icon

Je to znamenie, aby som už dieťa nemala?

17. okt 2022

Ahojte,pisem anonymne, idem sa podelit s mojim zivotnym pribehom a citovym rozpolozenim.Pred 5 rokmi som porodila syna, ktory sa nam postastil hned na prvy krat po svadbe.vsetko idealne. na to som po roku otehotnela znova uplne bez problemov na prvykrat.bohuzial babatko v 28tt zomrelo.uz su tomu 3 roky.nedokazem sa s tym vyrovnat a nedokazem s tym zit. bola som vtedy po druhej sekcii dost v zlom stave fyzickom,kedze obidve sekcie boli akutne, stratila som vela krvi atd. odvtedy som si povedala, budem si uzivat toho mojho jedneho syna a hotovo.no tazko sa takto zije hlavne ked by strasne chcel surodenca.v maji sme sa teda rozhodli s manzelom ze to skusime, sup otehotnela som znovu hned, uz sme sa aj zacali tesit uz som si predstavovala to vonavucke babatko a na to krvacanie..biochemicke tehotenstvo...odvtedy sa nam nedaari, cez vikend som znovu dostala menstruaciu.
teraz neviem ci to brat ako znamenie od toho hore, ze uzivaj to jedno dieta a bud rada ze ho mas a ze zijes a nechce nic viac?? alebo ako co?
strasne tuzim po babatku, bola som aj u dr, odobrila ze jazva je v pohode, mozeme sa snazit. len ja uz neviem, uz som aj rezignovala, ze ok bude jedinacik ale na druhej strane viem ze sa s tym nikdy nevyrovnam a nebudem vediet zit s tym pocitom do konca zivota. neviem,,,strasne depky mam z toho..mam 33 rokov:(((((

autor
18. okt 2022

@erika212 😅😅Joj super

autor
18. okt 2022

@anna771100 ♥️

wiqux
18. okt 2022

Ahoj. Tiež by som ti poradila, daj si chvíľku pauzu. Choďte s rodinkou niekam na dovolenku, predĺžený víkend alebo niečo podobné, ak sa dá. A povedz si, že sa tým na dva týždne aj mesiac nebudeš vôbec zaoberať. Ak si povieš presný čas, koľko to nebudeš riešiť, ľahšie bude mozgu na to prestať urputne myslieť. Za mesiac toho aj tak veľa nezmeníš. 😉
Ako vravíš, nevieš sa s niečím zmieriť a to je podstatná informácia od tvojho vnútra, že potrebuješ pomoc. Mohla by si zájsť za terapeutom či psychológom a iba sa pozhovárať. Stala sa vám hrozná vec, ktorá bola veľmi nefér. A kým pôjdeš do niečoho nového, asi by si to mala aspoň skúsiť trochu uzavrieť.
Ak po dieťatku túžite celá rodinka, nemáte medicínsky problém, je dobré to skúsiť. Ale s čistým štítom, ako sa vraví. ☺️

tonka288
18. okt 2022

Ak ti môžem z vlastnej skúsenosti poradiť, tak sa odpúšťaj od toho netlac na pílu. Mám 21a 17 ročne dcérky a pred 5 rokmi sa nám narodil chlapček, veľmi sme chceli a nedarilo sa 3 anjelickov mam v nebi vždy 4 mesiac tehotenstva. A keď som rezignovala prišiel malý aj zázraky sa dejú, hlavu hore, želám všetko dobré

