Jedno dieťa a dosť
Je tu nejaká matka, ktorá si povedala po prvom dieťati ze už nikdy viac? Alebo si to len ja hovorím kazdy den asi tak minimálne 5x?
@anonym_autor ja som vedela ze ani prve nikdy nebude
@anonym_autor ja som si tak vravela do dvoch rokov dietata, ze uz nikdy viac a potom som zmenila nazor a tesime sa na surodenca. Kazdy to ma nejak a je to v poriadku. Idealny pocet deti je tolko na kolko sa clovek citi a je jedno ci sa citi na nula, jedno alebo desat. A je v poriadku aj cssom zmenit nazor 🙂
Ano, hovorila som si to pri synovi. Po 6r sa narodila dcera a po nej dalsia 🤷🏻♀️.
Hej, do asi 5 rokov dietata som si nevedela predstavit druhe. Nakoniec je medzi nimi rozdiel 7,5 roka.
My sme sa kedysi s manzelom dohodli a rozhodli, ze jedno, mame jedno, zostava jedno. Neplanujeme na tom nic zmenit 🙂. A nie je to kvoli tomu, ze obcas by som ho do hniezda zachrany napchala...skratka sme chceli len jedno.
U niekoho je to docacny stav a napokon si to rozmysli a niekto to tak chce a nerozmysli si 🙂.
Dlho som chcela druhé ale nemohla som
Teraz keď je moje dieťa v puberte tak si hovorím že chvalabohu že mám len ju, lebo niekedy ma dokáže tak vytočiť že mať to 2x to by som asi nedala
chcela som jedno, mam jedno. vyhovuje mi to tak.
@anonym_autor ak ti to pomoze,aj ja si to hovorím
ja. a tak to aj ostalo.
Este skor nez som dieta mala, som vedela ze viac deti ako jedno nechcem. Len som sa v mojom rozhodnuti utvrdila
Vždy som chcela dve deti.. až kým sa nenarodil syn 🫣 a teraz po 5 rokoch už rozmýšľame o druhom, príde komplikovanejšia choroba a hovorím si že stačí aj jedno asi.
Jedno dieťa je akurát. Ideálne jedno v striedavej starostlivosti.
Ja som si to hovorila po prvom. Najma preto, ze som si nevedela predstavit lubit druhe dieta tak moc ako to prve. A presli 2 roky a zatuzili sme po druhom. A chceli sme aj tretie, nevyslo... A teraz si neviem predstavit, ze by sme mali iba jedno, smutno by mu bolo.
@anonym_autor to si občas podľa mňa povie každá matka, hlavne keď sú ťažšie dní niekedy. Ja som si to tiež vravela občas po prvom a nakoniec mám 3 deti. Čas rýchlo letí a deti vyrastú.
Ja nie, ale poznam take a vsetci zijeme 😊
Vzdy som chcela 4,mam ich 5.A nelutujeme toho,hoci sa vadia ale prave ta surodenecka sudrznost a ochrana jeden druheho,to je neocenitelne.Ako fakt sa medzi sebou strazia a ochranuju sa navzajom.
Ja som sa smiala už na pôrodnej sále, že ma tam vidia posledný krát. Sestrička, jasné to hovorí každá. Do dvoch rokov a ešte presne aj v ten istý mesiac ma tam mali znova😂
Ja si to tiež vravím, že mi stačí jedno
@anonym_autor ja som si to povedala a tak to aj bude..
Hold moje dieta si bude musiet najst kamaratov kedze surodenca mat nebude..nebude ani prve ani posledne co sa tyka jedinacika..
Ano pri synovi momentalne po 6.5 roku v 22tt neplanovane no
🙋
@anonym_autor pôvodne som chcela viac deti ale prve dva roky to bolo naozaj náročné a vtedy som si vravela že mi aj to jedno bohato stačí. Neskôr sa to zlepšilo a išli sme aj do druhého. Pôrod bol ale tak strašný že už nikdy viac rodiť nechcem takže viac naozaj nebude 😅
@anonym_autor ja som vždy chcela tri a po prvom som si povedala, že dve mi budú bohato stačiť 😀 no syn je úplné zlatíčko, aj tehotenstvo a pôrod boli v pohode. Ak by bol náročnejší alebo by som mala nejaké traumy z pôrodu a pod., tak si viem predstaviť, že by som si to netúžila zopakovať.
@anonym_autor len ty, urcite aspon dve a kazde je ine povahovo

tak ja som uz pred prvym vedela, ze bude len jedno.. nikdy som viac nechcela 🤷♀️😊