icon

Koľko detí je ideálne mať? Diskutujte o svojich skúsenostiach

13. júl 2024

Mám 36 rokov, jedno dieťa má 16 druhé 4 rokov. Dá sa povedať že mám dvoch jedinacikov. Chcela som samozrejme menší rozdiel medzi deťmi no nevyšiel mi prvý vzťah a až po rokoch som spoznala manžela. Druhé tehotenstvo bolo náročnejšie aj starostlivosť o bábätko všetko. Manžel nahodil tému že či nechcem ďalšie dieťa, no ja sa na to už necítim. Som stará vekovo, menej vladzem. Teraz si užívam s deťmi výlety a voľne chvíle neviem si predstaviť zas všetko riešiť od bábätka. Chcem si užívať život s tým čo mám a neskôr tešiť sa na vnúčatá. A užiť si aj s nimi čas aj všetko čo k tomu patrí. Chcem pomáhať svojim deťom čo bude v mojich silách a chcem venovať čas aj svojim koníčkom. Aj čo sa týka financií teraz sa nám žije tak akurát že aj si doprajeme aj si odlozime. Keby sme mali ďalšie dieťa bolo by to náročné aj finančne aj silovo že už starnem. Lebo spraviť dieťa je jednoduché, ťažšie je ho vychovať a venovať sa mu. Som sebecka podľa vás?

Strana
z2
tiezjedna
14. júl 2024

Inak neviem, kde sa vzala teória, že kto nemá dieťa, tak je sebecký. Myslím si, že vôbec nie je... Je to každého vec

sjun
14. júl 2024

Mas dve deti o ziadnej sebeckosti tu nemoze byt rec. Na dieta sa musis citit hlavne ty lebo akoze chlap ho ani nevynosi ani neporodi ani nenakoji. Za seba hovorim nase 3. som porodila ako cerstva 40tnicka. Tak ti poviem jasne ze tie noci su uz pre mna narocnejsie ale preto ze ja som proste spachtos a pri kazdom som toto znasala zle. Ale hlavne ked mas jedno ok pospis s nim, ked mas dve a viac nech je noc akakolvek rano musis fungovat. Nemyslim si ze si stara na dieta, len uz vies co by ta cakalo s dalsim prckom. Aj ked to male klbko mat je úžasné. Napr ja sa dost stretávam so zenami co mi zavidia. Dokonca nasa pedina ma 43r a ona ked maleho vidi sa ide roztopit a mne zavidi.predlzenu mladost. Ale rob podla seba ako to citis. ✊✊✊✊

gaby22
14. júl 2024

Ja som chcela 3 deti ale po jednom tehotenstve a ťažkom pôrode do toho predcasny prechod v 30 mi stačí aj mala nechcem to zažívať zas to isté každý má toľko deti koľko dokáže uživiť asi tak

kamatopo
14. júl 2024

Ja som mala presne to iste čo ty. A tiež som v tvojom veku premýšľala o treťom. No skôr to bol taky tlak zvonku. Všetci okolo mali tak to na mňa vplivalo. Teraz som rada, že som do toho nešla. Už tak nestíham a aj to zdravie sa ozýva. Sebecká si není vôbec. Véd si porodila a vychovávaš dve deti. Uži si ich a radšej sa im venuj naplno😉.

hatsepset
14. júl 2024

Ja mám dve a nikdy nechcem už ďalšie. Ľudia sú dosť naivnoi aj v Tom že automaticky očakávajú,že sa im narodí zdravé dieťa ( myslím teraz na choroby a poruchy, ktoré sa sonom ani prenatalnymi testami odhaliť nedajú). Ale nie vždy to tak je 🤷

ailiba
14. júl 2024

Stara na dalsie dieta urcite nie si, ale pokial nemas tuzbu mat dalsie dieta, tak ho nemaj. A sebecka? Preco? Aj keby si nechcela ziadne dieta nie si sebecka. Je to tvoj zivot a zijes v prvom rade pre seba. Nikto z nas nevie, ako dlho tu bude. Rob, co ta naplna. V tomto ma podla mna zena vacsie pravo sa rozhodnut, ako muz.

sjun
14. júl 2024

@hatsepset s tymto ja uplne suhlasim. Ked sme rozmyslali nad 3 tak som muzovi vravela ci to ideme pokusat. Ked som otehotnela hned som muzovi povedata ze si dam spravit tie nifty testy za 500e a ak nebudu ok nejdem do toho. Nastastie boli ok.

rorino
14. júl 2024

Nie,nie si Senecká,správne rozmýšľaš,máš dve zdravé deti a to je hlavne

11brano11
Odpoveď bola odstránená
mimi3008
16. júl 2024

Kolko deti staci? No ako komu. Nam stacia 2 (zatial a pravdepodobne aj definitivne podla slov mojho muza), svagrovcom nestacili 3, tak maju teraz cerstvo stvrte, planovane a chcene.
Sebecka voci komu? Voci manzelovi, detom, tejto planete? Podla mna nie. Jasne, ze kazde dieta splodia dvaja, sice nie som ziadna feministka, ale podla mna sa ma preco skor k tomu vyjadrit zena, kedze to dieta vynosi, porodi a vypiple. Zene sa zmeni telo, na zenu maju dopad hormonalne zmeny, na jej telo, i na jej psychiku, zene sa zmeni zivot o 180 stupnov...takze ak sa na to necitis a mas dve deti, druhe so sucasnym manzelom, cize dieta si mu porodila, nema len vyzenene, mas vek 36 rokov, mas plne pravo sa rozhodnut dalsie dieta nemat bez toho, aby ti to niekto vycital a aby si sa citila sebecky

tianna
17. júl 2024

Musíš sa riadiť tým ako to cítiš ty.. my máme deti 3, mám o 2 roky viac ako ty a byť viac fyzicky v poriadku v momente beriem ďalšie 🙂 možno ešte aj 2 🙂 no ja som skrátka ten typ čo je pre mňa vrchol blaha mať doma maličké, voňavé bábätko 😍 kamarátke sa teraz v 40 narodilo 3. bábätko, druhej v 41 dokonca dvojičky. Práveže ja sa teraz cítim najviac zrelá na bábätko. Najstaršieho syna som mala v 25 a teda spätne si uvedomujem že fyzicky to bolo síce ideálne obdobie, no mentálne som na dieťa ešte vôbec zrelá nebola. Rovnako myslím že pubertiaka budem oveľa lepšie zvládať keď bude v puberte najmladší syn ako teraz toho nášho veľkáca. Teraz som vo fáze že milujem s ním chodiť na ihriská, medzi deti atď čo som pri starších z duše neznášala 😆 teda nenechaj sa donútiť do ďalšieho dieťaťa keď sa naňho ty necítis. Každá vieme na čo sa cítime a na čo už nie 🙂

ema234
15. dec 2024

Ja mam podobne , 2 deti, ale tretie to by sme boli odpisane na dalsich 10 rokov. Treba uzivat

lucia147852
15. dec 2024

Mám 2 s rozdielom 6 rokov. Mám skoro 34 a nešla by som už do ďalšieho. Prvú som mala 25 druhu 32 a cítim ten rozdiel vo fyzických limitoch. Aj keď srdce niekedy po bábätku zapisti, rozum jasne hovorí nie

Strana
z2