iriska3
18. okt 2022

Ach, presne, keby to bolo také ľahké...
Všetky dobre mienené rady, ktoré ti tu dame, sú fajn, ale realita je iná. A to pri všetkej úcte pochopí proste len ten, kto toto zažil. Čiže viem si veľmi dobre predstaviť, čo prežívaš, mam 5r.zdraveho syna (pred ním 2xMA v 6tt) keď mal čerstvé 2 rocky sa nám mala narodiť zdravá dcérka, môj život v mojich očiach mal byť dokonalý. Žiaľ, hneď po pôrode(planovana sekcia, prvý pôrod akútna sekcia) nám nečakane zomrela, VVCH, nikto až do pôrodu to netušil.
Myslela som si, že zomriem s nou. Veľká časť mňa s nou aj zomrela. Žila som len pre môjho syna💙
Túžila som po ďalšom bábätku, vždy som chcela viac detí, a súrodenca pre syna, vedela som, že nebudem môcť znovu nájsť šťastie kým nebudem mat ďalšie bábätko. Čakali sme 9 mesiacov, začali sme skúšať. Nedarilo sa. Tiež som sa zamýšľal nad rôznymi znameniami, bola som nešťastná z každej menštruácie, keď sa nám po pár mesiacoch podarilo, bola som šťastná. Začali však ďalšie pochybnosti...budeme ok? Prežijeme to? Prečo som sa tak do toho hnala, čo ak tu nechám môjho syna, nestačí mi jedno zdravé dieťa?? Hrozné, proste hrozné úvahy, myšlienky... V kútiku duše som však vždy bola presvedčená, že to chcem. Ked som sa dozvedela, že je to moje vytúžené dievčatko, moja ďalšia dcérka, bola som opäť šťastná...nastali však ďalšie obavy...co ak sa to zopakuje?? Proste, bolo to hrozné obdobie. Naozaj, to sa nedá ani opísať, a hlavne pochopiť niekym, kto nezažil. Bijú sa v človeku snáď všetky myšlienky sveta. A je jasné, že každý sme iný, každý prežíva veci inak. Za mňa to bol najlepší boj, aký som kedy zvádzala sama so sebou, so zivotom, s osudom..... Nikdy sa so stratou dcérky nezmierim,nejde to. Po čase som to však prijala smútok za ňou, to, že ju mám niekde hore, dáva na nás pozor. Ďalšia dcérka nieje žiadnom prípade náhrada. Absolútne to tak necítim, viem, že je to moje ďalšie, tretie dieťa.
Ten boj stal za to. Všetko to stalo za to. Len každý sám za seba musí byť presvedčený o tom, že do toho chce ísť, musíš si byť istá, že ďalšie dieťa je to, čo chceš, aj keď to bude ťažký boj. Ak pôjdeš do toho, držím ti silno palce, aby bolo všetko v poriadku 🙏♥️ prajem ti veľa síl.

rebeca40
18. okt 2022

Viem,ze je to veľmi ťažko no ja by to brala tak uži si prvorodeneho a druhé nechaj len tak ako sa vraví v rukách božích.
Možno popri tom čakaní by som obehla vyšetrenia aké sa dajú ,Možno treba druhému tehu dopomôcť aby sa udržalo a hlavne nesilit keď má prisť príde.
A vek neni prekážka ak sa ty fyzicky na to citiš. Ja som posledného rodila v 38 r. 😉 a verím,že sú aj staršie rodičky .
Hlavne to teraz nebrať ako beh na dlhé trate .Vždy sa všetko deje pre niečo no pochopíme to až s odstupom času.

basska_b
18. okt 2022

Necitala som celu diskusiu - v prvom rade chcem vyjadrit svoj smutok nad tvojou stratou. Vidno, ze s tym hroznym smutkom chces pracovat a hovorieva sa, ze najlepsi liek na stratu je dalsie tehotenstvo. Ale ano, telo si povie... povie si, ked sa po 2 sekciach neciti fit, povie si, ked neni este ten spravny cas. Ja ale nevidim prekazku, preco by ste to nemali skusat dalej, azda len to spracovanie predoslych veci. Je to taky cyklus, suvisi aj s hormonmi: po neuspechu, cize MS, prichadza par dni zufalstva... clovek to chce vzdat. Ovulacia je plna optimizmu... a potom napate 2 tyzdne cakania. Ja som mala stratu babatka v 11tt, no otehotnela v bode, ked som bola schopna sa s usmevom pozriet na tehotnu zenu a vanickovy kocik a zaroven sa moje telo zotavilo.

Ak je vam sudene, podari sa!! Ak nie, tak nie. Zver to do ruk osudu. Budem moc drzat palce

ankare
18. okt 2022

Pracujte na babu a keď sa zadarí, bude to super. Ak nie, tes sa zo synčeka. Všetko je tak,ako má byť.

marlene
18. okt 2022

Ja na tvojom mieste by som vyhladala psychologicku pomoc. Mala by si spracovat tvoju traumu, ono sa taketo veci nespracovane mozu ozvat aj po rokoch uplne necakane. Treba sa tomu strachu a smutku postavit. Drzim
Palce

annie34
18. okt 2022

Ahoj tiež som potratila síce nie v toľkom týždni čo ty ale áno .a znova sa pokúšame o bábätko...síce tiež mám divne pocity..či áno či nie .čo ak zas sa stane...ale túžime mať ešte jedno bábätko a dám dotoho všetko čo sa bude dať..myslím byť OK, bez stresu a robiť všetko preto aby som sa cítila dobre. A ďalšia vec neber to tak že teraz máš mať len jedno dieťa...ono to tak malo byť... ktovie čo by bolo ..ja som veriaca a verím že Bohu nič nie je nemožné. 🙏🏻🙏🏻 a držím palce aby vám/nám to vyšlo. ☺️

juliet86
18. okt 2022

znies deprimovane depresivne. p9trebujes spracovat co sa ti stalo. nie si vyrovnana s tou stratou. chod k psychologicke to je to najviac co kozes urobit pre seba pre tvoje dieta a potencionalne buduce deti

natalka81
18. okt 2022

Popros gynekológa aby ta poslal na vyšetrenie na hematologiu. Neboj, ja tinrozumiem, viem ake je to hrozné. Držím palčeky

ja_bb
18. okt 2022

Snažím sa v takých chvilach hovoriť si podla mna múdru vetu: To,ze si praješ spravnu vec,neznamena este,ze si ju zelas v správnom case....
Prajem,nech ten spravny cas príde coskoro.

comika
19. okt 2022

Pozri sa na svoj zivot tak o 10-15-20 rokov dopredu. Ako sa vidis? S 1 dietatom? S 2?

pink_lady
19. okt 2022

Nechaj to babätko odist. Povedz mu, že je ti za nim smutno ale že ak chcelo odist nech šlo a je stastne na mieste kde je.a nech dava pozor na teba, vás. Urcite to nie je znamenie, proste stává sa to ...A velmi casto akurát nie každá o tom povie. Až ked ty povies dozvies sa ...ja Ked som potratila dozvedela som sa že si tým presla tá, tá aj tá....aj mama aj babka (tej babo zomrelo tyzdnove) a vsetky mali dalsie. Živé a zdravé. Ja tiez som potratila 2x, biochemické tiez, neúspěšne IVF a teraz mám najuzasnejsie rocne dieta 🙏♥️ a pomysli na taku Zuzku Haasovu...

andreatytler
19. okt 2022

Ziadne znamenia ze mas ostat pri jednom dietati.
Ma to byt tak ako to citis a ak to citis tak ze chces dalsie dieta, tak do toho chodte. Nemas co stratit. Zvladnes ten tlak ktory snaha o dieta zo sebou prinasa? Ak nezvladnes, tak si jednoducho povies, ze toto uz dalej nedas a prestanete sa snazit a najdes si sposob ako sa vyrovnat zo stratou z toho ze budes mat len jedno dieta. Naco sa vzdavat dopredu, ked sa mozete vzdat kedykolvek ked uz fakt nebudete mat sil. Aspon budes vediet ze si pre to urobila vsetko a neslo to.
Aj zistili preco si potratila pred 3 rokmi?
Toto biochemicke co si mala, to je velmi bezna zalezitost. Ale ak ich budes mat viac, tak chod zistovat preco.
Dajte do toho snazenia vsetku silu a energiu a nielen tak ze skusime a co sa zadari, lebo to sa vam moze tahat aj roky. Ak sa nic neudeje po 6 mesiacoch isla by som do CAR.

