icon

Chýbal vám ako dospelým súrodenec?

Dnes o 13:12

Ahojte,

ste tu niektoré vychované ako jedináčik?

Máme jedno dieťa a čoraz častejšie počúvam názory, že súrodenec je pre dieťa dôležitý aj do budúcnosti, ako bude "chúďa osamotené".

Zaujíma ma pohľad dospelých - jedináčikov. Chýbal vám niekedy súrodenec? Napríklad pri starostlivosti o rodičov, počas sviatkov? Je to také strašne zlé?

Strana
z2
ivik4
Dnes o 13:13

Mam cerstvych 33 a zatial mi nechybal ani raz. Ani co sa pomoci rodicom tyka

anonym_2c5090
Dnes o 13:15

tiež mi súrodenec nechýba a chápem prečo mali moji rodičia iba jedno dieťa. jedno je až až veľa. nechápem ženy čo chcú dve deti len aby dieťa nebolo samé.

denisa_deniska
Dnes o 13:16

V dospelosti určite nie, práveže to beriem skôr ako plus teraz

moony99
Dnes o 13:23

Ja mám sestru , ale vôbec sa spolu nestretávame, každá svoj život, ako keby som bola jedináčik.

anonym_f1428e
Dnes o 13:28

@anonym_autor hovorí sa "rodinu si nevyberieš, ale priateľov áno " keby som nemala zákernú a sebeckú sestru, mám pokojnejší a šťastnejší život.

anonym_4b86d7
Dnes o 13:29

Mám dvoch súrodencov starších o 12r a 17r, vyrastala som ako jedináčik a nemáme blízky vzťah a nie sme v kontakte.

anonym_e61315
Dnes o 13:35

Nie som nejak stará mám 21, ale vôbec nikdy som nechcela mať súrodenca. Vždy mi vyhovovalo byť samej, nedeliť sa o veci hračky, mať kvalitnú pozornosť u rodičov. Nikdy som nemala problém však vychádzať s inými deťmi či požičať im veci. Beriem to ako aj plus do budúcna, nemusím sa hádať s nikým o dedičstvo všetko zdedím sama a nebudem riešiť to, že sa nerozprávam s súrodencom kvôli tomu ako je u nás v rodine časté. Takže ja to vidím ako výhodu od mala a je to holý fakt pre mňa. Snúbenec má veľkú rodinu, takže ja mám oporu v nich teraz. Starostlivosť o rodičov, my sme sa s rodičmi dohodli, že ak budú už nevládny tak pôjdu do domova dôchodcov. Nikdy som nemala myšlienku žeby mi chýbal niekto

maca1984
Dnes o 13:37

Nie, nikdy doteraz.

anonym_f88a3e
Dnes o 13:38
@anonym_2c5090

tiež mi súrodenec nechýba a chápem prečo mali moji rodičia iba jedno dieťa. jedno je až až veľa. nechápem ženy čo chcú dve deti len aby dieťa nebolo samé.

@anonym_2c5090 to ako fakt?v akom zmysle,že aj jedno dieťa je až veľa,kvôli majetku?alebo kvôli čomu?Ale sa ani nečudujem tým jedináčikom,že píšu ,že im nikto nechýba, keďže vy ste veľmi sebecké a rozmaznané bytosti, píšte čo chcete,je to môj názor

marsmykkok
Dnes o 13:41

Nechýba, čo sa týka starostlivosti o rodičov aj tak to býva často tak že sa stará jeden lebo je bližšie/lebo je žena/lebo nemá malé deti a podobne a je to len o tom že jeden sa stará, druhý kašle, ale samozrejme dediť chce potom aj ten druhý samozrejme a narovnako, ale starať narovnako sa nie...

anonym_2c5090
Dnes o 13:47
@anonym_f88a3e

@anonym_2c5090 to ako fakt?v akom zmysle,že aj jedno dieťa je až veľa,kvôli majetku?alebo kvôli čomu?Ale sa ani nečudujem tým jedináčikom,že píšu ,že im nikto nechýba, keďže vy ste veľmi sebecké a rozmaznané bytosti, píšte čo chcete,je to môj názor

@anonym_f88a3e sebecké a v čom? myslela som to úplne inak ako to môže vyznieť. veľa žien si robí druhé dieťa len na základe tlaku okolia aj keby im jedno stačilo. kopec detí je nezvládnuteľných a je to na matku až až veľa- netvrdím že sa chlap nestará ale povedzme si úprímne matku nenahradí. a len preto že som jedináčik nemusím dediť keď už spomínaš majetky a rozmaznané deti môžu byť aj tie ktoré vyrastajú so súrodencami.

