Kamarátky si nespomenuli na moje narodeniny

17. mar 2023

Ahojte,

dúfam, že tento príspevok nevyznie ako sťažnosť násť ročnej pubertiačky, ale čím dlhšie nad tým premýšľam, tým viac ma to zrejme asi trápi.
K veci...
Mala som okrúhle narodeniny. Trápi ma, že si kamarátky na mňa nespomenuli. Kedysi sme mali pekné vzťahy. Spoločné výlety, aktivity. Je pravda, že v poslednom čase trochu vzťahy ochladli, ale nebolo to o tom, že by sme sa pohádali, alebo niečo podobné.

Plánovala som, že keď mi napíšu, prípadne zavolajú s blahoželaním, že ich pozvem na posedenie. Napísala, však iba jedna, takže som z toho ostala smutná a už som oslavu neriešila.

Moja otázka teda znie 🙂. Ako to máte vy s kamarátkami? Pamätáte si dátumy narodenín? Alebo čakáte, kým Vás ta druhá pozve na posedenie/oslavu a až tam zavinšujete?

Zachovala som sa zle ja? Mala som ich pozvať? a nie čakať, kým sa ozvú samé? Veď prečo by si mali pamätať narodeniny niekoho iného?

Dúfam, že som Vás príliš neotrávila zbytočnými otázkami 😀
Pekný deň

viestta
17. mar 2023

Necakam pozvanie na oslavy, ked si spomeniem, tak zablahozelam. Niekedy zabudnem ja, niekedy niekto iny, nerobim z toho tragediu, viem, ze kazdy ma svojich starosti viac ako dost, nemusi sledovat vsetky datumy.

anjelicek26
17. mar 2023

Okruhle narodeniny si mala pozvat kamosky ty uprimne...mozno si mysleli, ze oslavujes s partnerom ci rodinou a nechceli sa "votriet", ked si ich teda nepozvala... tazko povedat...

pupi14
17. mar 2023

@anjelicek26 podľa mňa je normálne kamarátke aspoň napísať, mohli sa ozvať. to nie je žiadne votrenie sa, je to normálna a prirodzená vec. keď mám niekoho rada, tak mu zablahoželám nezávisle od toho, či ma na oslavu pozve alebo nie. aspoň ja to tak cítim teda.

hederamonstera
17. mar 2023

Ja mam v kalendari (na stene v kuchyni)poznaceneho kazdeho cloveka, ktoremu chcem cez rok zablahozelat, takze aj kamaratov, dokonca aj manzelovych kamaratov, aby som mu to pripomenula. Ale to som ja. Mne na tom zalezi.
Mna by tiez zamrzelo keby na mna moji najblizsi kamarati zabudli. Nastastie sa to este nestalo

solange7
17. mar 2023

Ja ked sa chcem vyhnut takymto sklamaniam, tak to vopred oznamujem. "Budem mat okruhle narodky, budem rada ak si pojdeme niekam sadnut."
No ale inak sa mi uplne bezne stava, ze na niekoho zabudnem a ak si spomeniem tak napisem dodatocne, ak nie tak smola. Ani mne sem tam niekto nezablahozela a neriesim to. Kazdy ma svoj zivot, to ti vyleti z hlavy raz dva.

tyrkysova_kobyla
17. mar 2023

Podstatnych ludi si pamatam, ale mam to aj zapisane. Na okruhle narodeniny by som pozvala primarne ludi ja, ci si pamataju, ci nie. Ale inak to neriesim, ked niekto zabudne, dnes sa kopa ludi spolieha, ze im narodky pripomenie FB, ja to tam nemam, kto si pamata/ma zapisane, napise, kto nie, nevadi, je mi to sumak 😀

macekovam
17. mar 2023

Pozvala by som tu 1... Niekam posedieť.. Zaspomínať.... A utuzit vzťah...

lindous
17. mar 2023

Ja som na dátumy hrozná, prípadne často aj viem, že kedy má ten človek sviatok, ale v ten deň mi to vôbec nenapadne a niekedy aj napadne, poviem si, že neskôr napíšem a potom mi to vyletí z hlavy 😅 takže čestne priznávam, že zabúdam gratulovať... A čo sa týka z mojej strany, pokiaľ plánujem oslavu, pozývam dopredu ešte pred narodeninami, nikdy nečakám kto mi zagratuluje 😊

ivangeline
17. mar 2023

Zavisi..ak si chcela velmi byt s nimi a spolu oslavit...tak si sa mala ozvat. Ak si len vypocitavo cakala,kedy si mozes rypnut,ake su,ze si nespomenuli... A zas ine je,ked ti dojde par dni po,ze sa ozvalo akosi malo ludi a mnoho blizkych zabudlo...To znamena,zas..co s tym chces robit? Chces utuzit vztahy? Ozvi sa. Chces,aby nabuduce nezabudli? Daj to na FB alebo kde ich mas vsetkych,nech im to blika.. :D Akoze ja sa ozaj necudujem,ked sa mi neozve tolko ludi ako kedysi,kedze nie som uz tolko s ludmi ako kedysi.. xD

ivanakal
17. mar 2023

Vyznieva to tak, ze ty si cakala ze ak ti zablahozelaju, potom ich pozves niekam. Tak sa to nerobi. Mala si sa ozvat, baby mam narodky, pozyvam vas na vinko/drink tam a tam... a nie cakas a ked sa nikto neozve potom sa stazujes.. ja si tiez nie vzdy spomeniem na narodky kamosiek, a pokial mne niektora z nich nezablahozela nerobim z toho vedu.

