icon

Keď sa blízki z bábätka netešia

kaciato
30. máj 2021

Ahojte dievčatá našla som tu už také diskusie aj som si poprecitovala ale nejak neviem....akurát sme rodine oznámili že čakáme bábätko a neskutočne ma reakcie sklamali v podstate nik nám nepogratuloval každý sa nechal počuť či to akože myslíme vážne ..pre predstavu ja som rozvedená mám dve deti z prvého manželstva pol roka dozadu som sa rozišla s priateľom s ktorým som žila tri roky ...v skratke veľmi náročný búrlivý frustrujúci vzťah ale čo najhoršie prekážali mu moje deti boli skrátka navyše a to sa už nedalo znášať ....mesiac na to som sa dala dohromady s terajším partnerom on je rozvedený a má jedno dieťa z prvého manželstva ja mám 35 on tiež a našli sme sa úplne hneď od začiatku v podstate spolu bývame a máme od začiatku rovnaké pohľady na život a na budúcnosť. Deti máme obaja radi a moje dievčatá i jeho dcéra sme si všetci našli k sebe cestu. ja mám dievčatá vo veku 13 a 10 a on dcéru vo veku 10...všetky 3 dievčatá si rozumejú spolu ja mám svoje v striedavke on svoju zverenu mame a u nás je víkendy. Obaja sme veľmi chceli ešte spoločné dieťa a popravde ja mám takú diagnózu že mi dr povedala že to pôjde tazsie hoci obe boli na prvý šup ani dr nechápala ale chvalabohu no a toto malé nám vyslo tiež na prvý šup. Koľkí by čo za to dali a rodina aj predpokladala že sa rozrastieme hold keď to prišlo každý je skepticky. Nik ani trocha radosti. Ja som teraz v podnájme priateľ má svoj byt ale bývame u mňa a chystáme sa presťahovať k nemu. Je ten byt menší ale pomestime sa ale čakala som trocha radosti mám pocit že sme ostali s tou radosťou sami a mňa to strašné vzalo. Mali ste niektorá takú skúsenosť?. Neviem všetci sa tvária akoby tie deti chovali oni pritom krásne si dievčatá vychovávame obaja pracujeme a nemáme sa najhoršie. Nerozumiem už ničomu fakt

nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Ty si mala dom? Nenadobudli ste ho v manzelstve spolu? byvaly manzel ta z neho teda vyplatil ci nie?
Ale ok, ved mne nemusis vysvetlovat, ja len hovorim, ze preco sa na to ludia pozeraju takto. Povacsine kto ma normalnu pracu a zvlada platit najom, tak zvlada platit aj hypoteku a mat vlastne a teda istotu.
Ale ak si spokojna v najme, tak super. Len pochop preco rodina reaguje tak ako reaguje.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Tak asi cakali ze to vyplatenie pouzijes na investiciu do vlastneho byvania. Alebo ktovie... asi najlepsie urobis ked sa opytas priamo ich preco reagovali takto - myslim, ze dostanes take odpovede ako ti tu piseme aj my.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Ano, kupovali sme pozemok a ano stavali sme dom. Viem ake su podmienky na hypoteku na pozemok aj na vystavbu domu.

Ja nikde nepisem, ze si mala vziat hypoteku a stavat dom. Hovorim o tom, ze vysporiadanie z manzelstva ti mohlo posluzit ako tych 20% financi, ktore su potrebne pri financovani nehnutelnosti. Cize si si mohla kupit byt a splacat si hypoteku na svoj byt. Svoje vlastne byvanie, nie vyhadzovat x rokov peniaze do vzduchu za najom.

takto to pravdepodobne vidi aj rodina, je rozdiel priviest dieta do najmu a do vlastneho.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
30. máj 2021

@kaciato na MD ti klesne príjem, budete šiesti v menšom trojizbáku a podľa reakcií žien tu vidíš, že tie v rodine boli úplne normálne.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
whatever1
30. máj 2021

@kaciato Ste spolu 5mesiacov a uz si v 7tt. Isli ste na to hrozne rychlo, najma ked si sa uz 2 krat popalila. Vobec sa necudujem obavam tvojich najblizsich. Tu nejde o to, ze ti nepraju stastie, ale o to ze sa boja ze skoncis sama s troma detmi( co je dost realne po takej kratkej znamosti, velky hazard.., prepac za uprimnost). Nie si im ukradnuta. Skus ich pochopit, ze sa o teba velmi boja a neber to tak, ze sa z babatka nebudu tesit. Po case ked uvidia, ze vam vsetko funguje tak ako ma, tak sa pochybnosti vytratia.

panelacikova
30. máj 2021

@kaciato prikláňam sa k názorom, ktoré tvrdia, že chápu obavy tvojej rodiny. pol roka je žalostne málo na to, aby si spoznala chlapa, navyše, ak sú často v prípade stretnutí zainteresované deti... navyše, on má na striedavku dcéru.... no, želám ti veľa šťastia a nech všetko dobre dopadne. len vieš, že ťa čaká časom starostlivosť o 4 deti???

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
30. máj 2021

@kaciato prečo povzbudiť? Prečo píšeš o konci sveta, veď ste dieťatko plánovali, či?

panelacikova
30. máj 2021

@kaciato áno, prepáč, prečítala som si to celé ešte raz.... no takto. reakcia rodiny je úplne normálna v danej situácii. je možné, že časom, keď sa dieťa narodí a zároveň vy budete šťastní a budete si rozumieť a budete zabezpečení, rodina to pochopí a bude šťastná s vami. momentálne je to prirodzené z ich strany. no a ja osobne držím palce. existujú aj takéto prípady so šťastným koncom.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
30. máj 2021

@kaciato no ja by som na tvojom mieste práveže presne také reakcie od rodiny očakávala. Nikto nevie, ako to celé dopadne, nemá vešteckú guľu, takže ostáva dúfať, že dobre, úprimne ti to želám.

evaachesa
30. máj 2021

@kaciato pozri, si tehotná, hormóny robia tiež svoje, chápem že si sklamaná, no pochop aj rodinu. Myslím že ja by som bola nadšená keby moji rodičia zareagovali len takto. V mojom prípade by to rodičia a hlavne mama zobrali oveľa horšie, nechcem si to ani predstaviť, uff 😳

annamalaga
30. máj 2021

V mojom prípade , keby som bola na tvojom mieste , tak somnou by sa naši už ani nebavili, nieto ešte mi gratulovali a širšia rodina tiež nie. Takze by som bola natom ako ty.

0silvia0
30. máj 2021

@kaciato nemozes mat ocakavania podla seba. Ty sa tesis z kazdeho babatka v rodine, no a? Nemozes cakat, ze kazdy je z toho vo vytrzeni. Jednak novy muz, prilis skore tehotenstvo... Aj keby ti povedali to suche obligatne gratulujem, tak by to bolo akoze uz ok? Ved casom sa vsetko utrasie, vy ste rodicia, tak sa teste hlavne vy dvaja, casom sa pridaju aj ostatni.

deti95060810
30. máj 2021

@kaciato napísala som si len svoj názor... bez vlastného bývania je situácia horšia ....a zvlášť keď už máš deti

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal