icon

Keď sa blízki z bábätka netešia

kaciato
30. máj 2021

Ahojte dievčatá našla som tu už také diskusie aj som si poprecitovala ale nejak neviem....akurát sme rodine oznámili že čakáme bábätko a neskutočne ma reakcie sklamali v podstate nik nám nepogratuloval každý sa nechal počuť či to akože myslíme vážne ..pre predstavu ja som rozvedená mám dve deti z prvého manželstva pol roka dozadu som sa rozišla s priateľom s ktorým som žila tri roky ...v skratke veľmi náročný búrlivý frustrujúci vzťah ale čo najhoršie prekážali mu moje deti boli skrátka navyše a to sa už nedalo znášať ....mesiac na to som sa dala dohromady s terajším partnerom on je rozvedený a má jedno dieťa z prvého manželstva ja mám 35 on tiež a našli sme sa úplne hneď od začiatku v podstate spolu bývame a máme od začiatku rovnaké pohľady na život a na budúcnosť. Deti máme obaja radi a moje dievčatá i jeho dcéra sme si všetci našli k sebe cestu. ja mám dievčatá vo veku 13 a 10 a on dcéru vo veku 10...všetky 3 dievčatá si rozumejú spolu ja mám svoje v striedavke on svoju zverenu mame a u nás je víkendy. Obaja sme veľmi chceli ešte spoločné dieťa a popravde ja mám takú diagnózu že mi dr povedala že to pôjde tazsie hoci obe boli na prvý šup ani dr nechápala ale chvalabohu no a toto malé nám vyslo tiež na prvý šup. Koľkí by čo za to dali a rodina aj predpokladala že sa rozrastieme hold keď to prišlo každý je skepticky. Nik ani trocha radosti. Ja som teraz v podnájme priateľ má svoj byt ale bývame u mňa a chystáme sa presťahovať k nemu. Je ten byt menší ale pomestime sa ale čakala som trocha radosti mám pocit že sme ostali s tou radosťou sami a mňa to strašné vzalo. Mali ste niektorá takú skúsenosť?. Neviem všetci sa tvária akoby tie deti chovali oni pritom krásne si dievčatá vychovávame obaja pracujeme a nemáme sa najhoršie. Nerozumiem už ničomu fakt

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
30. máj 2021

@kaciato no tak je tie 4 deti mám a poviem ti že je to makačka... miestami mám už toho plné zuby a čakám kedy už budú tie baby ozaj samostatné - t.j. plnoleté

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
30. máj 2021

@kaciato prvé dieťa-kedy už bude? Druhé dieťa - hodila by sa mu/jej sestrička/braček. Tretie dieťa - čo ste sa zbláznili, ďalšie??? 😁 Vitaj na Slovensku, vobec ma to neprekvapuje...

katulienkax
30. máj 2021

Osobne si Myslím že rodina reagovala adekvátne k danej situácii, nemáš byt, rozvedená a hneď sup ďalšie dieťa po krátkodobej známosti. Boja že že keď budeš mat problémy hodís sa im na krk s 3 deťmi bez bytu bez bývania

kaciato
autor
30. máj 2021

@katulienkax znova opakujem...máme byt

sasa1310
30. máj 2021

@kaciato no ja sa im nedivím. Budeš mať 3 deti a keď sa náhodou rozídete, tak budeš opäť v podnájme už nie s dvoma alebo 3 detmi.
Určite časom pochopíš to ich "netešenie sa"

sasa1310
30. máj 2021

@kaciato vy nemáte byt. On má byt. Ty nemáš nič.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Neber to v zlom, pise ti len pravdu. Je to realny pravny stav, proste fakt. Ty byt nemas, vlastnikom bytu je priatel a aj ked sa vezmete, byt bude patrit len jemu, lebo ho nadobudol pred manzelstvom. Ty k nemu nebudes mat ziadne vlastnicke pravo.
Takze vy mozete zo svojho pohladu brat ten byt ako spolocny, ale pravny stav je iny.
@sasa1310 nema nazor, ona ti napisala fakty a to nijak nesuvisi s tym, ci je pozitivne ci negativne naladena

nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Ale k tej samotnej podstate - x zien tu ma skusenost, ze rodina reagovala chladne a na babo sa netesili - boli sice v inych situaciach, ale z nejakeho dovodu nebola rodina nadsena. Vela z nich otocili ked babatko uvideli a tesia sa a su nadseni. Su aj taki, co na nazore stale trvaju a aj sa im to potvrdilo - ich obavy, ze zena napr. ostala sama. Babo maju radi, len ich mrzi ze to dopadlo tak ako oni predpokladali. A je zopar aj takych ze aj ked vsetko fugnuje, tak proste maju svoj nazor, ze naco to babo a proste taki ostali...

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
30. máj 2021

@kaciato no vžila som sa do ich situácie. Sorry, ale ja sa im fakt nedivím, že sa netešia. Ja osobne by som nemohla spávať, keby moja dcéra s dvoma deťmi bývala v podnájme. A do toho ďalšie

nafka0483
30. máj 2021

@kaciato Tak chapem, ale dve deti si mala v manzelstve, tak je logicke, ze rodina reaguje inak ako ked si rozvedena a po 5 mesacnej znamosti si v 2. mesiaci. Jeho rodina to asi tiez tak vnima, ze je skoro, mozno sa na teba pozera, ze ako kratko ste spolu, ty "nic" nemas (nie je to moj nazor, ale ako to oni mozu vnimat) a teraz budete mat dieta... co uz no uz tu reakciu nevratis.

