icon

Je zvláštne odmietnuť vedúcu pozíciu v práci?

27. jún 2026

V práci mi ponúkli vedúcu pozíciu. Plat by bol lepší, ale úprimne ma neláka väčšia zodpovednosť ani riešenie problémov druhých.
Okolie mi hovorí, že by som takú šancu mala využiť, len ja si tým vôbec nie som istá.

Riešil niekto podobnú dilemu?
Láka ma, že by som si finančne prilepšila, ale nie je to zas taký veľký rozdiel a keď vidím, čo všetko napr. musí teraz vedúca riešiť, niekedy vyzerá, že ju trafí šľak ... neviem, či mi to stojí za tie peniaze :-/ Možno by som to zvládala lepšie ako ona. Neviem čo robiť.

anonym_2d3e56
27. jún 2026

@anonym_autor keď Ti to ponúkli, nie je to len tak.. Určite Ti to pôjde a možno aj lepšie. Choď do toho

anonym_94f686
27. jún 2026

@anonym_autor Zvláštne to nie je,len zriedkavé,lebo väčšina ľudí používa ostré lakte . Mala by su to aspoň skúsiť, lebo je možné, že ak to nevezmes, príde tam niekto s ostrými lakťami a pre podriadených to bude ťažké

anonym_9c02c4
27. jún 2026

@anonym_autor nie je to zvláštne. Bola som vedúca, zástupkyňa riad. Nikdy viac. Dnes ak sa na to človek cíti, v pohode. Je to příležitosť. Ja na to povahu nemám. Radšej menej peňazí a kľud. Záleží aká si povaha. Niekto je riadiaci, vedúci typ a niekto to berie ako trest skoro (ako ja). Riaď sa pocitom. Peniaze a úspech nie sú všetko, aj keď doba "hovorí inak".

domkakvet
27. jún 2026

@anonym_autor treba zvazit aj to, aku velku firmu by si riadila.

anonym_ba1e2e
27. jún 2026

V bývalej práci som bola vedúca a nikto to nechcel robiť lebo zodpovednosť.Ja som to brala tak že mám zodpovednosť aj bez vedúcej funkcie a v prvom rade každý si je zodpovedný sám za svoju robotu takže som sa toho vôbec nebála

anonym_7f71ad
27. jún 2026

@anonym_autor za mňa úplne v pohode. Ono je lepšie niekedy zostať kde si, mat svoj komfort, čistú hlavu keď prides domov, nemať nadčasy, nestresovat sa a s kľudom sa potom venovať sebe a rodine. Ak vieš, že na vedúcej pozícii je toho veľa a nie si ten typ, plus nie je to tak ohodnotené, tak kľudne odmietni. Určite to nie je hanba.

anonym_71d5b4
27. jún 2026

Aj ja som dostala podobnú ponuku a nehodám ju prijať. Keby som ju dostala pred 15 rokmi, chňapnem po nej ani nerozmýšľam, ale teraz už nie. Už ma prešli ambície zasadnúť na riadiaci post, už na to nemám žalúdok, chuť ani náladu. Mám rada svoj pokoj - odrobím, neriešim,.kedy a čo zasa príde nažalovať osoba A na osobu B, lebo ma pocit, že robí menej ako ona za viac peňazí a podobne. Ak sa bude dať, vedúcu pozíciu nepríjmem...

anonym_8ec392
27. jún 2026

@anonym_autor urcite by som to neprijala. Ja osobne chcem mat klud, nechcem sa zbytocne stresovat, mat vacsiu zodpovednost. Nie, dakujem. Radsej si odrobim, aj sa flakam a robim si v robote svoje sukromne veci a to by som nemenila 😀

pudinka
27. jún 2026
@anonym_2d3e56

@anonym_autor keď Ti to ponúkli, nie je to len tak.. Určite Ti to pôjde a možno aj lepšie. Choď do toho