autor
19. okt 2022

dievcata a žienky.dakujem vam za vase prispevky, nie je v mojich silach odpovedat kazdej.ale od kazdej jednej si to vazim, normalne si tieto vase odpovede vytlacim a budem si ich citat ak sa budem citit zle alebo sa budem vzdavat...
vidim, ze aj na modrom koniku vie byt pozitivna atmosfera bez vycitiek a urazok.fakt som velmi milo prekvapena.
ani neviete ako ste mi pomohli. pravdupovediac cakala som reakcie ze nechaj to tak, neries..uzivaj si ze mas syna a o druhe,resp. tretie sa uz v ziadnom pripade nepokusajte.
DALI STE MI NADEJ 🙂
psychologa som chcela vyhladat len vsade su dlhse cakacie doby, stretnutie len raz za mesiac.a teda neviem sa na to odhodlat nejako.neverim zeby mi to pomohlo
ĎAKUJEM ..pokojne piste dalej
kazdej jednej prajem hlavne zdravie...pokoj a lasku. a nech sa vam splnia vsetky sny

anna771100
19. okt 2022

Ja by som chcela ešte spomenúť trosku mimo otázky, že ak sa snažíš, tak by som brala kyselinu listovú, ale nie hocijakú, ale vo folátovej forme, veľké percento žien nevie inú vstrebať, alebo len veľmi ťažko. Mám dieťa s rázštepom, tak som potom o tom študovala. Aj prvý trimester

mikadooo
19. okt 2022

Áno, snažila by som sa ďalej. Ak budú ďalšie biochemické tehotenstvá, hľadala by som príčinu, možno aj skúsila si vyžiadať aj druhý názor, keď táto doktorka bude stále tvrdiť, že je všetko v poriadku. Ale jedno biochemické za mňa ešte nič neznamená, to sa žiaľ stáva hocikomu, aj úplne zdravým ženám 🤷.

ruahine
19. okt 2022

Ahoj, ja som mala prvého syna, keď som mala 27. Veľmi sme túžili po ďalšom bábätku, ale nedarilo sa nám. Dlho som z toho bola nešťastná. Aj preto, že ako syn rástol, veľmi si želal súrodenca. Darmo mi všetci hovorili, aby som sa neupínala na ďalšie tehotenstvo, že sa máme snažiť, ale aby som nič neočakávala, nech nie som sklamaná. Nuž, to sa ľahko povie, aj tomu rozumiem, ale snažiť sa, tešiť sa a pritom nič neočakávať, to je extrémne náročné aj pre vyrovnanú myseľ... Nuž ale, nejako som sa zmierila s tým, že synak zostane jedinák, a teraz v 36 rokoch sa nám z ničoho nič pošťastili dvojičky. Bez akéhokoľvek "umelého" zásahu. Len som tým chcela povedať, že nemusíš hádzať flintu do žita, ešte máš čas, ešte sa vám môže zadariť. A samozrejme, dovtedy sa teš ako vieš zo svojho syna (ja som teraz dva týždne v pôrodnici prerevala kvôli tomu, že už nebudem mať na staršieho toľko času - no hormóny 😝). Držím ti moc palec, aby všetko dopadlo tak ako chceš a aby si našla v duši mier a silu ❤.

vvrka
19. okt 2022

No neviem, co znamena "pracujte na babu", ako tu niektore zeny pisu. Proste zite, teste sa z malickosti, uzivaj si cas so synom, lub sa s manzelom a ked na to prestanes tlacit, pride to same. Ked beries sex ako "pracu na dietati", tak si vytvaras zakazdym velky tlak a vtedy to nejde. Proste maj sex a uzivaj si ho. Ked to pustis z hlavy, vyriesi sa to same. Chce to cas, zamestnavaj sa konickami a prijemnymi zazitkami. Drzim palce.

