Má zmysel mať tri deti v dnešnej dobe?
Ahojte, som zvedavá na Vaše odpovede. Čo hovoríte mať tri deti v dnešnej dobe? Išli by ste do toho bez problémov alebo radšej nie?
Ja som názoru ak im vieš dopriať to čo potrebujú tak taký počet 👍ja mám 4 deti. Každé má svoju izbu, svoje Pc, bicykel,kolobežku,mobil, chodí na krúžky, chodíme raz týždenne na výlet rodinný, zimnú dovolenku letnú aj jarnú jesennú. Veľa sa im venujem vozím ich do/zo školy. Varím denne Fullu menu polievka, druhé plus pečiem. Myslím že majú všetko. Samozrejme auto každý má svoje miesto a priestor v aute. Tak ak im vieš dopriať seba, otca často, veľa času máš s nimi tráviť a finančné ich vieš zabezpečiť tak smelo do toho👍
Popravde... minule sa mi snívalo, že som tehotná a bude tretie. Pre mňa nočná mora a ďakujem,že to bol len sen😀
My máme susedov, ktorí majú 3 deti dve sú staršie a jedno sa im narodilo neskôr, keď mali už blízko k štyridsiatke. A teraz už bývajú iba s tým najmladším a sú mu radi, lebo tí dvaja sú už samostatní a oni majú tohto doma a hovorili, že si žije ako jedináčik.
Ale tri deti s malým vekovým rozdielom by bolo ťažšie zvládnuť.
@petronelag Presne takto to máme my a je to super 🙂 Dcéry už o chvíľku pôjdu na vysokú, strednú a my máme doma veselo a aspoň sa nenudíme 🙂
Ja by som do toho nešla. Ale ja som proste racionálna. V dome mám dve detské izby, nie tri. V aute mám miesto na 2 sedačky a nie 3. Ľahšie sa organizujú krúžky pre 2 deti. Ľahšie sa s nimi robia randička s každým zvlášť. Ak budú chcieť všetci na vysokú, tam už ten rozdiel medzi 2 a 3 je brutálne cítiť. Dovolenky tiež je dobre cítiť medzi 4 a 5.. nehovoriac že ja svoje deti milujem, ale nechcem pól života stráviť pri kojení a plienkach. Za mňa ideálne obdobie 3+. Ja som si to musela zbuchnut hneď s 2r rozdielom, inak som vedela, že by som do druhého nešla keď to prvé bude už samostatne. Ale niekto sa v materstve výživa a zvládne aj 5 deti.. mna ešte brzdilo to, že čo ak ostanem na deti sama. Zvládnem trom s jedného platu dopriať čo treba? Ale obdivujem 3+ deti. Ľúbia sa mi tie rodinne stretnutia keď tam je 5 súrodencov a každý ma 3 deti 😅 mňa ako introverta to ohromuje ale iba cez videá.
Ja nie. Mame dve so 7 rocnym vekovym rozdielom a myslim, ze nam tie dve stacia. Ak by sa ale nejakou nahodou podarilo tretie, na potrat by som nesla a urcite by sme to zvladli. Ale cielene sa on nepokusame.
Odhliadnuc od toho ze som vzdy chcela len jedno dieta, tak aj bez toho by som v dnesnej dobe nechcela ani 2 deti,nie ze 3..
Nechcem zodpovednost za viac deti.
Druhy ludia su mi fakt ukradnuty,vobec sa nepozastavujem nad pocetnymi rodinami. Ich radosti aj starosti 🙂
Vždy je lepšie keď je viac detí pre rodinu aj súrodencov. Ďalšia vec aj pre Slovensko . Keď každý bude mať len po jednom ako to bude vyzerať o 30 rokov, na dôchodky nebude cudzinci za ten plat k nám sa tiež nebudú hrnut
Za určitých okolnosti určite áno, za iných určite nie...
Dnešná doba, napriek tomu, ako turbulentne sa nám javí, je v podstate jedna z najlepších, akú ľudstvo, ako take, žije...