anonym_66298d
Dnes o 13:50

Ja mam brata a sestru a neviem si predstavit ich nemat. Uplne onicom zivot by to bol.

anonym_2802ca
Dnes o 14:11
@anonym_f88a3e

@anonym_f88a3e A čo všetky tie rozhandrkované rodiny a súrodenci,čo sa vôbec neráčia? Čo sa rozhádajú kvôli majetku? Čím som staršia, takých prípadov viac evidujem v okolí.V tej téme dnešnej sa tak vyjadrilo až prekvapivo veĺa ĺudí .Uf,ešteže majú súrodencov,inak by boli označení ako rozmaznaní sebci. Takto sa môžu neznášať,o majetky naťahovať a bude to ok, lebo veď nie sú jedináčikovia. Mám dobré vzťahy so súrodencami.Klop,klop.Ale dieťa mám iba jedno a bez hanby priznám,že vzhĺadom k tej dražobe som rada,že po nás zdedí bývanie a bude mať niečo na prilepšenie na staré kolená. To som mu aj sama povedala vo veku,kedy bol majetok posledná vec,čo by ho zaujímala.

anonym_afb8bf
Dnes o 14:14

@anonym_autor tym, ktori surodenca nikdy nemali si ani nevedia predstavit, ake je to vyrastat so surodencom. Ti, ktori surodencov maju si nevedia predstavit vyrastat ako jedinacik.
Tazko ti tu niekto da nejaky racionalny pohlad. Lebo sa tu opat vyzdvihnu rozmaznani jedinaci a rozhadani surodenci za majetky. Nic medzi tym ako obvykle neexistuje🤣😂, typicka modra kobyla

anonym_7fc5b8
Dnes o 14:17

@anonym_autor mne zomrel, a chyba mi kazdy den :(

anonym_90b416
Dnes o 14:18

Nechýba 🙂 mám priateľov

anonym_63fc3a
Dnes o 14:20

Otazka je na jedinacikov , alebo neviete citat ? Vy ktore mate surodencov a neviete si predstavit bez nich zivot, nepoznate zivot bez nich. My zas nepozname zivot s nimi. Takze tu sa relevantne vieme vyjadrit len my ktory ich nemame. Keby bola otazka na ludi su surodencami, tiez by sme tam nemali co napisat

anonym_2802ca
Dnes o 14:22

Môj syn je skoro dospelý.Nechýba.Má kvalitné priateĺstvá, nikdy si nepýtal súrodenca.Čo nepoznáš,to ti nechýba.Mám mladšiu sestru.Jej dieťa ĺúbim rovnako ako svoje.Keby sa jej niečo stalo,bolelo by to nepredstaviteĺne, lebo je pre mňa zároveň najlepšou priateĺkou.

lindous
Dnes o 14:38

Nechýba mi niečo čo som nikdy nemala, neviem aké je to ho mať a som takto zvyknutá... máme dobré vzťahy v širšej rodine, stretávame sa, pomáhame si, mám muža, ktorý je tiež jedináčik, mám priateľov... ak má byť jediný dôvod na ďalšie dieťa len to, aby mal prvý súrodenca, tak to je nezmysel

janinah
Dnes o 14:55
@anonym_e61315

Nie som nejak stará mám 21, ale vôbec nikdy som nechcela mať súrodenca. Vždy mi vyhovovalo byť samej, nedeliť sa o veci hračky, mať kvalitnú pozornosť u rodičov. Nikdy som nemala problém však vychádzať s inými deťmi či požičať im veci. Beriem to ako aj plus do budúcna, nemusím sa hádať s nikým o dedičstvo všetko zdedím sama a nebudem riešiť to, že sa nerozprávam s súrodencom kvôli tomu ako je u nás v rodine časté. Takže ja to vidím ako výhodu od mala a je to holý fakt pre mňa. Snúbenec má veľkú rodinu, takže ja mám oporu v nich teraz. Starostlivosť o rodičov, my sme sa s rodičmi dohodli, že ak budú už nevládny tak pôjdu do domova dôchodcov. Nikdy som nemala myšlienku žeby mi chýbal niekto

