Ľutovali ste niekedy, že máte deti?
Zaujímajú ma názory, ďakujem za komornú atmosféru v diskusii
Tak ked sa pozriem na maleho, tak to nie je vobec mozne lutovat. Ale tie myslienky, ze to nedavam, ze ako sa toto da zvladnut a ci som sa vobec na to mala dat...tak to mavam. Velmi intenzivne prve mesiace po narodeni, potom tak sporadicky a teraz sa to zase vratilo po nastupe do skolky, ci skor do nekonecneho kolotoca chorob celej rodiny. Uz sa v tom placame cele tyzdne, pomaly mesiace, vsetci traja a to uz clovek vselijako rozmysla.
Neľutovala ale pomyslela som si ze vedieť aká bude doba tak si žiadne nerobím
nikdy som to nelutovala a ani nelutujem...
Ja rozhodne nelutujem, priam naopak, som strasne stastna i vdacna, aj ked je to niekedy tazke... ja lutujem ludi, co su sami a kupia si psa... venuju sa mu fakt jak decku a co z toho, po 10 rokoch zomrie a nic z toho psa neni... z dietata moze byt jeden uzasny clovek, vedec, lekar, milujuca mama velkej rodiny... fascinuje ma ten potencial, nadanie, ktore kazdy clovek ma, ak ho nevyplytva
Ja ano ,na vsetko som ostala sama ,je to narocne platenie byt samozivitel ,praca skola ucit sa je maly .Vytahana s taskami doma chaos ,kolkokrat ,prixmam sa.Pokial nemate dobreho milujuceho muza je to velmi ,ale velmi narocne.No vzapati si poviem neblazni milujem ich najviac ,ale tiez ma mrzi vyber otca.
Nieže by som ľutovala,že mám deti,len niekedy by som si priala mať viac času. Myslím to vážne. Som nonstop s deťmi,vykúpenie prišlo,keď som po druhej išla do roboty a že aspoň tam mám chvíľu čas pre seba,ale začalo sa to ďalej deliť medzi časom v robote a po robote s deťmi. Na pedikúra sa chystám už pomaly rok. Syn je už samostatný (9rokov),ale dcéra je môj celodenný prívesok (4 roky). Strašne ich ľúbim a život bez nich by už nemal vyznam, ale keby som mala pre seba viac času,tak by som mala viac síl pre nich. Neboj sa keď aj tie menšie dietky pôjdu do škôlky,naberies chuť aj silu aj ty. Musíš si nájsť trochu času pre seba,keby aj pol hodinku,bez deti. Ja som začala prechádzkami pokračovala behom,sa mi normálne rozjasnila myseľ a zakaždým načerpam silu a udporiadam myšlienky.
Neľutujem ani nikdy nebudem,aj keď ma vytáčaju do vývrtky niekedy..skôr som rozmýšlala aké by to bolo,keby som odišla do zahraničia ako som mala na pláne,ale zostala som doma kôli láske a oplatilo sa ❤️
@triomama pozerám že máte dvojičky aj vy ale teda väčšie a aj väčšie dievča.. prosím vás... Zlepší sa to časom? Či je to stále tak extrémne náročné? Bude niekedy lepšie?.. ja mam rok a pol staré dvojky a 4rocne dieťa, mam pocit že moja slovná zasoba sa zmenšila na nono, nerob, nelez tam, spadneš, nevyberaj to... Vkuse len chodím, upratujem...choroby su kapitola sama o sebe.. milujem ich samozrejme, viem že to zvládnem ale je toho fakt moc 😏 niekedy.. každý deň..
U nás to bolo ok keď boli malí,neskutočne dobre deti boli...dcéra je ok aj teraz,ona nikdy nebola problemová,ale chalanov kvalitne plieska a ja som občas zrelá na psychiatriu.Takže za mňa lepšie určite nie 🤣
Nikdy som nebola extra materinaky typ kym som deti nemala,ale nikdy som neolutovala ze ich mam.Oni su moj zivot,vsetko preco sa oplati zit,zmysel zivota.
