Keď sa blízki z bábätka netešia
Ahojte dievčatá našla som tu už také diskusie aj som si poprecitovala ale nejak neviem....akurát sme rodine oznámili že čakáme bábätko a neskutočne ma reakcie sklamali v podstate nik nám nepogratuloval každý sa nechal počuť či to akože myslíme vážne ..pre predstavu ja som rozvedená mám dve deti z prvého manželstva pol roka dozadu som sa rozišla s priateľom s ktorým som žila tri roky ...v skratke veľmi náročný búrlivý frustrujúci vzťah ale čo najhoršie prekážali mu moje deti boli skrátka navyše a to sa už nedalo znášať ....mesiac na to som sa dala dohromady s terajším partnerom on je rozvedený a má jedno dieťa z prvého manželstva ja mám 35 on tiež a našli sme sa úplne hneď od začiatku v podstate spolu bývame a máme od začiatku rovnaké pohľady na život a na budúcnosť. Deti máme obaja radi a moje dievčatá i jeho dcéra sme si všetci našli k sebe cestu. ja mám dievčatá vo veku 13 a 10 a on dcéru vo veku 10...všetky 3 dievčatá si rozumejú spolu ja mám svoje v striedavke on svoju zverenu mame a u nás je víkendy. Obaja sme veľmi chceli ešte spoločné dieťa a popravde ja mám takú diagnózu že mi dr povedala že to pôjde tazsie hoci obe boli na prvý šup ani dr nechápala ale chvalabohu no a toto malé nám vyslo tiež na prvý šup. Koľkí by čo za to dali a rodina aj predpokladala že sa rozrastieme hold keď to prišlo každý je skepticky. Nik ani trocha radosti. Ja som teraz v podnájme priateľ má svoj byt ale bývame u mňa a chystáme sa presťahovať k nemu. Je ten byt menší ale pomestime sa ale čakala som trocha radosti mám pocit že sme ostali s tou radosťou sami a mňa to strašné vzalo. Mali ste niektorá takú skúsenosť?. Neviem všetci sa tvária akoby tie deti chovali oni pritom krásne si dievčatá vychovávame obaja pracujeme a nemáme sa najhoršie. Nerozumiem už ničomu fakt
@nafka0483
@evamarek77 vymazala som komentáre preto že pôvodne som chcela vymazať diskusiu keďže ste mi vysvetlili preco bola reakcia aka bola podľa vašich pohľadov a napísala som že tu diskusiu ukoncujem ale niektorí mali aj potom potrebu ďalej pokračovať čo mne osobne nevadí odstupom som reakciu aj vďaka vašim komentom pochopila ale teda no nebudem sa tváriť že to nezabolelo....bolo úplne jedno čo som napisala nakoniec sa to zvrhlo na to ako ostanem sama s troma deťmi a aká som sprostá že nemám byt a bývam v podnájme a ďalších x veci. A keďže som tam v rámci vysvetlenia napísala už naozaj veeeela súkromných veci tak som vymazala.... Ale boli aj také komentáre ktoré má naozaj povzbudili a utvrdili v tom že nech sa deje čokoľvek v konečnom dôsledku naozaj nemusím nikomu nič vysvetľovať a je to moja/naša interná vec lebo my budeme ti čo to budú riešiť a starať sa. Čo ma ale strašne udivilo bolo množstvo komentov zameraných na to ako ostanem sama s troma deťmi. Je mi ľúto že asi máte mnohé skúsenosť s chrapunmi ktorí si dieťa spravia a na ženu sa vykašlu.....lenže ja zrovna s týmto typom dieťa necakam....ALE...ten s ktorým som sa pred týmto partnerom po tých 3 rokoch rozišla by sa presne tak zachoval a preto som s ním dieťa nechcela a neurobila si ( len nechápem prečo som bola taká sprostá že som to 3 roky zachraňovala....no chápem..zaľúbená ....až kým som si neuvedomila že ďalšie ľúbi 🙄) takže z toho vyplýva že v tomto vzťahu bolo terajšie bábätko plánovane však ...len som nečakala že bude ako sa povie na prvý šup predsa len mám 35...a mnohé kamarátky okolo mňa dlllllho skúšali....