@lapersefona ak budu tie tri deti vychovavat ludia, ktori ziju roky na davkach a hladaju len sposob ako sa stat postara a ako tie davky umelo navysit (nemalo ich tu je na tomto fore), tak na tie dochodky aj tak nebude mat kto robit 🙂
@veronikavaneska a ty aj niekde pracujes alebo zijes manageovanim rodinneho života? Lebo z tvojho komentara to nie je zrejme. V každom prípade to v niektorych rozhodnutiach zavazi tiež. Ze ci človeka bude naplnat venovat sa (primarne) len rodine, lebo to tiež nie je pre kazdeho a je to časovo narocne, čiže na nejakú sebarealizaciu (klasicka kariera, podnikanie, fitko, dobrovolnictvo...), ak ma človek viac ako 2 deti zostava veľmi malo času. Veľa z vas tu pise o peniazoch, ale aj keď viem deti financne zabezpecit, treba myslieť na to, že každý den ma vždy len 24 hodín. Mňa napr. nicia tie termíny, ktoré sú s deťmi spojene (rodicka, 3x tolko narodeninovych party, na ktore ich treba priviezt, odviezt a zariadit darcek, všetky sviatky, besiedky, podujatia a posedenia poobede, rôzne kurzy, vsetky ockovania...). Takisto všetky spravy z jasli, škôlky,druziny, skoly a roznych WhatsApp rodicovskych skupin, ja mam pocit, že každé 2 hodiny mi niečo príde.
Je dosť veľký rozdiel 1 2 deti. Potom trošku menší 3 a kde sú 3 tak tipujem že štvrté naviac je už jedno...
My sme chceli jedno a čakáme tretie😂 ale sú dni keď si poviem ako mi bolo ako bezdetnej uzasne...
@januska2 moji rodicia ma mali neskoro ... mna medzi súrodencami deli desatrocie ale mame pekný vzťah. To je hlavne
Mame 3 a áno boli obdobia, keď som si vravela, ze sme 3 nemuseli mat, keďže sme mali veľa problémov s nimi, ale čím sú starsi, tým je to lepšie a lepšie. Aj dynamika medzi nimi je úžasná. Kazdy z nich je samostatná osobnosť s úplne inými zaujímami a je to krásne sledovať ako sa navzájom učia a dopĺňajú, aj u nas doma je extremne živo a najst si chvilku pokoja byva náročné. Nevýhody sú ale, že musíš mat lepšiu organizáciu, lebo ak chceš s každým dieťaťom tráviť čas a napĺňať jeho potreby býva to náročné. A v čom ja osobne vidím veľkú nevýhodu sú asi choroby, mam pocit, ze my ideme z choroby do choroby.
@elzena2 ja zatiaľ žijem rodinou ale už začínaju byť väčší a pomaly už premýšľam nad prácou aby sme to naďalej vedeli mať v pohodičke rodinnej. Hej to áno každú chvíľu nikde niekto niečo chce potrebuje niečo sa deje stále sme v jednom kruhu 😍 ale ja to milujem stále niečo. Neviem nič nerobiť. Stále niečo vymyslím niekam ideme sme dost akčný.
@denden77 toto som aj ja vykrikovala 7 rokov 🤣🤣🤣 už 4 roky my robí radost 2 dcéra,, asi čím viac človek kričí ttym viac si to privolá🤣🤣
Akože kvôli financiám? Či akú dobu myslíš?
Veď nadštandardne zarábajúci ľudia si určite kožu dovoliť aj viac ako 3 deti. Ak by chceli 🤷🏻♀️
za mna je sebecne mat 1. ked rodicia zostarnu bude mat tazkosti s dochovanim ich, ked odidu ostane same a nebude sa mat na koho obratit. ziadna opora a pod. a reci typu vsak sa aj surodenci mozu pohadat neberiem, nakolko ako si ich vychovas tak sa budu k sebe v dospelosti spravat...

Mam 5. V okoli maju bezne 3, niektori aj 4 deti. Pride mi to ako novy trend. Mnoho parov zvazuje 3tie. Ved preco nie? Ked mate kde zit a co jest. 🙂