icon

Kedy pocítim čistú lásku od detí?

8. sep 2024

Kedy to zacnem tak pocitovat? Stale hovoria mamicky o nekonecnej laske a ako im to vsetko za to stoji, ale ja tomu nerozumiem. Ako to citit? Mam dve deti, 3 a 2 roky a teda neviem…pocitujem len vela zodpovednosti a prace udrzat ich pri zivote. Niekedy rozmyslam, ze by bol zivot jednoduchsi a mozno aj krajsi a kludnejsi bez nich, potom som z toho len na nervy.
Ako to mam zacat vnimat?

Strana
z2
autor
8. sep 2024

@lucia13022023 no vidis, mne nikto nepride len tam mi dat pusu alebo ma pohladkat…aj ked ja sa mozem rozdat cela…😢

unicornlady
8. sep 2024

Ono, nie každé dieťa je silno kontaktné.
Navyše, ak si niekedy to objatie či pusu pýtaš, môžu cítiť nátlak, a práve preto neprídu.

Aj keď, spomínala si, že keď plačú, prídu. Veď to si prídu pre objatie, pohladenie, či ?

Čo sa týka upratovania, ja som zistila, že ušetrím veľa času tým, že som nakúpila tie plastové boxy (v TEDi obchode), a tam to človek len dá a vyzerá to upratané a je to rýchlejšie.
Než niečo prácne upratovať do poličiek každú vec inde.

nika23t
8. sep 2024

@unicornlady áno, aj u nás sú boxy cesta 😁 Všade ich mam. V detskych, v spálni, v obyvacke. A konečne hračky na jednom mieste, nie všade. A na policiach len drahšie hračky a knihy.

anketkarka
8. sep 2024

@danica2711 to buď rada, že u vás sa Tvoje očakávania naplnili. Ale rodičia, ktorých dieťa sa dostalo do problémov (niekedy je to sekunda alebo jedno nesprávne rozhodnutie dieťaťa), tak tí by Ti Tvoju teóriu o výchove pekne nabúrali. Nie, dieťa nežije v bubline rodiny a na jeho život nemá vplyv len výchova. A to, že táto mamička pre niečo nevie dať dieťaťu bezpečný materinský prístav, vyrovnanú materskú výchovu jej nemáš prečo vyčítať, lebo nežiješ jej život. Nenapísala, že neľúbi svoje deti. Len nečakala, že to bude tak ťazké. Ty si možno ako matka mala lepšie podmienky pre materstvo, tak je pekné, že si ich využila a deti Ti to akože "vracajú".

mabenn
8. sep 2024

rodicovstvo je nevratna investicia...je to znak tvojej dospelosti, dostatku a zodpovednosti - davanie, bez ocakavania navratnosti

evickuska
8. sep 2024

@autorka poznam to, ked sa pozeram na drobca a druhe pohladkam v bruchu je to len zodpovednost, strach o ne, o financie o vsetko 🙆‍♀️ ale ked ma objime nahodou, lebo to objima len ocinka, tak je to brutal ❤️ rozochveje mi srdce 🙈

sisaka
8. sep 2024

Možno nerozumiem, ale autorka píše, že nepociťuje od 2, 3 ročných spätnú väzbu. Ona im rozdáva lásku, ale necíti, žeby jej ju deti vracali. Mne to napríklad príde veľmi zvláštne, lebo je jedno, či matka je unavená, alebo nie, deti citia, kto im dáva lásku a reagujú na to a obzvlášť takéto malé. Už len to ako sa rozbehnú za mamou, ako sa jej hodia do náručia, vylezú na kolená sa pritúliť, pomojkať, stačí sa pozrieť do ich oči a človek v nich vidí bezpodmienečnú lásku.
Kebyže ide o pubertakov beriem, tam je to často napäté a nie vždy má človek ten pocit, ale práve pri takýchto malých detičkach si človek užíva ich čistú lásku.
Neviem si predstaviť, žeby malé dieťa neprejavovalo lásku k osobe, ktorá ho zahŕňa láskou a pozornosťou 🤔

autor
8. sep 2024

@sisaka toto robia ale tak asi je nejaka chyba vo mne, ze to necitim ako bezpodmienecnu lasku. Vnimam to len, ze si ku mne prisli naplnit nejaku ich potrebu

sisaka
8. sep 2024

Fakt zvláštne, tá detská láska je, podľa mňa, nezameniteľná, som myslela, že ju všetci cítime, keď nám ju deti prejavia… stačí sa im pozrieť do očí

rorino
8. sep 2024

Možno ani nezacnes,keď si to doteraz necítila.tvoje deti ťa nikdy neobjali,aj keď na to nemali dôvod?Nikdy si od nich len tak z ničoho nič nedostala ulepenu pusu?.Nikdy ti ničím neurobili radosť?Ani prvým úsmevom,ani prvým krocikom,ani prvým slovíčkom?Jasne,že deti sú zodpovednosť,občas aj nervy,ale aj radosť,láska,"nový parťák.

rorino
8. sep 2024

Skús sa na to pozrieť opačne,mala si pocit,že tvoji rodičia ťa vnímajú tak,že si si prišla len naplniť nejakú potrebu?

oli18
8. sep 2024

@viestta ty si sa na akej skole vyucila vychovavat deti, ze si si taka ista, ze ich vychovavas bezchybne? Take teorie mladych matiek ma irituju.

viestta
8. sep 2024

@oli18 kde pisem, ze vychovavam (vychovam) bezchybne? Kazdy normalny clovek sa snazi robit najlepsie ako vie a moze, ale to vobec neznamena, ze nerobi chyby

oli18
8. sep 2024

@viestta citam, co pises, aj medzi riadkami.

viestta
8. sep 2024

@oli18 tak tentoraz si si domyslela nieco co mne ani nenapadlo

anketkarka
8. sep 2024

@autorka píšeš, že sa ideš rozdať celá. A to mi pripadá, že Ty sa samú seba neľúbiš, tak ako môžeš pociťovať lásku detí??? Ty máš problém sama so sebou a sebeláskou.

autor
8. sep 2024

@anketkarka ako to mam zmenit? Ano, uz som davnejsie pochopila, ze sa nelubim ale neviem ako to zmenit

autor
8. sep 2024

@rorino vobec netusim ako ma v detstve vnimali rodicia

silvike
8. sep 2024

Tak ja neviem, ked sa tie deticky zacali na mna cielene usmievat, na mna konkretne, ked ma stiskali, potom ked zacnu rozpravat tak vselijake krasne komplimenty ( najnovsie od 9.r. syna ze mam velmi pekny hlas a od 5.r. ze mam velmi peknu kožu🤣) No da sa taketo deti nelubit ? Tie ich ocka ked su male, a pozeraju sa na teba jak na bohynu...to je ta cista bezpodmienecna detska laska, vsetko ti odpustia aj ked trosku pokricis alebo si nervoznejsia alebo im odvrknes, o chvilu zabudnu a zasa si ty ta pre nich jediná. No neviem, milion situacii a momentov kedy som si povedala ze proste tie deti su uzasne. Ja vlastne stale nad nimi zasnem. Nad ich schopnostou sa ucit, vnimat, rozmyslat, uvazovat, lubit....a thaak 😍

oli18
9. sep 2024

@viestta ved pises, ze ..."niekde v detstve sa stala chyba"...

Strana
z2