Kam dám dieťa?
Ahojte...zistila som,že som tehotná, jednak sa teším, ale nie moc, nakoľko sme si s mužom brali hypotéku, a keby mám byť 3 roky doma s dieťaťom, no nedáme to.
Preto sa chcem spýtať na Vaše názory.
Jasle moc nechcem, lebo to je strašné drahé:( moja babka, mamina aj svokra sa ponúkli, že by si dieťa striedali, a pomáhali a mohla som tým pádom byť v práci, ale zase, to je také,že ich zaťažovať, no neviem vážne čo máme robiť:(
Bol niekto v podobnej situácii? Ako ste to riešili?
Ďakujem za odpovede.
Autorka, počas tehotenstva máš nárok na dávku-tehotenské, podľa mna celkom pekne peniaze. Za to nakúpiš pre dieťa…. Potom máš materskú. A do troch rokov máš RP. Zarábať môžeš aj počas materskej aj RP.
Jasle za mna nie do veku aspon 1-1,5 roka. Samozrejme su rodiny,ktorym to takto sedi,ale pokial mas len trochu moznost tak zostat s dietatom na RD kym sa ti bude dat. Tie chvile ti uz nikto nevynahradi. Jasne kebyze ste mali hladovat,potom ist radsej do prace. Ale tak pises,ze chodite na dovolenky,cize asi nie ste uplne nizkoprijmova domacnost. Skor by som sla cestou brigad. Sem tam ti dieta niekto postrazi a prilepsis si k RD. Mozno ti to potom spolu s RD vyjde tak,ze budes mat rovnaky prijem ako teraz.

U nas su napr denne jasle to je dam dieta v tych dnoch ked mi to vyhovuje a zaplatim za dni ktore v tych jasliach naozaj bol... Super vec funguju aj pocas vikendov a po dohode vladtne 24h... Cena celkom faj min leto som platila 20e/den (8h).. Syn mal 1.5r tento rok planujem rovnako v dni ked nemam ako vykryt strazenie....