icon

Ľutovali ste niekedy, že máte 1 dieťa?

16. jún 2023

Ahojte, ani neviem, co chcem pocut, asi sa len trochu vypisat, lebo viem, ze toto rozhodutie za mna nikto iny neurobi..s manzelom mame jednu 2rocnu dcerku. Vzdy som chcela 2deti, lebo aj ja mam surodenca a mam s nim pekny vztah. Avsak s otehotnenim bol u mna problem, az s pomocou lekarov sa mi podarilo otehotniet. Tehotenstvo bolo ok, porod bol hrozny, z toho mam traumu dodnes. Dcerka bola velmi uplakane dieta, prvy rok bol strasne narocny, teraz uz je to jedno krasne vnimave sikovne dieta..mne sa spustilo po porode zopar zdravotnych problemov, este stale nie som ok. Manzel by sa nebranil dalsiemu babatku, ale zhodli sme sa, ze nam jedno dieta staci, vzhladom na vek nas oboch, zdravotne problemy a aj komplikacie pri porode atd. Avsak cim dalej, tym viac mi okolie hovori, ako je jedno dieta len pre strach a ako potrebuje surodenca a ze to budem s odstupom casu lutovat. Maminy, ktore mate jedno dieta, lutovali ste to niekedy?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gaborka28
17. jún 2023

Ja myslím, že bez ohľadu na okolie cítiš aj tak najlepšie sama, ako by si to chcela. Ja mám kamarátku, ktorá má jedného syna (6r) a nie je vôbec zmierená s tým, že má len jedného. Ona to mala veľmi náročné súkromne v čase tehotenstva, po pôrode a rozhodla sa, že ďalšie dieťa už nie. Nikdy to však celkom neprijala a zrovna teraz v nej doznieva asi tak najviac. Ale ak si ty presvedčená o tom, že druhé dieťa nechceš, okolie si môže myslieť a hovoriť čokoľvek.

stanulienkat
17. jún 2023

Plánovala som jedno, mám jedno tak ako som chcela. Vôbec neľutujem, úplne stačí. Môžem sa mu venovať koľko chcem. Ja som tiež jedináčik a nikdy v živote som to neľutovala. Skor som lutovala spolužiačky, ktoré mali jedného -dvoch -troch súrodencov, stále sa mlátili, hadali a nikdy nemali na nic peniaze a nemohli s rodičmi chodiť po výletoch. Alebo súrodenci, ktorí si nevedia prísť na meno ani v dospelosti a biju sa o rodičovské majetky. Alebo rodičia ktori majú tri deti a nemá sa o nich kto v starobe v postarať. Takže veta, ze súrodenec je najviac, je úplná blbosť.

autor
17. jún 2023

Dakujem vam za komentare, vsetky som si precitala❤ako som pisala, ked som dieta nemala, planovala som dve, lebo tiez mam surodenca. A teraz, ked uz mam dcerku, citim, ze sme komplet. Akosi nemam vobec tuzbu po dalsom dietati..kedze malá ma 2roky, tak tych zvedavych otazok je cim dalej viac. Az som sama nad tym zacala znovu premyslat, ci je to tak spravne, ci nie som sebecka, ked jej nedobrajem surodenca. Ale viem, ze aj keby surodenca mala, nikto nezaruci, ze budu mat v buducnosti dobry vztah a ze si budu rozumiet. Asi sa privelmi zaoberame buducnostou, namiesto toho aby sme si uzivali pritomnost..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
rivini
18. jún 2023

Mam jedno dieta, planovali sme dve, no zostane len jedno. Trochu podobna situacia-uz trochu vyssi vek, tehotenstvo som cele prevracala, porod sekciou a die neskutocne narocne, uplakane. Po tehotenstve problemy s chrbticou, plochymi nohami a vratit postavu do „povodneho fit stavu“ bola makacka. No najviac zabrat nam dalo samotne dieta. Teraz si uzivame, ze to dieta mame a na dalsie sa necitime. Este sa to do 40-ky moze zmenit, no nejak myslim, ze skor uz nie. Mat druhe dieta len preto, aby to prve malo surodenca, nie je dostatocny dovod na tehotenstvo. Ci budem lutovat, ukaze buducnost, no clovek by mal ist do tehotenstva nie zo strachu, co bude ked bude, ale preto, ze to chce a takto citi.

rivini
18. jún 2023

A k zvedavym otazkam…tiez ich hoooojne dostavam, nase dieta bude mat tiez uz dva roky. Vacsinou sa na otazku, kedy a ci bude surodenec s ze by uz bolo treba spytam „a preco ta to zaujima“…alebo poviem, ze rozhodnutie mat dieta nie je ako rozhodnut, ci kupim rozok v obchode. Vacsina ludi takto temu uz ani nezacne dalej rozvijat..:

gaborka28
18. jún 2023

@rivini ked to okolie stále nieco riesi - najprv kedy konecne dieťa, potom kedy druhé, ak nie je, tak prečo nie je a keď sú dve rovnakého pohlavia, tak tie hlúpe reči o tom, že ešte by sa hodilo tretie iného pohlavia, aby to bolo komplet 🙈 Potom keď sú tri a viac, tak zas preco tak veľa deti v dnesnej dobe.. Mna to kedysi neskutočne vytáčalo, aj trapilo, ale v konečnom dôsledku plati to, čo vždy - ľudia nikdy nevidia do toho, ako to kto naozaj ma, ale každý ma potrebu sa vyjadrit a hodnotit. Ja myslím, ze nijaká zena ani muž sa nemajú prečo niekomu spovedať, čo sa týka rozhodnutia ohladom deti. Len zial, ešte ani v dnešnej dobe toto ľudia nedokážu rešpektovať. A tak tu nie je priestor na nejaku empatiu voči tomu, čo si okolie mysli. Otázka “a prečo ta to zaujima?” je super 👌

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nelili1978
8. júl 2023

Ja som sa rozhodla pre druhé až po 9,5 roku. A nie je to bohviečo takt rozdiel. Ale z druhým to bolo ľahšie. Zabehnuta domácnosť. Užívala som si to.

Strana
z2