icon

Jedno dieťa nám stačí. Je to sebectvo alebo rozumné rozhodnutie?

23. jún 2025

Máme jedno dieťa a čoraz častejšie počúvam otázky typu: kedy bude súrodenec? Pravdu povediac, druhé už neplánujeme – kvôli veku, financiám a jednoducho pocitu, že sme kompletní.Moja sestra do mňa stále vrta, ona má tri deti a život žiaden. Som jejpovedala, ze ked vidim ju ako zije, ze aj preto som sa rozhodla, ze jedno dieťa a dosť.

Strana
z2
tatianamaria
23. jún 2025

To je každého vec koľko má kto detí. Aj o mne si myslia viacerí, že sme divní, keď v dnešnej dobe čakáme šieste dieťa. Mne je jedno čo si kto hovorí. Obdivujem však. Jedno dieťa mať je veľmi náročné. Moji sa pekne prehrajú, tak mám čas si aj oddýchnuť. Maminky s jedným dieťaťom mi väčšinou hovoria, že vždy musia keď idú na dovolenky, výlety brať iné deti so sebou, aby sa mohli deti vyhrať. Podľa mňa je super mať súrodenca aspoň jedného. Ale naozaj je to každého osobná vec.

jagava
23. jún 2025

Myslím si, že mať jedno dieťa, je sebecké hlavne voči tomu dieťaťu. Mám vo svojej blízkostí 3 osoby- 2 kolegynky a neterku, ktoré vyrastali ako jedináčikovia a povedali, že svojim deťom by to neurobili. Dve majú po 2 deti a tretia sa rozhodla nemať ani jedno...

misterunderhill
23. jún 2025

Mám rada tieto anketové príspevky. Za mňa jedno stačí. Ale keďže mam druhe po 15 rokoch, tak aj druhé môže byť, keďže som znovu objavila čo to je, ak ťa ráno baví vstať lebo vidíš tu jeho premilenú tváričku ( to prejde v puberte...)

7lenka11
23. jún 2025

Ale veď nikde nie je napísané, že o 5 rokov nezmeníte názor. Teraz to tak cítite, takže je to v poriadku. Dôležité je, aby ste vy s mužom boli v tejto téme jednotní. Časom možno zistite, že to bolo správne a keď nie, ďalšie dieťa môžete mať aj po 10 rokoch 🙂 je to každého osobná vec.. ja som napríklad vždy chcela jedno dieťa, máme nakoniec dve a som za ne vďačná, neviem si to už inak predstaviť.. muž naopak - chcel dve a keď vidí, že s dvoma deťmi je kopec roboty a takmer žiadny oddych, občas tak podotkne, že pri jednom by to celé asi išlo ľahšie..

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
maya_hi
24. jún 2025

Sestra chce aby si si dodžubala život ako ona. Dopraje ti 🤌 😁 Sestre povedz že dobre, porodíš ešte dve a budeš jej ich denne vodiť na prizeranie.

maya_hi
24. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka 😁 akože sranda, alebočo, hej?

sense
24. jún 2025
@jagava

Myslím si, že mať jedno dieťa, je sebecké hlavne voči tomu dieťaťu. Mám vo svojej blízkostí 3 osoby- 2 kolegynky a neterku, ktoré vyrastali ako jedináčikovia a povedali, že svojim deťom by to neurobili. Dve majú po 2 deti a tretia sa rozhodla nemať ani jedno...

@jagava na druhej strane mať súrodenca ti nezaručí že aj tak nebudeš sama, ....nevraviac o Tom koľko rodín sa rozhada pre peniaze a starostlivosť o rodičov keď to potrebuju

ha_ha
24. jún 2025

Nikomu nič nevbysvetľuj. "Kedy bude súrodenec?" "Nebude." Koniec debaty. To, čo si povedala sestre, považujem od teba za veľmi nevhodné.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
tatianamaria
24. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka tak všelijaké sú prípady. Ale určite to nebude preto, že to dieťa je zlé a sebecké. Jednoducho má inú povahu a tým je originálne.

johanka21
24. jún 2025

Tvoju sestru je do toho nič, závidí ti, že máš čas, ktorý ona nemá, chcela by aj teba vidieť v roli matky, ktorá je zaneprázdnená deťmi. V dnešnej dobe jedno je možno málo, ale dve deti sú už veľa. Úprimne ale obdivujem matky, ktoré majú viac ako dve deti. Ja osobne mám jedno dieťa, po rokoch pokúšania sa o druhé mi lekár povedal, že môžem byť rada, že mám to jedno a zdravé, pretože mi zistil určité zdravotné problémy. A čím je môj syn starší, tým sa fakt teším, že máme len jedno, pretože doba vôbec nie je ľahká a ani nebude, pokiaľ človek nie je vyslovene boháč. Povedz kľudne tvojej sestre, že ju obdivuješ a že skrátka chceš zostať pri jednom, pretože si na viac detí jednoducho netrúfaš a teda raz a navždy nech s takými rečami voči tebe skončí...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
greywolf
27. jún 2025

Sebectvo

Strana
z2