že ma prekvapila reakcia rodiny....očividne podľa vás zareagovali normálne čo je dobrá spätná väzba pre mňa že to nieje možno ani o Tom že sú není šťastní len sú skrátka prekvapení. My s partnerom sme až takí šokovaní nezostali lebo ako sa na začiatku vzťahu vyjadril....100% ochrana je abstinencia a raz keď s tebou žijem po všetkých stránkach idem do toho s tým že to dieťatko mať môžeme tak nevidím dôvod byť "prekvapeny" a to si na svojom partnerovi vážim ...tento jeho inteligentný a zodpovedný prístup...preto komenty typu...."zostaneš sama s troma deťmi a pôjdeš z jeho bytu " keď čítam s tým že pozerám na otca svojho dieťaťa mne osobne prídu nemiestne a urážlivé a vzhľadom na to že sme tu všetko v podstate anonymnom a cudzí ľudia ktorí sa nepoznáme osobnecize nevieme ake osobnosti sme my alebo naši partneri, by som si ja osobne nikdy nedovolila nejakej žene niečo takéto ani napísať. Ja osobne som typ ktorý väčšinou povzbudí a hoci niekedy realitu vidím aj s ťažkými vecami u druhých nikdy niesú prvé čo na daného človeka vybalim...pretože príde čas keď sa s nimi bude potykat sám ...načo mu ich oplieskavat keď v nich ešte nieje...a zase viem že sa tu strhne kvantum reakcií....ja len že ...buďte k sebe ohľaduplní a hlavne citliví a vážim si každú jednu reakciu dievčat ktoré mi popriali veľa šťastia povzbudili má v tom že tešiť sa mame hlavne my dvaja,zagratulovali prípadne zapriali všetko dobré lebo presne o to ide...dieťa je dar ...nie problem....pre mňa dieťatko problém nieje len som zle znášala to že skrátka tú radosť som nemohla zdieľať s najbližšími....ale aj to príde raz. A ak viete ako teda vymazať diskusiu adminom tak napíšte mi ako na to lebo len som asi rozvírila krv....a nie...nikto z rodiny si nič neprecital...aj keby ..tak?😆 to bol úplný top koment
@kaciato Sama pises, ze s tym priatelom si bola 3 roky a stale si to zachranovala, lebo si bola zalubena. Keby ti v tej chvili niekto tvrdil, ze to nema zmysel, tak by si asi nepocuvala, prave pre tu zamilovanost. Videla si to svojimi ocami a nevidela si, ze to nema vyznam. Zistila si to az potom a rozisla sa s nim.
Cize ako mozes byt teraz presvedcena, ze to co citis ty aj on teraz je nieco co vydrzi navzdy a ze tiez to nevidis zamilovanymi ocami? Mozno to bude tiez take, ze o par rokov si povies, ze no ako to, ze som to nevidela, no ved bola som zamilovana. Mozno si naopak povies, ze skvele, ze je to tak aj po rokoch a neslo len o zamilovanost. To teraz nevie nikto co bude, ja ti zelam nech je to presne tak ako si prajes a ako to vidis teraz.
To ti pisem len ako vysvetlenie preco niektore hovoria o MOZNOSTI, ze ostanes sama s 3 detmi bez vlastneho byvania. Nevsimla som si, ze by niekto pisal ze URCITE sa tak stane, iba o tom, ze existuje aj taka moznost. A po takom kratkom case este funguje velka zamilovanost, icze nedaju sa vzdy robit triezve uvahy.
@nafka0483 ja som nič nezistila po troch rokoch ....ja som odpustala a dávala šancu...tri roky 🙂 ja som ho naozaj mala rada to nebola zaľúbenost...a nieje to zaľúbenost ani teraz ja svojho partnera ľúbim a vážim si ho a vidím všetky aj tie ťažké veci aj každodenné veci a hlavne ja už som si niečo odzila....mne sa už život netočí cez ružove okuliare
@nafka0483 a ja som sa nepýtala na to že haló dievčatá ako to budem riešiť keď sa náhodou rozideme a budem sama s troma deťmi 🙂 ja som sa pýtala na to či je reakcia normálna či s takou má niekto skúsenosť a ak áno či sa časom zmenila...... Máte s takou reakciu skúsenosť? Ak nie tak nechápem prečo ste sa vôbec zapájali lebo písali mi tu maminky ktoréali z rodiny takú skúsenosť že nereagovalo sa nejak pozitívne ale časom bábätko a okolností všetko zmenili....to sú pre mňa relevantné komentare..nie reakcie niekoho kto niečo také nezažil....tiež sa nevyjadrujem napríklad do fóra rodičov ktorí si prežívajú nejaké zdravotné problémy so svojimi detičkami keď to nezazivam a ani zďaleka nemôžem pochopiť....asi každému by bola moja reakcia na dve veci keď to nezijem...či?