@anonym_2d3e56 hej ved ak chce mat viac stresu, nech ide do toho 😆

anonym_a6b5b1
27. jún 2026

Bola som v podobnej situácii a uprednostnila som pohodu bez stresu hlavne

hviezdicka002
27. jún 2026

Môj otec bol vedúci prevádzky pred veľa rokmi, sám odišiel lebo ho to nebavilo. Takže je to na tebe ako sa na to cítiš

minenkaa
27. jún 2026

Nie neprijala ,odišla som z vedúcej pozície a nikdy viac,aj v bývalej práci šla vedúca a to bola fakt,nie na vysokej pozícii ,šla spať pracovať ako radový zamestnanec a zakaždým mi povie že ako jej je dobre
Nie je lepšie ako mať kľud a dobrý plat

anonym_727ccd
27. jún 2026

@anonym_autor Pre mnohych mozno ano, ale pre mna nie.

anonym_6292f2
27. jún 2026

Ja som podobnu ponuku odmietla. Tie peniaze by mi za tie nervy nestali.

anonym_2d3e56
27. jún 2026
@pudinka

@anonym_2d3e56 hej ved ak chce mat viac stresu, nech ide do toho 😆

@pudinka netáraj.. Tebe nič také nikto neponúkol, však?

verus_16
27. jún 2026

@anonym_autor podla mna ludia na veducich poziciach sa nepotrubuju radit s cudzimi ludmi co maju robit. Veduci jednoducho musi mat vlastnost vediet sa rozhodnut, zhodnotit svoj postoj a dokazat niest nasledky za svoje rozhodnutia, bez toho aby sa 3krat do tyzdna zrutil. Ak vahas, tak radsej stis a pocuvaj svoju intuiciu a nie nazory ostatnych. Chces mat pokoj klud, alebo si uz vela veci zvladla a aj toto das? V oboch pripadoch to bude dobre

sight
27. jún 2026

Ja som odmietla 2x. Uprednostňujem pohodu a menej stresu.

anonym_8ec392
Autor odpoveď zmazal
pudinka
27. jún 2026
@anonym_2d3e56

@pudinka netáraj.. Tebe nič také nikto neponúkol, však?

@anonym_2d3e56 ponukol. Dvakrat (dve rozne firmy). Netaraj

anonym_75a6a3
28. jún 2026

@anonym_autor Ako tu viacerí píšu, zvláštne to nie je. Určite človeku dobre padne tá vyslovená dôvera v jeho schopnosti, ale nie je to všetko. Musíš sa vedieť obrniť a hlavne byť ochotná niesť zodpovednosť aj za ľudí, ktorých pracovné nasadenie je na míle vzdialené od potrieb firmy a tvojich predstáv. A za ďalšie, dôležitá je aj podpora tvojho nadriadeného a možnosť nastavovať procesy podľa najlepšieho vedomia a svedomia s ohľadom na svojich podriadených. Ak tá chýba, je to jasné... Tiež som to skúsila a odišla z kratšej cesty, ktorá pre mňa nebola. Neoľutovala som ani raz. Priznám, že nie som vždy spokojná a stotožnená s novým vedením, ale bolo to dobré a zrelé rozhodnutie. Vážim si samu seba práveže ešte viac. Neviem, aké finančné prilepšenie Ťa čaká, ale treba si dobre zvážiť či to za to stojí.

anonym_76f0b7
28. jún 2026

@anonym_autor ja som to odmietla, kvôli papierom. Necítim sa na tvorenie všetkých pracovných postupov, vystavovanie faktúr..... Rok som prevádzku riadila sama, kolegyňa mi pomahala s papiermi.

anonym_42ee41
28. jún 2026

Robil som na veducej pozicii a opakovane by som to uz nevzal. Nemam zaujem nosit si pracu domov ani sa zbytocne stresovat kvoli par drobnym.

