icon

Koľko detí ste si mohli dovoliť?

21. nov 2024

Moja otázka znie
Koľko deti ste chceli a koľko ste si ich mohli “dovoliť”? 😁

Strana
z4
veronika1754
21. nov 2024

Nechcela som žiadne, mám 5 🤣🤣

majlo1234
21. nov 2024

Ja by som brala 4, dovolit by som si aj mohla ale nevladzem. Jedine, ze by mi dosli patrocne😀

ivik4
21. nov 2024

Chcela som vzdy len jedno, mam jedno

katkaseiner
21. nov 2024

Vzdy som chcela 3-4, mam 2 a financne je to dost utiahnut uz teraz. Neviem si predstavit mat dalsie 2. A to nehovorim len o extra izbach, to by sme hadam zvladli, ani o jedle, vzdy sa 2 u nas extra v klude najedia... skor je to o aktivitach, dovolenkach, vacsom aute, nakupoch, kruzkoch. to by sme podla mna uz neutiahli. Dovolenky teda urcite nie v skladbe 2+4. Teda mozno by sme to aj utiahli ale islo by to na ukor komfortu, kvality straveneho casu atd

oceanahory
21. nov 2024

Nechcela som do cca. 25 rokov ziadne 🫣. Potom som chcela dve 😁, ale mam iba jedno a bohato nam to staci, po dalsom netuzime.

balaskovae
21. nov 2024

mame jedno dievcatko, ale este by som chcela aspon jedno. tiez najlepsie dievcatko 😀 aj ked si to zatial neviem predstavit, uplne sa na to este necitim, ale raz...tri deti by som ale asi nedala.

domka222
21. nov 2024

Jedno ,max dve. Mám dve. Nebolo to o tom,koľko som si mohla dovoliť, ale na koľko som sa cítila.

autor
21. nov 2024

Ja by som prijala kľudne aj 5 deti. Veď to je krása ☺️ ale finančne by sme to utiahli tak na 2 max… čo mi je úplne že luto 😁

autor
21. nov 2024

@ivik4 prepáč, ak je to nevhodne, ale vidim na tvojom profile, že by si mala tri detičky.. Trošku mi to pride divne, čo si napísala. Ak sa mýlim prepáč 🙂

simsalabim
21. nov 2024

Chcela som jedno, mam tri.

matkahelka
21. nov 2024

Chcela som jedno, mam dve, to druhe je vsak za 5 deti. moj muz chcel 4-5, ma 2, ale kedze to druhe je za 5 deti, tak je spokojny. a deti predsa nie su len o financiach, keby to tak bolo, tych deti by mali viaceri viac (aj my). Je to o case, prisposobovani sa, strate komfortu, zdravotnom stave, pracovnom stagnovani, atd.atd.atd.

kristinapetronela
21. nov 2024

Finančne aj 6 ale mám tri a stačí

autor
21. nov 2024

No keď vidim v osadách, že majú 10 deti v tých domčekoch, tak ma ide švihnut… vtedy si poviem, že prečo by som nemohla mať viac deti. Vek zdravie na to mám. (22) ale potom si aj poviem (ukludnim sa 😀) že teda finančne tie deti zabezpečiť musíme. Bez toho to predsa nejde. Takže radšej dve deti a nech majú “všetko” (čo potrebujú) ako by som na niečo nemala.

domka222
21. nov 2024

Pozeráš na osadníkov? Máš vôbec deti? Lebo už pri takom druhom ťa asi prejde sranda,"závidieť" im toľko detí. Aj keď sú financie,je to pre ženu dosť ťažké. Hlavne neskôr, keď príde už aj práca, starostlivosť o deti a domácnosť. Ale samozrejme nič proti tým, čo chcú rodiť ako jablone.

banalu
21. nov 2024

Ved tam ma ta ivik 2 anjelikov s tt- kedy asi o nich prisla. Asi keby sa jej narodilo to prve, dalsie deti nema.
🫣

petronela1985
21. nov 2024

Toľko som chcela, koľko by som vedela uživiť aj sama, teda dve som chcela, dve mám 🙏

caramellka
21. nov 2024

Kedysi dáávno som chcela 3 deti. Keď sa narodila dcéra, veľmi som chcela pre ňu ešte súrodenca, ale nakoniec to život zariadil inak. (Po dvoch MA som sa zmierila s tým, že mám 1 dieťa, ale som veľmi vďačná, že môžem byť mama.)

samik88
21. nov 2024

Mám dve. Chcela som tri ,ale nevládzem 😅

autor
21. nov 2024

@domka222 mám dieťa. A teda nic hrozne. Ak máš muža, neviem, kde je problém. Kľudne by som rodila ako jablone.