vikusjk
17. mar 2023

V prvom rade treba vztahy udrziavat. Ak s niekym prestanes byt v kontakte, tak je prirodzene, ze zabudnu. Ja osobne mam dve kamosky, ktorych datumy narodenin si pamatam, ale to su tie najblizsie dve, s ktorymi som pravidelne v kontakte. Ostatne netusim a ak mi to nenasepka Facebook, tak to veru neviem.
Ak mas okruhliny a chcela si oslavovat, mala si normalne vopred pozyvat. Ak by ti aj zablahozelali v dany den, nemuseli by predsa mat hned cas na to, aby ste niekam sli, vacsina zien ma program zariadeny na par dni dopredu, zvlast uz vo vyssom veku (nemyslim pubertiacky). Ale trapis sa tym dost zbytocne. Ty si vari na kazdu jednu z nich vzdy spomenies a blahozelas im?

hoffmanka
17. mar 2023

Osobne na nič nečakám, ak viem, že má niekto takýto narodeniny alebo meniny tak zablahoželám. Ak mám väčší sviatok zas ja, tak pozvanie na oslavu posielam skôr, aby som vedela, koľko ľudí potom príde a kto je ako s časom

jamimo
17. mar 2023

názory sa tu rôznia. Ja som tiež mala kamarátky, blízke spolužiačky, prežili sme mnoho... tešili sa z narodenia detí, kúpili darček, písala na narodeniny, meniny, vianoce, chaty, výlety... Pokladala som tie vzťahy za pekné a úprimné. Ak mám niekoho rada, záleží mi na vzťahoch, pokladám to za samozrejmosť, a je úplne jedno či ma pozvali, nepozvali... Z opačnej strany to tak asi nebolo vnímané, tak ako v mojom prípade, tak aj v tvojom. Ešte 10 rokov späť ma to trápilo, čo sú to za vzťahy... Dnes nie, som vďačná za to, ako sa vyčistil rybník. Ľudia odchádzajú, prichádzajú do nášho života. Tak to je. Nemaj očakávania, ináč prídu sklamania.
PS: zaujímavé je, že mám kamarátku s 3 deťmi, žijú v PL, jedno dieťa veľmi ŤZP, prvých 6 rokov si prešli očistcom na zemi, napriek tomu si nájde čas, aj si píšeme, telefonujeme, poplačeme, zasmejeme, pofúkame boliestky na duši. Takže argument, že každý má svoj život u mňa nemá výpovednú hodnotu, tobôž ak býva cez ulicu, celý deň hladká mobil a sociálne siete, ale na smsku k narodeninám si nenájde čas. Buď sú tie vzťahy úprimné alebo povrchné. Časom si ale zvykneš...

deti95060810
17. mar 2023

zato ja si nemusím ani písať kto kedy má narodeniny... pamätám si nie len manžela, deti, súrodencov, rodičov, svokrovcov, švagrov a švagriné, bratrancov a sesternice, starých rodičov ale aj poniektorých susedov, spolužiakov zo žš, sš, kolegov, .... no skrátka kde koho.... no načo mi to je...
takže ja by som nezabudla.
mňa by to urazilo. už s tým nenarobíš veľa, max. si môžeš pomyslieť či to Vaše priateĺstvo je ozaj na takej úrovni na akej si myslíš...

1radula1
17. mar 2023

Ja takisto píšem každému, komu napísať chcem. Myslím, že keby chceli, tak sa ti ozvú. Veľkú hlavu by som si s tým teda nerobila rozhodne.

domkakvet
17. mar 2023

Neviem ako to máte zaužívané, alebo ako ste to mali do teraz, ale u nás to funguje tak, že kto má narodeniny pozýva a potom sa gratuluje.

danica2711
17. mar 2023

mám dobré kamarátky, ale všetky, aj naši manželia, sme hooodne pracovne vyťažení. Preto používame google kalendár a minimálne mesiac pred plánovanou oslavou si rozosielame pozvanie, termín sa prípadne doladí. A nikto nemá dôvod sa urážať

gabika0825
17. mar 2023

Tak ak to boli nejaké blízke kamošky tak je to smutne že sa na teba takto vykašlali. Ale ak sú to kamošky typu zo strednej školy alebo nejaké susedy z bývalého bydliska a pod., tak to by som nebrala nejak tragicky. Nie každý si pamätá dátumy a narodeniny, hlavne tie dni a týždne utekajú tak rýchlo že clovek keď ma toho nad hlavu tak ani nevie kedy ten týždeň ubehne a zrazu už další mesiac. A keď to boli blízke kamošky tak aspoň vidíš že to kamošky nie su v skutočnosti.

nikushka8
23. apr 2024

Oslava ci nie, ak mi na niekom zalezi,tak mu k sviatku napisem. Ok,v dnesnej dobe su ludia zaneprazdneni, stane sa,ze napisu o par dni neskor s ospravedlnenim. Neda sa vyhovarat sa na uponahlanu dobu,ked je tolko moznosti,kde si dat pripomienku. Ale nenapisat vobec, to nie su kamaratky,ktorym na tebe zalezi. My teda oslavy uz nejak nerobievame,ale teda vzdy si navzajom blahozelame, darcek si donesieme na najblizsie stretnutie.