Obvykle to za tie peniaze nestoji cize ty sama musis vediet ci to chces alebo nie.

anonym_ab4ee4
28. jún 2026

Tak záleží o akú firmu sa jedna, aky druh práce. Mne ked ponúkli taku možnosť mala som 24r a tiez som sa bala a zvažovala, plat bol len o nieco vyšší, zodpovednosť najväčšia v tej funkcii. Pri dnešnej situácii sa to ukázalo ako správny krok, pretoze takých zamestnancov si nasa firma drzi viac, ako tych co su pod nami. Aj ked niekedy by som brala, len prist do prace a urobit co mi povie nadriadený, nemusiet o tom rozhodovat sama.

anonym_9aad1a
28. jún 2026

Ja som takú ponuku prijala a ľutovala som. Nonstop som niečo riešila aj doma. Mobil firemný zapnutý stále. Odpoveď na e-mail, správu sa očakávala hádam hneď. Doručovanie výsledkov každé 3 mesiace.
Riešila som všetko. Nakoniec som si povedala že stačilo a teraz mám svoj kľud. Prídem,odrobim a idem domov a robota ostáva v práci.
A teda u nás sa tieto funkcie ako riaditeľ,mng menia stále.
Ale vyskúšaj možno budeš mať šťastie, zapáči sa ti práca a budeš spokojná.

anonym_820fb4
28. jún 2026

Ja som povedala, že sa poradím doma a personálny riaditeľ mi hovorí, riadte sa, ja suž píšem dekret, Bola som 13 rokov v tej funkcii

anonym_14c1f0
28. jún 2026

Zalezi, ci by si menila svoju pracovnu napln. Dam ti priklad. Ja som pracovala ako IT analytik a chceli zo mna sefku analytickeho oddelenia spravit. Ja som povedala ze nie, pretoze to je nieco uplne ine - je to praca s ludmi a ja som totalny introvert, ze ja mam prave rada len tu analyzu. Videla som co robila nasa predosla sefka, od rana do vecera na stretnutiach s vedenim, s firmami, co dodavali riesenia nasej firme, riadila/kontrolovala ludi z oddelenia - ved to je uplne ina pracovna napln. Preto som to odmietla aj to bolo akcetovane. Naopak v druhej firme, znovu samozrejme som pracovala v analytickom oddeleni - a tam moje kolegyne mali aspiraciu stat sa projektovymi manazerkami. Ze ich prave ta riadiaca praca a komunikacia bavila. Aj mali na to povahy. Cize aky si clovek, co obnasa ta vyssia pozicia? Robis to co teraz robis rada, alebo si vies predstavit, ze budes vo veducej povacsinou riadit ludi? Niekedy moze byt velikanskou vyhodou, ak velmi dobre rozumies praci a mas danost ludi viest, mozes im vela zo svojich vedomosti odovzdat, lepsie nastavit pracovne postupy atd atd... Ale musis mat "gule" presadzovat v jednani svoje. Aby ta neprevalcovali nazory inych, aby si neustupovala, neposluchala, ale bola v tej pozicii rada a sebavedoma.

majamat
28. jún 2026

niektori ludia nechapu jednu vec. ak zmenis poziciu, zacnes robit inu pracu. kazdy ma urcitu predstavu o svojej praci a ak ta praca na tej pozicii nesplna tvoju predstavu, potom je logicke, ze ju robit nechces.
nenechaj sa ukecat, ak je to prave tento dovod, lebo budes lutovat. peniaze nie su vsetko.
a samozrejme niekto ani nema povahu na veducu funkciu a vyslovene v tejto funkcii trpi, pripadne nadstavi take sebaobranne mechanizmy,ze sa z neho stane protivny a nespravodlivy sef - frustrovany sef.

tym nechem povedat, ze ju nemas zobrat, iba ze mas zvazit vsetko.

margotka17
28. jún 2026

@anonym_autor pozri sa, zober to, vyskúšaš a ak nebudeš spokojná vždy sa môžeš vrátiť na pôvodné miesto. Škoda by bolo nevyužiť šancu, neskúsiť, neposunut sa do predu. A ako vravíš, možno to budeš robiť ešte lepšie a aj kolegovia ti budú vďačný. Držím ti palce 👍.