icon

Kamarátka vysmiala sestru, že má tri deti

13. jún 2022

Myslite si že je trápne mať tri deti? Vieme napíšete tie čo máte tri deti že sú super atd chápem no a tie matky čo tri deti nemajú? Ako to vidíte?
Situácia; dnes som sa náhodou stretla s dávnou kamoskou z pôrodnice na ihrisku s detmi na fakt že moja sestra ma 3 deti zareagovala posmešne slovami “čo? Tak čo? Nevedia sa ovládať? Ha ha” (pritom tá kamoska ma deti dve a rovnako aj ja )
Trochu sa ma to dotklo lebo tiež planujem viac deti. Nič som jej Nepovedala asi som mala, no to tak ma to zarazilo.
To naozaj v očiach ľudí to takto vyznieva? Že je to hanba mať tri deti? Stále nad tým rozmyslam

Dakujem za názor

Strana
z2
andrea_82
13. jún 2022

ja mám jedno, chcela som tri, nepodarilo sa. U nás je veľmi veľa rodín, kde sú tri deti, aj môj švagor má tri princezné. Niekde som pred časom čítala, že 3 deti sú teraz moderné, tak ako kedysi boli moderné 2 deti.

didi2102
13. jún 2022

Ja mám dve , zo zdravotných dôvodov uz.tretie nie .. ale niekde vo vnútri je že mozno by som ho chcela ... No v mojom okolí sa tiež rozrastá počet rodín čo majú 3deti a žiadne sociálne prípady,dobre rodiny,slušne čo sa o nich postarajú a z deti vyrastú plnohodnotnú členovia spoločnosti , tri po sebe majú 2kamosky,ja ich obdivujem , mám dve po sebe a občas mám dosť ... Možno to tak myslela že odbiv? A.tebe to vyznievalo že sa posmieva? Poznám rodinky čo maju aj 4

ingelika78
13. jún 2022

Ano tri deti su teraz v trende "three is the new black" ako sa hovori. Kedze ja som za zakladanim rodiny zacala po 40-ke tak sa mins tymto trendom kracat zarovno nepodari. nie je to urcite lahke ale super.
Ja som vyrastala prevazne v 80-tych rokoch vtedy bola trend model dvojdetna rodina - ani neviem v tried hadam 95% spoluziakov bolo z dvoch deti. ten zvysok jedinacik alebo 3/4 ako vynimky. Teraz je to uz celkom ine.

marikaan
13. jún 2022

Aj nam jedna znama ukazala či nám šibe keď nas stretla a ja s bruškom čakali sme tretie.Ona mala dve deti a o par rokov ju chlap podviedol našla si ineho a už ma štyri deti 😉

diewcatqoo
13. jún 2022

Mne je absolutne jedno, kolko ma kto deti. Nad takymi vecami sa vobec nezamyslam. Ak ich zvladnu uzivit a vychovat 20, nech maju aj 20. Ak nechce niekto ziadne, nech nema ziadne. Je to rozhodnutie konkretneho paru ci a kolko deti chcu. Do tohto rozhodnutia by sa nemal starat nikto dalsi, ak tieto deti nezivi.
Toto konstatovanie (alebo vysmech?) kamosky vypust uplne z hlavy. Niektori ludia tresnu akukolvek somarinu bez rozmyslu.

kikushaa
13. jún 2022

Mam dve, tretie nemozem zo zdravotnych dovodov, mam kamosku co caka tretie, a tesim sa spolu s nou ❤️Mat tri deti je parada, teda ak im viete dat vsetko co potrebuju. Len smelo dotoho👍

galganka
13. jún 2022

Máme tri deti. A áno, už som si vypočula podobnú poznamku, či furt musíme sexovať. Stačilo odpovedať, že sexu máme niekoľkonásobne viac ako detí a prišlo k habkaniu a zmene témy... 🤷‍♀️

beata_k
13. jún 2022

Nie, hanba nie je mat x deti. Ale hanba je mat co i len jedno dieta a adekvatne sa o neho nepostarat.

didi2102
13. jún 2022

Ešte by som dodala že ja som napr zo 4 a.manzel z 5deti, žiadne že sme z bohatych rodin ale také bežné priemerné , máme vs a vypracovali sme sa , máme sa teraz nadštandardne a veľmi

ailiba
13. jún 2022

Podla mna kamoska len žartovala.
Nech ma kazdy tolko deti, kolko chce a kolko sa vie postarat. Poznam rodinu, kde maju 5 deti a je to krasna rodina... Niekomu bohate staci jedno. Tiez si neviem predstavit mat viac deti... Ale nie sme vsetci rovnakí. Podla mna je vacsine ludi jedno, kto ma kolko deti... Tieto reci su len take keci.

marisoul
13. jún 2022

Mne sa veľmi páčia viacdetne rodiny, aj keď ja sa nato necitim, stačia mi dve. Takže nie je hanba mať viac deti, hanba je chovať sa ako krava a ešte s hlúpymi poznámkami.

miadi
13. jún 2022

Trapne je mat primitivny nazor na zivot druhych a este ho hrdo vytrubovat uplne netaktne. Ze si vobec nieco robis z takych reči .