negymama
21. nov 2024

chceli sme 3, mame 4
uzivit dokazeme, ale na piate a dalsie som sa vobec necitila, hlavne psychicky.
deti okrem financii , jedla a priestoru potrebuju aj cas. uz pri troch som mala pocit ze to spokojne, nenarocne stredne dieta zanedbavam a menej sa mu venujem.

ivik4
21. nov 2024

Vsak som sa pokusala o to jedno ktore som chcela predsa . Logicky ,kedze som vzdy potratila🤔. Co je na tomto divne ? Ty si asi divna lebo si sa nad tym nezamyslela. Divne by to bolo keby som dieta uz mala a potratila az ponom predsa

jana_eyre_2
21. nov 2024

Chcela som 4ri, dovoliť by som si mohla 4ri, ale mám tri, lebo to proste tak jednoducho je.. už ďalšie nechcem, nechcela som medzi deťmi nikdy veľký rozdiel a teraz by už bol..

paulina291
21. nov 2024

Síce budem ešte len túto otázku riešiť ale pripojím sa. My sme vždy chceli s mužom 3-4 deti. Najlepšie tie 4. Problém je u nás malý dom. Nechcem viac ako 2 deti v jednej izbe. Poznám rodiny kde sú 4 v jednej, ale ja to svojim deťom urobiť nechcem.
Máme zatiaľ 1. 2 budeme mať isto (ak bude po zdravotnej stránke všetko fajn).
No a keď tak uvažujem do budúcna tak ma to aj trochu mrzí že možno zostaneme iba pri 2. Len viem že 2 deťom a nám s mužom viem dopriať pekný nadštandard, veľa ušetriť a deťom raz pomôcť pri štarte do života. A mať už kľud s bývaním. Väčší dom by sme si raz pravdepodobne vedeli dovoliť ale zadĺžiť sa opäť na 30-rokov, všetky tie vybavovačky okolo toho, značne poklesnutý štandard... No neviem či sa mi do toho moc chce. Ale čas ukáže. Len som ešte mladá, keď budú moje rovestníčky rodiť prvé, ja budem mať školáka, tak si neviem predstaviť, nemať ešte dalšie deti v tom veku😄 vždy som chcela veľkú rodinu. Tak 5-6. Realisticky sme sa ale s mužom dohodli na 3-4.

banalu
21. nov 2024

K otazke, niekedy som nevedela ci vobec chcem mat deti, potom padlo par krat, ze tri. Mam jedno a viac nechceme. Ale nie preto, ze by sme si druhe nemohli dovolit. Ja mam traumu z porodu, a aj ked sa mnoho zien zaprisahalo, ze sa na porodnu salu nevrati. Ja som jedna z tych co sa tam naozaj nikdy nevrati.

negymama
21. nov 2024

Inak uz tie info, ako maju osadnici 10 deti ,su zastarane, uz ani romovia tolko deti nemaju ako kedysi, A ti co su ako tak zabespeceni a pracuju, tak maju podobne ako majorita 2-3 deti.

domka222
21. nov 2024

Však tak sa nemusíš pýtať tu,keď sa cítiš na toľké deti. Keď som mala jedno,tiež som si myslela,že waaw veď to nič nie je.

autor
21. nov 2024

@ivik4 Mňa to len zaujímalo, nevedela som, že si ich potratila. Ale že si ich aj porodila 🙈Nemusíš hneď útočiť 🙈

veronicka1901
21. nov 2024

Chcela som dve, mam tri. Obidvaja s muzom pracujeme, takze sa to da utiahnut. Najvacsia polozka je momentalne zubny strojcek, ktory nosi najstarsia.
Vcera sme sa s muzom bavili, ze my keby sme mali jedinacika, tak by sa asi nedalo nerozmaznat ho, lebo by mal toho prirodzene ovela viac, ako ked sa vsetko deli medzi tri deti 🙂. Kazdy si spravi podla seba, uz ako jemu vyhovuje. Doba je tazka, takze tak.

ivik4
21. nov 2024

Prosim Ta kde utocim , ukaz mi to 😁 . Neviem ako poriadne si pozerala ten moj profil ked mam este aj tyzdne tehotenstva napisane pritom.
Hej jasne, mam 3 deti a preto tu pisem ze som chcela a AJ MAM jedno 👌.

autor
21. nov 2024

@ivik4 myslela som si že si ich porodila a v tých tt ti aj zomreli. Vôbec som ti nemyslela v zlom.

Strana
z4