@kaciato ked zalozis diskusiu, musis ratat s tym, ze kazdy ma moznost vyjadrit sa k teme, ci uz takym alebo onakym sposobom, a kedze do popisu zadas aj ine informacie, moze sa vyjadrit aj k nim - robia to vsetci a vsade, nie je to domena MK, vola sa to "nevyziadane rady" 😀
nie sme vsetci rovnaki, nemame rovnake zmyslanie, ked sa od toho odosobnis, tak aj tie komentare ostatnych, ktore ty povazujes za zbytocne, hanlive, urazajuce, ti len mozu pomoct pochopit zmyslanie ludi v tvojom okoli (lebo niektori prave takto mozu na tvoju situaciu pozerat)
inak my ked sa stretneme s kamoskou, a zacneme pri nejakej teme, vzdy skoncime pri nejakej inej, u teba to tak nie je? aj ked ja alebo ona chceme nejaku radu, mame otazku, postupne sa to zacne rozoberat zo vsetkych stran, na tom nie je predsa nic zle....
Tak ak sa začne téma točiť okolo hypotéz čo by bolo keby....a následne každý diskutujuci začne rozoberať tieto hypotézy....kde už je gro témy?....paradoxne veľa komentov bolo odvodených od predošlých komentov kedy sa komentujúci ani neunúval prečítať si základný príspevok a to už mi proste príde troška.....no neviem
@kaciato ahoj,tiez dve deti,on deti,rozvedeni,ja v podnajme on vo svojom.Moji rodicia po oznámení tehotenstva boli uplne v pohode,mama sa tesila..lebo zdravotne problemy atd.Ako ty.Priatelovi rodicia veelmi chladno.Povedal im to az ked som bola v 5tom mesiaci a zacalo to byt vidno.Prisla reakcia,ze nikdy mu neodpustia,ze sa rozviedol s prvou zenou.Takze nesuhlasili s tym takisto.Ale dcera uz je,sme uz aj manzelia a dorabame spolu dom aj spolu podnikame mimo mojej prace.Nie vzdy sa splnia cierne scenare rodiny.Moc to neries,prehrmi aj preboli to a niekedy su vlazne vztahy lepsie ako mat rodinu furt v kuchyni.U nas to dopadlo dobre.Navzajom sa stale doplname,decka spolu pekne vychadzaju,ked je laska a snaha nemusi ta trapit okolie.Ja si stale uzivam tie sokovane pohlady,2x rozvedenci,kopa deti,boooožee😉
@kaciato ja ti odpoviem priamo na tvoju otazku-ano, myslim si, ze reakcia vasich rodin je uplne, ale uplne normalna. Prve, co napadlo mne, bolo, ze ako to vnimaju tie tvoje dcery...z prenajmu sa budu stahovat do mensieho bytu k tvojmu novemu muzovi, ktoreho poznas pol roka a od ktoreho budes na materskej financne zavisla...nik z nas nema kristalovu gulu a mozno vas naozaj caka happyend, ale statistika nepusti a ak by toto vyviedla moja dcera, robila by som si starosti tiez, ci ju o dalsi polrok nebudem musiet s troma detmi a rodicovskym prispevkon uchylovat u seba...no nie, tiez by som neskakala od radosti...
@kaciato napíšem ti našu skúsenosť. Keď mal prvý syn rok tak som zistila že som tehotná. Syn má zdravotné problémy, vtedy sme ešte nevedeli diagnózu. Reakcia rodiny bola hrozná, že načo nám je ďalšie decko, že to nezvladneme, sme šialení a podobne. Ja som sa tým tak zozierala až som to prijala za svoje a dieťatko sa rozhodlo v 18tt radšej opustiť tento svet. Preto ťa prosím nenechaj sa nikým a ničím a nikým znechutiť hlavne nie "Sibylami" z koňa a užívaj si tieto chvíle. Držím palce.