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
lydiasabolova
13. jún 2022

my čakáme 4-té 🙂 ale vidím, že rodina má na to svoj názor.. našťastie si ho necháva pre seba

natalinka25
13. jún 2022

Ja mám dve ❤️ a môj sen je mať 4deti. ❤️ Myslím že každý si má urobiť toľko deti koľko zvládne vychovať a finančné zabezpečiť.

anonymous87
13. jún 2022

Mam dve. Tak ako som strasne dlho nechcela druhe (rozdiel 7 rokov), tak teraz by som strasne chcela 3. Bohuzial, uz to nebude mozne.
Kamaratka je s prepacenim krava. Ak sestra dokaze vychovat, uzivit a dat lasku 10 detom, nech ich ma. Nie je na tom nic smiesne ani poburujuce. Co sa o spravani kamaratky povedat neda

cyberk
13. jún 2022

Boze ved si robila srandu, netreba to hned hrotit.
Za mna co mam len jedno dieta a viem ze ak ostane jedno tak mu bude dopriaty taky standard zivota aky mam ja.. mozem povedat ze ak je v rodine viac deti (3 a viac) a rodicia im nevedia zabezpecit slusne byvanie a pod. tak by sa radsej nemali mnozit. Radsej mat jedno, dve a moct si dovolit urcitu uroven ako viac a zit z ruky do huby ;)

h2
13. jún 2022

Nemala tvoja sestra tri deti veľmi rýchlo za sebou? Lebo ináč si taký komentár od matky 2 detí neviem vysvetliť. Mať 3 deti je úplne normálne.

marzuz89
13. jún 2022

Nech ma kazdy tolko deti, kolko zvladne - ale dat kazdemu jednemu vela lasky, starostlivosti, dobru vychovu a potrebne materialne zazemie. Ak toto rodicia dokazu dat kludne aj 6tim, nech daju. Maju moj obrovsky obdiv vsetky taketo rodinky, ktore maju viac deti 😍 aj ja by som 3 prijala, ale myslim, ze max budu 2, ked im chceme z financneho hladiska dopriat dobre vzdelanie atd., asi by sme 3 neutiahli. Co sa starostlivosti a vychovy tyka, aj 10 😅❤️
Pomyslela by som si svoje, touto poznamkou by u mna kamaratka velmi ale velmi klesla. A zasnem nad tym, ze "trend su teraz 3 deti". Necitam to prvy krat, posledne mesiace vo viacerych diskusiach. Trend. TREND? Je to moderne? Chapem ze dnesne mamy ziju vela na socialnych sietach, ale robit si deti, lebo to je trend, a mam obsah na siete.. Neviem no, kazdy sme iny. Tuzila som po velkej rodine uz vtedy, ked toto "trend" este nebol 🤔

margetakuska
13. jún 2022

Ja mám 5 deti, a tiež som si vypočula všeličo, viem že si chcela počuť názor tých ktoré toľko detí nemajú, ale nedá mi nenapísať..môj sused- starší pán nám už po troch deťoch povedal, tak to už hádam stačí,nie? V rodine tiež: a už dosť,či? Zabolelo ma to...vždy...aj keď môj oco povedal pri tretej: no pekne!
Nech si každí pozerá na seba a hľadí si na svoje deti.....
Mať veľa detí je mať veľa povinností, veľa starosti, veľa nervou, veľa neporiadku, veľa hluku ale tiež veľa lásky, veľa radosti, veľa smiechu, veľa osláv (tým priamoumerne aj málo peňazí 😁😁🤪🤪🤪)a mať veľa detí isto nie je hanba !!! Ak sa človek vie a chce o nej postarať, dá im toľko lásky koľko len vládze isto sa nemá za či hanbiť❤️

radkaradix
13. jún 2022

Tak 2 a 3 deti uz vazne nie je taky rozdiel.. keby mala ona 1 dieta a tvoja sestra 4 alebo 5 deti, alebo viac, vtedy by bolo na mieste sa cudovat, ale urcite by ani vtedy nebola vhodna jej prizemna poznamka.. 🤔

7lenka11
13. jún 2022

Je to každého osobná vec. Moje dve dobré kamošky majú po dve deti a obe plánujú aj tretie. Proste veľké rodiny sú opäť v kurze 🙂 Veď nech má každý toľko detí, na koľko sa cíti, resp. o koľko z nich sa vie postarať.

mateson
13. jún 2022

Pre mňa 2 max, kto chce, má podmienky, nech má aj 10.

giulliette24
13. jún 2022

@andrea_82 niečo na Tom možno je, ja mám 3 a viaceré spolužiačky tiež 😉

jana_eyre_2
13. jún 2022

Či to je trapne? Čo by na tom akože mohlo byť trápne? Podľa mňa je trápne keď dospelý človek vedie také reči ako tvoja kamoška, ale bohužiaľ kvôli tomu, že sú podľa mňa maximálne úbohé takéto vtipy ľudia ich neprestanú robiť.. vždy sa nájde niekto kto bude mať potrebu svoj pohľad na určité veci podávať takýmto posmesným sposobom, to ale neznamená, že podľa takýchto ľudí budem meniť svoje rozhodnutia..

Keby ti tu napísalo 10 žien že je trápne mať tri deti, tak kvôli tomu ich budeš mať menej?

mandzula
13. jún 2022

Ja by som to brala len ako taky smalltalk, nie ako nieco, co by ma malo akokolvek ovplyvnit. Nech ma kazdy tolko deti, kolko dokaze uzivit.

ariannazara
13. jún 2022

Každého hovno do toho aj keby som mala 10 deti oni ich nezivia. Tak nech sa stará kazdy o seba, mne keby toto niekto povedal by som mu svoje povedala co ho trápia iny ľudia?!

adalmba
13. jún 2022

Ja čakám 4, budú 4 za 4 roky 😁 a nech sa každý stará o seba.

micusa2222
Odpoveď bola odstránená
liusa82
13. jún 2022

ja si to tiež neviem predstaviť mať tolko detí ale priamo do ksichtu by som to takto nikomu nepovedala.Iba si pomyslela.Na mňa je vela aj jedno😀 ale to bude tým že sama som jedináčik.Tak mi takýto model vyhovuje najviac

Strana
z2