@anonym_e61315 ty si ani neuvedomuješ aký egoista z teba vyrastol

anonym_8f7019
Dnes o 15:03

@anonym_autor do 11r som bola jedinacik, vtedy mi velmi chybal a tesila som sa ked sa narodila sestra. V detskom veku ok, teraz ked sme dospele tak mame velmi malo spolocneho. Kebyze neudrziavame vztah lebo sme sestry tak sa ani nekontaktujeme. Ona zije svoj zivot, ja svoj. Povahovo sme velmi odlisne.

rk123
Dnes o 15:04

nie nechybal nikdy ☺️
a teda nerozumiem tomu ze pri starostlivosti o rodicov pocas sviatkov.
mam tiez jedno dieta a nepocitujem, ze ma povinnost akokolvek sa o nas starat ked bude dospele, alebo z povinnosti navstevovat 🤷🏽‍♀️

slecnazkosic
Dnes o 15:09

@anonym_autor mám brata, pracuje v Anglicku. Vidíme sa 2x do roka. Takmer žiadny vzťah.

anonym_0dcafe
Dnes o 15:13

Ja ked som mala 11 mi zomrel ocino, v 24 mamina a v tej dobre by som veru bola rada za to, keby niekoho mam.Ale uz mam vlastnú rodinu a nechýba mi

anonym_0f839d
Dnes o 15:16

Bola dom dlhé roky jedináčik a áno, súrodenec mi tie roky chýbal. Pamätám si, ako som si každé vianoce priala pod stromček súrodenca a neustále s tým rodičom pílila uši. Neskôr sa mi súrodenec narodil a som za to moc vďačná. Ale každý je iný. Mne to chýbalo fakt dosť a myslím, že by mi chýbal aj teraz v dospelosti.

anonym_71c142
Dnes o 15:16

Mám 29 a áno chýba mi súrodenec. Občas aj manželovi závidím že má dvoch, často sa navštevujeme… majú pekný vzťah

liusa82
Dnes o 15:39

no keby mám krištálovú gulu ako by som vychádzala tak aj hej ale iba sestru 😃a mne vekovo podobne tak cca 5,6 rokov hore dole.Brata by som moc nechcela.Ale celkovo suma sumárum nechýbalo to nikdy ani mne.Rodičov mám vitálnych a keby potrebujú extra pomoc skôr by som zavolala niekoho domov nejakú paniu na výpomoc nie že dávať do starobincov to doma je doma.Ale vela by záležo od typu choroby.Ale celkovo ja som bola vždy spokojná mám vela sesternic aj bratrancov.Takže ja som to ani nepociťovala

lalilla
Dnes o 15:45

Ja by som chcela mat surodenca, ale predstavujem si ten idealny vztah ze sa stretavame a pomahame si, zial v mojom okoli sa vyskytuju surodenci co sa visia raz rocne, alebo nekomunikuju. Takze clovek nikdy nevie ako do to dopadne

anonym_c6dfc4
Dnes o 16:07

Mám sestru ale nikdy, naozaj nikdy sa o mňa nezaujímala... posmešky a občas bitka - to bol jediný prejav jej súrodeneckej "lásky" Moje detstvo je svojim spôsobom detstvo jedináčika a dodnes to tak je. Ona ma vždy vnímala ako votrelca a nedávno mi dala najavo že si praje moju smrť.. taká je moja sestra. Som od nej o dosť mladší Akorát že ju sklamem, aj napriek môjmu krehkému zdravotnému stavu sa do hrobu ešte nechystam. Ak by som to niekedy nezvladol a moja choroba by mi život zkrátila, tak predtým spíšem závet a uložím u notára. V záveti bude jasne definované, že môj majetok po ktorom "sestra" tak túži, nikdy mať nebude.. Som ešte relatívne mladý a mam dlhé roky najlepšiu kamarátku ktorá mi je ako nepokrvná sestra. V detstve mi tú pokrvnú nahrádzalo kopec detí zo sídliska, s ktorými som sa často a rád hrával...

anonym_1886cc
Dnes o 16:22

Prosim ta, nic si z tych kecov o osamotenom dietati nerob, to su proste Slovaci. Hned v druhej vete v debate sa MUSIA ooytat, "kedy bude druhe". O 5 minut si to uz nebudu pamatat. To je len akoze medzi recou. Staranie sa do maternic druhych ludi. Narodny sport. Nedaj sa do nicoho dotlacit, oni ti to dieta vychovavat nebudu.

Strana
z2