Ak si vy stojite za tym ze takto ste to chceli, vam ta situacia vyhovuje, tak ako pises, bude to vasa "starost" - postarat sa, nakrmit, satit, atd. Nikto z rodiny to nebude robit za vas ani vam na to davat peniaze. Takze sa teste vy dvaja, nech sa s vami tesia deti, je to podla vasho planu, to ovplyvnit viete, nazory a reakcie ostatnych ovplyvnit neviete.

kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
kaciato
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
30. máj 2021

@kaciato máte byt? MÁTE? si na liste vlastníctva? ak sa rozídete tak odtiaľ ideš aj s deťmi kade ľahšie... Nemýľ si pojmy s dojmami..... BYT má tvoj partner ale nie ty - on je vlastníkom. či snáď ste už boli na prepis u notára a prepísal ti polovicu bytu?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
gabriela_obzerova
31. máj 2021

@kaciato tak my sme manzelia 6 rokov, mame dve dievcatka a vlani som otehotnela po tretikrat uz s miminkom Oliverkom. Tesili sa moji rodicia a muzova sestra. Ostatna rodina mala reakcie: NACO tretie? Nemas dost? To vazne v dnesnej dobe? Kym nebude chlapec, budete skusat? Nie je ta skoda zasierat sa doma s detmi? Naco mas dve vysoke skoly? Vy ste sa zblaznili... A podobne. Mnohi ma sklamali a kaslem na nich. Oooo, a aby som nezabudla, pocula som aj ze sa mi nechce robit, tak rodim. No a velmi som plakala v tehu, ked mi jedna tapa povedala, ze dufa, ze to bude chlapcek, len nech to nie je zase dievca... potom som sa aj tesila vsetkym tym lockdownom, lebo ludom hrabe. Ako keby som cakala osme dieta, nie tretie. A keby aj, su to moje deti, moj zivot, nikto mi nepomaha, financne to zvladame, tak nechapem, preco to tolkym ludom klalo oci, asi zavist. Tym chcem povedat, ze aj keby si to nemala take komplikovanejsie, aj tak by sa ludia starali a hejtovali...

sense
31. máj 2021

Chápem ze v tvojom prípade môžu za to aj hormóny ale úprimne asi by som tiež je skákala 3 m do výšky od radosti... Si v podnájme, šla si zo vzťahu do vzťahu kde si otehotnela po veľmi krátkej známosti a ako som pochopila plánované a v stave zalubenosti asi si nerozmýšľala trochu do budúcnosti co ak aj tento vzťah nevyjde... Pretože byť je jeho nie vás... V každom prípade prajem všetko dobré...

1mata
31. máj 2021

@kaciato nenechaj sa znechutit okolim. Hlavne su tvoje a parterove pocity 😊 co koho do toho 😉

emmi101
31. máj 2021

Ono možno to len nečaklai tak skoro alebo už pri toľkých deťoch, no to nie je vôbec dôvod, pre ktorý by si sa mala nejak trápiť. Hlavne, že sa vy ako nová rodina z toho tešíte. To je najdôležitejšie

elizabet173
31. máj 2021

@gabriela_obzerova vy ste manzelia, tam ma reakcie tvojho okolia s prihluple poznamky prekvapili. Je len s len vecou vas dvoch, ci budete mat deti dve, tri alebo pat. Tebe by som v kazdom pripade zablahozelala. Lenze autorka temy je v podstatne inej situacii, ma dve dcerky z prveho manzelstva, tie ma v striedavej starostlivosti, prestahovala sa velmi rychlo k inemu muzovi, s ktorym sa po pol roku rozisla a uz je tehotna s dalsim. Nema vlastne byvanie, je v podnajme. Jej priatel ma tiez dcerku a maly trojizbovy byt. Planuje sa prestahovat k nemu, takze ich tam bude celkom dost. Co ked jej ani tento vztah nevyjde? Bude sama s tromi detmi. Pojde opat do podnajmu. Ale ludia nie velmi radi prenajimaju byt zene s detmi, boja sa znicenia svojho majetku a problemov, ak by prestala platit, lebo ju nemozu vystahovat. Toto je dovod, preco boli v jej rodine reakcie rozpacite

ledgerka
31. máj 2021

ja sa tvojej rodine necudujem ze neskakali od radosti. Dovody su v prispevku vyssie. U nas v rodine je momentalne podobna situacia. Sestra sa konecne po rokoch zbavila debila a teraz nam oznamila ze sa zalubila do noveho. Niesme vobec nadseny lebo vieme kolko to stalo usilia aby sa osamostatnila a ona rovno hop k dalsiemu. Nie ze by som jej nepriala ale bojime sa aby sa z neho zase nevyklul debil a ona to cez ruzove okuliare neuvidi. Nie je to o tom ze ze neprajeme alebo sa netesim, len mame triezvy pohlad. Takze ja tvoju rodinu uplne chapem. Keby si bola na ich mieste, reagujes rovnako.

zooeynka
31. máj 2021

@kaciato preco mazes svoje odpovede?

evaachesa
31. máj 2021

@kaciato tiež nechápem, prečo všetko mažeš? 😃

nafka0483
31. máj 2021

@zooeynka
@evaachesa Myslim, ze keby mohla, tak zmaze celu diskusiu. To sa stava ked niekto nedostane reakcie ake ocakva, ale tak povediac ho "preplesne" realita.

evaachesa
31. máj 2021

@kaciato radšej napíš adminom ak chceš zmazať diskusiu

@nafka0483 možno si to tu prečítala jej rodina a oheň je na streche, ktovie 🙄