Včera sme sa s kamoškou opustili a spomínali na "staré dobré časy" 😀 Ale určite neľutujem, že mám deti 😳
Nelutovala, nikdy. Syn je moj najvacsi dar.
@amelia89 pretoze mat dieta je velmi psychicky a casovo narocne, od dietata sa neda zobrat dovolenka neda sa odlozit, neda sa vybrat ake dieta by si chcela mat (zdravie, povaha) mat dieta narusa tvoj partnersky zivot (nemate na seba s muzom tolko casu o tom ze sex je raz za uhorsky rok lebo padate do postele zniceni ani nehovorim) lebo mat dieta je o neustalom davani obetovani seba sameho to co sa ti vrati je len taka loteria, vlastne mas dieta bez naroku na nejaku odmenu musis si to len oddriet a modlit sa ze ta dlha cesta mala nejaky zmysel 😃 asi tak nejako to vidim a druhy krat by som dieta nemala
Nie, nikdy dlho som cakala, ale je to narocne pre mna je puberta nieco strasne:(
Cely problem podla mna je iba v tom, ze mas deticky male a teda su 3, to samo o sebe je zaberacka. Ak mas aj tieto myslienky bud kludna, po prvom dietati si malla rychlo dalsie a hned dupla.... ja mam medzi detmi 4 roky nedarilo sa nam az potom to prislo. Medzi tym som uz musela nastupit spat do prace, tam som si uvedolila ze ked sa podari dalsie urcote si to zas uzijem lebo uz dalsie nebude. Snazim sa o to. Ale su chvile kkedy by som pllakala ze nemam cas na veci pre seba, ale potom sa ukludnimm ze mam 2 zdrave deti. Je pravda ze mi dost zmenila pohlad jedna udalost a to smrt kammaradky 29r, ma 2 deti rovnako stare ako ja. Je to uz polroka a stale tommu neverim...preto ked ma prepadnu podobne myslienky stopnem sa ze pozor, mas stastie ze zijes a si zdrava . Nevycitaj si to, je toho na teba iba moc... ako dvojicky porastu pojdu veci lahsie, drzim paste
Este ma napadlo ze zavedz u vas cas pre teba, tzn deti budu napr s muzom a ty pojdes na hodinku cvicit, alebo uz cokolvek ta babi. Hlavne prec z domu a musis ist medzi ludi... tzv psycho hygiena... potrebujes to
Ano. Hlavne na zaciatku, keďže som mala ťažký pôrod, ťažké 600nedelie a syn bol veľmi náročný a nič nespal.
Nikdy by som take nieco nevyslovila a ani som si nemyslela. Nikdy. Mame dve velmi zive deti kratsie po sebe, riesili sme a stale riesime vela zdravotnych problemov, nevyspane noci, atd. Vychovu mame tiez narocnu, ale na samu seba😅, aby bolo vsetko systematicke, dosledne. Deti nepoznaju mobil ani tablet, vychovavame ich "inak", nikdy neboli na strazeni a babicky ku nam chodia na nedelny obed, ktory navarime, napeciem. Nechodia na to, aby sa nam starali o deti.
Spolu so sposobom vychovy sme si vedome vybrali narocenjsiu cestu, po ktorej s detmi ideme, plus zdravotne veci, ktore neovplyvnime. Ale sme s muzom vdacni ze ich mame a nikdy by som nieco taketo nevyslovila a nemam ani pre to pochopenie bohuzial ❤️
Nie, neľutovala, ani som si nepomyslela ze by mi bolo bez nich lepsie, jednoduchsie...su to moje najväcsie lasky.

lutovala som syna, ze ma matku ako som ja. Bol velmi uplakane dieta a nic neslo, tak som si zufala, ze keby ho mali ine zeny asi by mu bolo lepsie. Hovorila som si, ze je to tazke, a takto som si to nepredstavovala. Ale tie pochybnosti cim bol starsi, tym viac bledli. Teraz uz chodi do skoly a mat dieta by som povedala, ze je najlepsia vec co ma v zivote postretla. Prinasa mi do zivota tolko radosti. Ale zaciatky boli teda - az zufale, by som povedala.