Má zmysel mať tri deti v dnešnej dobe?
Ahojte, som zvedavá na Vaše odpovede. Čo hovoríte mať tri deti v dnešnej dobe? Išli by ste do toho bez problémov alebo radšej nie?
Ja som názoru ak im vieš dopriať to čo potrebujú tak taký počet 👍ja mám 4 deti. Každé má svoju izbu, svoje Pc, bicykel,kolobežku,mobil, chodí na krúžky, chodíme raz týždenne na výlet rodinný, zimnú dovolenku letnú aj jarnú jesennú. Veľa sa im venujem vozím ich do/zo školy. Varím denne Fullu menu polievka, druhé plus pečiem. Myslím že majú všetko. Samozrejme auto každý má svoje miesto a priestor v aute. Tak ak im vieš dopriať seba, otca často, veľa času máš s nimi tráviť a finančné ich vieš zabezpečiť tak smelo do toho👍
Popravde... minule sa mi snívalo, že som tehotná a bude tretie. Pre mňa nočná mora a ďakujem,že to bol len sen😀
Máme tri, keby som bola mladšia a zdravá, tak kľudne aj štvrté 🙂
My máme susedov, ktorí majú 3 deti dve sú staršie a jedno sa im narodilo neskôr, keď mali už blízko k štyridsiatke. A teraz už bývajú iba s tým najmladším a sú mu radi, lebo tí dvaja sú už samostatní a oni majú tohto doma a hovorili, že si žije ako jedináčik.
Ale tri deti s malým vekovým rozdielom by bolo ťažšie zvládnuť.
Mame 3 deti, z toho dvojičky 🙂 plat nie vysoky, ťazko ale da sa to zvladnuť
@petronelag Presne takto to máme my a je to super 🙂 Dcéry už o chvíľku pôjdu na vysokú, strednú a my máme doma veselo a aspoň sa nenudíme 🙂
Ja by som do toho nešla. Ale ja som proste racionálna. V dome mám dve detské izby, nie tri. V aute mám miesto na 2 sedačky a nie 3. Ľahšie sa organizujú krúžky pre 2 deti. Ľahšie sa s nimi robia randička s každým zvlášť. Ak budú chcieť všetci na vysokú, tam už ten rozdiel medzi 2 a 3 je brutálne cítiť. Dovolenky tiež je dobre cítiť medzi 4 a 5.. nehovoriac že ja svoje deti milujem, ale nechcem pól života stráviť pri kojení a plienkach. Za mňa ideálne obdobie 3+. Ja som si to musela zbuchnut hneď s 2r rozdielom, inak som vedela, že by som do druhého nešla keď to prvé bude už samostatne. Ale niekto sa v materstve výživa a zvládne aj 5 deti.. mna ešte brzdilo to, že čo ak ostanem na deti sama. Zvládnem trom s jedného platu dopriať čo treba? Ale obdivujem 3+ deti. Ľúbia sa mi tie rodinne stretnutia keď tam je 5 súrodencov a každý ma 3 deti 😅 mňa ako introverta to ohromuje ale iba cez videá.
Ja nie. Mame dve so 7 rocnym vekovym rozdielom a myslim, ze nam tie dve stacia. Ak by sa ale nejakou nahodou podarilo tretie, na potrat by som nesla a urcite by sme to zvladli. Ale cielene sa on nepokusame.
Odhliadnuc od toho ze som vzdy chcela len jedno dieta, tak aj bez toho by som v dnesnej dobe nechcela ani 2 deti,nie ze 3..
Nechcem zodpovednost za viac deti.
Druhy ludia su mi fakt ukradnuty,vobec sa nepozastavujem nad pocetnymi rodinami. Ich radosti aj starosti 🙂
Vždy je lepšie keď je viac detí pre rodinu aj súrodencov. Ďalšia vec aj pre Slovensko . Keď každý bude mať len po jednom ako to bude vyzerať o 30 rokov, na dôchodky nebude cudzinci za ten plat k nám sa tiež nebudú hrnut
Za určitých okolnosti určite áno, za iných určite nie...