@kubkovamama boooze úžasná žena toto ma potešilo ďakujem veľmi pekne za reakciu presne toto sú názory a skúsenosti ktoré si rada prečítam lebo presne z takého prostredia som aj nadstavene brat rady 😍🙏 prajem veľa šťastia a lasky
@rivini moje dcéry napodiv veľmi dobre tešia sa priateľa si veľmi obľúbili veľmi dobre vychádzajú a s jeho dcérou úplne super zžite a dokonca navrhli že sa nemusíme sťahovať len v rámci nášho mesta že im nevadí aj niečo v blízkom okoli.....co napr po rozvode nepripadalo do úvahy a čo mňa osobne prekvapilo takže tiež sa dosť už posunuli je pravda že aj vyrástli
@hiuna18 ďakujem veľmi pekne presne toto je dôvod že ja som osobne veľmi veľmi citlivá na okolie a dokážem sa veľmi vnútorné zožiera názormi ja s totiž prvé manželstvo mala "spoločensky ukážkové" ako má byť svadba....deti...dom...a zrazu bum bac...nik s dotyčný mi nežije a nevie čo je pod strechou a ani niesom typ to nejak pretriasat časom ľudia pochopili ale kým to časom prešlo veľakrát som sa zozierala a presne to som celá ja a nechcem sa tým zozierat presne z toho dôvodu že už to niesom iba ja toto všetko. Ďakujem za skúsenosť popracujem na Tom aby som si tak veci nepripúšťala partner mi to tiež hovorí že nemôžem tak fungovať...a vám prajem všetko dobré a dakujem
@kaciato neviem presne ako to je, lebo tvoje odpovede su zmazane, ale napisem to z mojho pohladu, asi skeptika. Keby som ja bola na tvojom mieste ani by som necakala, ze rodina (rodicia a najblizsi) budu skakat od radosti.
Keby som ja mala 35, bola by som rozvedena po asi navonok peknom manzelstve, stravila by som 3 roky s niekym, kedy by som viac zachranovala vztah a dufala, ze sa to zlepsi a potom by som otehotnela, ci uz planovane alebo neplanovane s niekym koho poznam par mesiacov asi by som to sama musela rozdychat.
Mne by v hlave asi strasili tie roky a skusenosti z manzelstva a predchadzajuceho vztahu. Ak by som este s dvoma detmi byvala v podnajme mala by som realne strach z financnej stanky, keby nahodou, nedajboze doslo k rozchodu.
Nemyslim, ze baby to tu pisali, lebo ti chceli ublizit, ale pohlad cloveka, ktory v danej situacii nie je zainteresovany citovo bude pragmaticky a bude vidiet prave ten najhorsi scenar a bude sa pytat a co potom.
Este dodam, ze tehotenske a poporodne hormony su nepredvidatelnea tiez si myslim, ze ked je clovek tak kratko s niekym nemusia byt este zžiti a male babo to moze este ovplyvnit. Ale tak obaja ste rodicia, cize viete ako to asi bude po porode.
V kazdom pripade ti, ako aj vela inych, drzim palce, nech ste spokojni aspon ako doteraz a tiez dravi.
@kaciato vieš, chapat treba aj ich pohlad na vec,logický a asi chladný,pol roka je predsa len rychlo,my sme boli spolu dlhsie..no aj tak,máloktorý rodic chce pre svoje dieta dalsieho rozvedeneho s detmi,zvlášť generacie pred nami to berú tazko.Problem nie je v ich nazoroch,problem je v tvojom vnímani tych nazorov.Kedysi som bola tiez na to velmi citliva,ublizovalo mi to.Ale muz vzdy stal pri mne,kedykolvek som mohla za nim prísť a "vyzalovat sa".Po narodeni teda neželanej vnucky ak to tak mam škaredo nazvat,sa to trošku upravilo,zvlášť svokra to tak uz berie,že nechce robiť rozdiely medzi deťmi a nech teda jej burlivo založený syn so mnou zostane.Vztahy su slušné,ale ja si drzim odstup tak ci tak.Jednoducho chapem,ze nie su nadšení a predstavovali si zivot svojho syna inak.Ale syn si ide svoje😉Mala by si sa sustredit v prvom rade samozrejme teraz na bábätko,ale hlavne na vztah vás dvoch,je to dost kratko,tak oci usi otvorené.Deti.uz mas velke a o to komplikovanejsie to moze byt-tiez sme presli fazou hysakov od najstarsieho potomka.Vy dvaja musite mat pevny vztah,doveru,uprimnost,pevné priatelstvo.Potom ta nebude zozierat co si myslia ostatni.Mozu si to mysliet najbližších 20r.A ty co,ved mysli na svoju pohodu nie na ich.