autor
19. okt 2022

dakujem vam 🙂 🙂 🙂

kikulik1
19. okt 2022

Poradím ti z vlastnej skúsenosti. Na Prvú sme čakali skoro 5 rokov... 2x potraty... Operácia... Prefuky vaječníkov. Pri pôrode som skoro umrela. Tiež som si vravela, že pri potratoch, asi matkou nebudem nikdy... Tiež som z rezignovala... Plánovala som si adoptovať. Maternica mi nedostatočne rástla a k tomu tká zrážanlivosti krvy. Ked som to najmenej čakala, ked som sa vyrovnala so životom, ze budeme len so pásikmi a neskôr adoptujeme. Bom zostala som tehotná... Síce riziková, ale do nosila som. Viem aké máš pocity. Co citis a co ti chodí po rozume.
Teš sa zo synčeka. Netlac na pílu, nemysli len na to... Mas este malo rokov... Ked to ma prísť budeš mat ešte aj 2 detičky... Len sa na to tak neputaj, vtedy viacmenej nejde... Je to psychicky blok. Skus si nájsť koníček, niečo čo ťa nadchne a nechaj tomu voľný priebeh 🙂viem, ze sa to ľahko hovorí, aj mne to hovorili. Ale naozaj to funguje! A hlavne, nesmieš myslieť negatívne, povedz si. Ked bude bábätko pripravené, tak príde do bruška 😂! Ono to funguje!

andreatytler
19. okt 2022

@anna771100 Aj ja odporucam ten folat... najma ak tam bude viac biochemickych tehotenstiev, tak to moze byt koli nedostatku kyseliny listovej prave preto ze sa nedokaze vstrebat do organizmu aj ked ju clovek berie. Ja som mala 2 biochemicke a pred tretim vkladom som brala 3 mesiace folat. Verim tomu ze prave to pomohlo ze treti vklad bol uspesny. Kyselina listova je velmi dolezita pre metabolizme a deleni buniek a prave to sa vo velkom deje v prvych dnoch po uhniezdeni embrya.

babulkomale
19. okt 2022

Dovolim si povedat ze ta chapem, pretoze som prezila velmi podobne udalosti.
Tiez jedno zdrave bez problemov, nasledne strata vo vysokom stadiu, dalsia strata o pol roka v 10.tt 😢
Dlho trvalo sa s tym vsetkym vyrovnat, aspon den na to nemysliet...
Povedala som si ze to je asi znamenie a ze kopa ludi nema ziadne dieta a ja mam jedno zdrave a kaslem uz na to. Ze to necham na prirodu.
A kupodivu, podarilo sa, mame druheho experta, zdraveho a velmi, velmi ziveho 😃

autor
19. okt 2022

@andreatytler ktorú kyselinu listovú teda odporúčate mate konkrétnu značku? Dakujem

autor
19. okt 2022

@babulkomale Dakujem najlepsie pochopia tie ktoré to zažili… som rada ze u vas to malo šťastný koniec. Vsetko dobre prajem

andreatytler
20. okt 2022

Vies co, ja zijem v Kanade, takze znacka co som pouzivala v Europe urcite nie je, ale len tak nahmatkovo som hodila "folat miesto kyseliny listovej" do googlu a naslo mi zopar linkov na internetove obchody kde sa folat da objednat.
Myslym ze akakovek znacka bude fajn ak je na krabicke napisane ze to je L-methylfolate, tak mas spravnu vec.
https://vegmart.sk/methylfolate-400-g-60-kapsul
https://generica.sk/poznate-rozdiel-medzi-kysel...
Treba to uzivat aspon 3 mesiace pred planovanym otehotnenim a samozrejme potom pocas celeho snazenia a tehotenstva.

babulkomale
21. okt 2022

Aj tebe len to najlepsie ♥️

iriska3
22. okt 2022

nečítala som celú diskusiu, len by som chcela reagovať resp nadviazať na @andreatytler, vidím, že píšete o fotale a kyseline listovej. Ano, presne, treba radšej brat kys.listovu v tzv aktívnej forme, pretože s týmto ma problém stále viac ľudí. A bežne sa testy na toto nerobia, Mne to po úmrtí dcérky tiež radili, nech určite siahnem po tejto forme, pre istotu, a minimálne 3-6 mesiacov pred ďalším tehu. U nás ju obsahuje napr Femibion, ale aj iné prípravky, teraz konkrétne neviem menovať, treba to preštudovať. Každopádne Femibion by mal byť zložením celkovo super vyvážený co sa aj ostatných vitamínov týka.