o seba 🥴 hrozné názory čo dneska ženy si dokážu medzi sebou povedať a tvrdiť že keď má človek jedno dieťa tak že žiadne nemá 🥴 mne tie ženy prídu ako hlupane 🥴