@kubkovamama ja chápem aj ich pohľad to nie že by som nechápala mňa troška prekvapilo aj to že keď sme s nimi trávili čas každý sa vyjadroval že ešte aby sme mali spoločné a keď to je tak sa tvária prekvapene 🙂 ale tak ako hovoris o nás a naše deti ide a my musíme stáť pri sebe a stojíme partner je veľkou oporou a dotklo sa to aj jeho ...hlavné z jeho strany rodiny.....naši to vzali tak že ešte celkom v rámci moznosti..prekvapení vlažní.....neradostni ale tak to som písala..... . A to on nemal po rozvode žiaden vzťah 4 roky v podstate ja som jeho prvá od rozvodu držal si veľký odstup od žien a celého toho vztahoveho kolotoča ...na rozdiel odomna ja sa tu nechválim ani na seba niesom pyšná v tom že je to v takom časovom horizonte ako je.....po rozchode som ani ja žiaden vzťah neplánovala a teda vôbec som sa tým netajila takže celé aj to naše "spoločné" stretávanie sa a trávenie spoločného času a tak celkovo a hlavne vzhľadom na také dlhoročné veľmi okrajové poznanie...po mojom rozchode ho to akosi nakoplo to skúsiť trocha inak ako dovtedy a vyšlo to....nebol to úplne cudzí človek bol to človek z môjho okolia niekoľko rokov...nie niekto kto sa objavil a bum bac a na to k tej vyzretosti....či je človek vyzretý alebo nie to závisí od veľkého množstva aspektov ja osobne vzhľadom na to akým procesom prešiel môj rozvod a ako excelentné funguje striedavka a aké korektné vzťahy udržiavam so svojím ex si osobne o sebe myslím že som dosť vyzreta 🙂
@kubkovamama a hlavne toto sú tak obsiahle prežívania témy kvantum situácii pocitov že to sa ozaj nedá komplexné nejak uchopiť a rozobrať na mk ja som len chcela vedieť či niekto mal podobnu skúsenosť , reakciu ako to spracoval a ako to nakoniec skončilo toť Vsio preto ďakujem komentujucim ktorí sa vyjadrili k veci a zo života..ich vlastného prípadne blízkeho okolia ..a nie čo má potrebovali poučiť čo všetko som spravila zle 🙂 verte že áno spravila veľa aj mimo no veď ale kto nie HM?
Prepáč, ale ja sa im ani nečudujem po polroku vzťahu byť tehotná? A plánované ešte k tomu? Ani ho dobre ešte nepoznáš to ze si rozumiete neznamená ze takýto aj ostane, nepoznáš všetky jeho muchy a tak ďalej ... Keby ste spolu aspoň 2 roky nepoviem nič ale po polroku to je strašne skoro... Jasne ze je to pre rodinu sok a potrebujú to spracovať.. Dúfam že vám to vydrží aby si neostala ako slobodná matka s 3mi deťmi...
co maju vsetci otvorit sampusy a hodit ohnostroj, lebo sa ti narodilo decko? Najvacsiu radost mas ty so svojim partnerom, reakcie ostatnych ti mozu byt jedno.
Bohuzial, tak to v tejto spolicnosti je vnimane. 1- dieta hurrra. 2.no dobre mozno bude parik. Tretie je Coooo uz zasa?(si tehotna?). A 4.Co ste sa zblaznili? Naco vam je toklo deti?!!!.( aj ja mam 4🙊). Tri su este akceptovatelne. 4.nie. A najviac ma bavi vyrok- My chceme velku rodinu. 2 deti.🤗🤣🙃

@evaachesa Ktovie... no rodina do toho nema co hovorit. Je to ich vec, chapem, ze ich mrzi reakcia rodiny, no vysvetlili aky je pravdepodobny dovod takejto reakcie.
Je to ich zodpovednost a pisala, ze ani po rozvode nebola u rodicov, ale vyriesila si vsetko sama, cize podstatne je ze oni to takto chceli a tesia sa. Reakcie rodiny neovplyvni, aj ked zamrzia.