icon

Kedy povedať deťom pravdu?

macilaci
20. sep 2022

Ahojte. Povedať či nepovedať deťom - dvojičky aké boli okolností ich narodenia.? Vysvetlenie-prekonala som Hellp syndrom. Ktorý sa rozvynul po ich národeni - chvalabohu🙏.. To či prežijem či nie sa ich už netýkalo. Oni boli v poriadku💓Alle sú podľa mňa z toho dôvodu rozmaznávané z našej aj ale hlavne babkinych strán ☹️. Majú zajtra 13💓. Ja stále mam 🖤 už 13 rokov v týchto dňoch sentimentalnu náladu. 😔Povedať nepovedať?

Strana
z2
bu1bu
20. sep 2022

Jediný komu by si to mala povedať v blízkej dobe je psychológ, deti to nepotrebujú vedieť.
Ja som tiez takmer voňala fialky od spodu, ale moje dieťa sa to nikdy nedozvie. Vie to len manzel a mama a to stačí . Ostatnej rodine sme ako dôvod dlhého pobytu v nemocnici uviedli silnú zltacku. Nemám potrebu to nikomu vesat na nos a uz vôbec nie dieťaťu. V prvom rade to s odbornou pomocou spravuj ty sama, meskas uz 13 r.

siska53
20. sep 2022

@macilaci Naco im to hovorit? Za mna zbytocne.

euka210
20. sep 2022

@macilaci zbytocné, akurat mozno budu mat pocit viny...to podla povahy aku maju. Rozmaznavanie to takto nevyriesis.
Ja som mala tazke 3.tehu a uvedomujem si, ze tento najmensi bol rozmaznavany, lebo som sa bala nasledkov na nom...aj je najmladsi. Ma 6r a az teraz som to zacala skresavat, tie jeho vyhody.

lenkit
20. sep 2022

Mne rodicia v podobnom pubertalnom veku povedali o tom, ze som "mamu pripravila takmer o zivot" a dlho som sa z toho spamatavala. Mala som pocit, ze ma preto nemaju radi a dost som sa od nich "odtiahla" a pokazili sa nam vztahy.
Nebud egoista, nerob to...

alenka58
21. sep 2022

teraz by som im to nepovedala - možno keď oni budú mať deti ale teraz nie, pre nich by to boli zbytočne informácie navyše a nevieš ako by sa s nimi vysporiadali

miriam11
Odpoveď bola odstránená
derdia
21. sep 2022

@macilaci osobne si myslim, ze to nemate v sebe uzavrete vy. Im to bude uplne jedno.. Co cakate? Ze sa rozplacu a podakuju, za to co ste prezili? Ze si zacnu vazit zivot, a vas?
Ak to doteraz nerobia, to co sa im chystate povedat, je uplne jedno....
Podla mna je to absolutne nepodstatna informacia pre ich zivot. Mozete im to povedat, ked budu mat 30 a uzsi budu vediet vazit zivot.

jana_eyre_2
21. sep 2022

Kedy im to povedať? Keď budú uz samé mamy, budú dospelé a čakať dieťa, aby vedeli.. žiadne zaťažovanie detskej dospievajúcej duše, načo by im teraz v tomto veku táto informácia bola?

Ja mamu nemám od začiatku svojej dospelosti.. keď som sama čakala/porodila deti veľmi mi chýbali nejaké informácie z môjho narodenia.. avšak skôr by som ich vôbec nepotrebovala, načo by mi bolo dobré vedieť v detských rokoch či moja mama mala tiež preeklampsi ako ja?? Či aj ja som mala tak veľmi silnú žltačku ako môj prvy syn.. moji súrodenci samozrejme tiež nevedeli takéto veci, načo - boli deťmi a mama ich tým nezaťažovala..

A ťažký štart do života nemá nič spoločné s rozmaznanostou.. to musí mať človek v sebe rozhodnuté akým štýlom výchovy pôjde.. ja som od začiatku vedela že síce moje deti veľmi milujem, najviac sa chcem vyhnúť rozmaznanosti a lenivosti vo výchove..

cacianka
21. sep 2022

Ako by sa tebe páčilo, keby ti teraz mama povedala, že si bola nechcená, že pila červené víno, skákala zo stola a kúpala sa horúcej vode ? No asi by ti to padlo veľmi tazko. Tak načo prečo chces zaťažovať detské hlavy ako si rodila, čo bolo po pôrode ?! Načo im tlačiť okolo hlav takéto smrteľné diagnózy!
Ty ich máš ľúbiť, túliť, prejavovať lásku, pochopenie, podporu a všetko vhodné pre ich rozvoj, nie ich vydierať , manipulovať, že si skoro zomrela.
A čo sa týka rozmaznanosti - len ty a ich otec to viete korigovat, babky a inú rodinu stopnúť a vymedziť hranice. Vychovať deti vhodne, bez rozmaznania. Nikto iný.

simona20201309
21. sep 2022

@macilaci čakala som, že kedy povedat deťom, že sú adoptovane, alebo niečo podobné....
Nerozumiem, o čo ti ide? Aby ta začali nosiť na rukách teraz, či ako fakt nechápem. Co s tým majú oni? Robíš z toho vec akoby im išlo o niečo životné dôležité, čo im teraz zmení život. A preto sú rozmaznavane? Debilnejsiu výhovorku za nezvládnutu výchovu som nepočula.
Prepáč. Ďakuj bohu ze žiješ a ži! 13r je dosť na to aby si to takto neprezivala. Asi by som na tvojom mieste vyhľadala psychológa.
A deťom môžeš povedať, aké si mala rizikové tehotenstvo a že ti išlo o život, ale prirodzene a nie robiť z toho drámu a vyvolať v nich nejaké negatívne pocity.

simona20201309
21. sep 2022

@macilaci a súhlasím s @jana_eyre_2 . Ideálne im to povedať až keď budu mat vlastne deti.

evaachesa
21. sep 2022

To že su deti rozmaznané, netreba dávať do súvislosti s tým čo sa ti stalo ale s výchovou. Vážne sa porozprávaj so starými rodičmi ak si niečo neželáš aby robili, aj keď teda riešiť výchovu po 13 rokoch je podľa mňa trošku neskoro.. Zjavne si to ale stále nespracovala a jednoznačne to treba riešiť, no s psychológom.... určite nie s deťmi. Držím palce. 🍀❤️

macilaci
autor
21. sep 2022

Ďakujem za názory.

irsina83
30. sep 2022

Ja som mala preeklamsiu, dcérka sa narodila 31tt za dosť dramatických okolností, oživovali ju, skoro to neprežila. Vie, že je predčasne narodená, že ledva prežila, ale to, že som bola ohrozená aj ja som jej nehovorila. Načo im to chcete povedať?

Strana
z2