Je správne používať materinský plurál?
Ked je moje 2 rocne dieta objednane ku koznej. Tak mozem povedat, ze mame termin u koznej? Ci aj o takto malom dietati poviem, Jurko ma termin u koznej? Ide mi o to, ze som pouzila vetu, ze mame termin u koznej a znama ma vysmiala, ze ako rozpravam, ze mi rodicovstvo udrelo na hlavu, ze termin ma len dieta a nie obaja.
Hej,hej.A premudrelej kamoške si mala povedať,že dieťa pôjde k tomu lekárovi samé.Normalne ho len vysadis pred budovou a ono pôjde samé,lebo ma termín iba dieťa.🤦🏻♀️
Dieta tam nejde samo, takze pokojne majte termin obaja. A hlavne kasli na znamu, ktora mala potrebu takto trapne si rypnut.
no tak je ine povedat, ze kakali sme, a povedat ze mame termin u lekara, kde idete obaja. A kamoske co udrelo na hlavu?
boze ludom hrabe.. ako ano ked vidim ze “mame uz 27 mesiačikov” a “bolieva nas vecer brusko” v hlave si poviem ze 😵💫 ale na druhej strane je mi to jedno, nebudem to komentovat, ved proste asi teraz tym zena naozan zije nebude tak rozpravat vecne.. ale mame termin na koznom je uplne normalna veta … ja by som povedala na 100% ze ideME na kozne,asi tam 2-rocny Jurko nepojde sam elektrickou 🫣
no mna raz v mat. centre oslovila nejaka mamicka, ze "umyvate si zuby?" ...ja na nu zo strachom, ze ci mi nedajboze necitit nieco z huby 😲
a to ona myslela na moje 1,5 rocne dieta, ci si uz umyva zubky.
Ja hovorím, ze "idem s Jankom na urologiu, idem s Tili k zubárovi, a podobne. Ale aj tak, ako vravíš ty, je to ok. Je to úplne niečo iné, ako keď matky hovoria "spinkame, kakame" atď.
Toto je úplne okej, však tam ideš s ním, nejde tam sám. Takže toto je na mieste. Iné je, keď niekto hovorí pomaly keď dieťa chodí už do školy, všetko v množnom čísle.
Podla mna materinsky plural je papame, kakame, zaciname chodit.... k tej koznej idete predsa obaja, samo dieta nepojde 🙂
Je úplne v poriadku,že termín máte,dieťa bez zákonného zástupcu nemôže ísť predsa k lekárovi samé.Ine je keď mamka zahlási napr. "pokakalo sme sa".V Tom prípade by ma asi zaujímalo,či obaja v rovnakej chvíli,alebo či len v plienke je naložené😂😂😂😂
milujem "sme tehotní" 😖
Znama asi nema deti,,ze?
Ja mam deti a materinsky plural som nepouzivala, lebo mi strasne liezol na nervy.
Na druhu stranu spojenie "ideme xxxx" je uplne v poriadku, kedze idete spolu. Rovnako by mi usi netrhalo, ze mate termin u koznej, kedze 2-rocny chlapec nebude v ambulancii sam a je ocakavane, ze tam budete obaja
Úprimne.. Ľudia a mamy riešia fakt totálne kraviny. Ja Materinský Plural používam a používať budem keď to tak citim a neriesim kto to rieši.. Kto toto rieši má asi malo problémov tak vytvára tie fiktívne. Bodka.

Podľa mňa ok, aj ty tam ideš, tak máte termín.