Dnešná doba, napriek tomu, ako turbulentne sa nám javí, je v podstate jedna z najlepších, akú ľudstvo, ako take, žije...
3 sú ok, ak máte dobrý príjem. Všetko závidí od prijímu.
Ja mam tri a v pohode.. ale ja mam dost odskoky od deti 11, 5, 1 😄
@lapersefona ak budu tie tri deti vychovavat ludia, ktori ziju roky na davkach a hladaju len sposob ako sa stat postara a ako tie davky umelo navysit (nemalo ich tu je na tomto fore), tak na tie dochodky aj tak nebude mat kto robit 🙂
@veronikavaneska a ty aj niekde pracujes alebo zijes manageovanim rodinneho života? Lebo z tvojho komentara to nie je zrejme. V každom prípade to v niektorych rozhodnutiach zavazi tiež. Ze ci človeka bude naplnat venovat sa (primarne) len rodine, lebo to tiež nie je pre kazdeho a je to časovo narocne, čiže na nejakú sebarealizaciu (klasicka kariera, podnikanie, fitko, dobrovolnictvo...), ak ma človek viac ako 2 deti zostava veľmi malo času. Veľa z vas tu pise o peniazoch, ale aj keď viem deti financne zabezpecit, treba myslieť na to, že každý den ma vždy len 24 hodín. Mňa napr. nicia tie termíny, ktoré sú s deťmi spojene (rodicka, 3x tolko narodeninovych party, na ktore ich treba priviezt, odviezt a zariadit darcek, všetky sviatky, besiedky, podujatia a posedenia poobede, rôzne kurzy, vsetky ockovania...). Takisto všetky spravy z jasli, škôlky,druziny, skoly a roznych WhatsApp rodicovskych skupin, ja mam pocit, že každé 2 hodiny mi niečo príde.
Je dosť veľký rozdiel 1 2 deti. Potom trošku menší 3 a kde sú 3 tak tipujem že štvrté naviac je už jedno...
Mam 3 deti ale veľký vekový rozdiel (16.12.1)
A ved to nie je 12.
My sme chceli jedno a čakáme tretie😂 ale sú dni keď si poviem ako mi bolo ako bezdetnej uzasne...
@januska2 moji rodicia ma mali neskoro ... mna medzi súrodencami deli desatrocie ale mame pekný vzťah. To je hlavne
Keby nebol môj vek už "prekážka", tak šli by sme do tretieho dieťaťa.
Ja by som do tretieho nešla.
Mame 3 a áno boli obdobia, keď som si vravela, ze sme 3 nemuseli mat, keďže sme mali veľa problémov s nimi, ale čím sú starsi, tým je to lepšie a lepšie. Aj dynamika medzi nimi je úžasná. Kazdy z nich je samostatná osobnosť s úplne inými zaujímami a je to krásne sledovať ako sa navzájom učia a dopĺňajú, aj u nas doma je extremne živo a najst si chvilku pokoja byva náročné. Nevýhody sú ale, že musíš mat lepšiu organizáciu, lebo ak chceš s každým dieťaťom tráviť čas a napĺňať jeho potreby býva to náročné. A v čom ja osobne vidím veľkú nevýhodu sú asi choroby, mam pocit, ze my ideme z choroby do choroby.
@elzena2 ja zatiaľ žijem rodinou ale už začínaju byť väčší a pomaly už premýšľam nad prácou aby sme to naďalej vedeli mať v pohodičke rodinnej. Hej to áno každú chvíľu nikde niekto niečo chce potrebuje niečo sa deje stále sme v jednom kruhu 😍 ale ja to milujem stále niečo. Neviem nič nerobiť. Stále niečo vymyslím niekam ideme sme dost akčný.
@denden77 toto som aj ja vykrikovala 7 rokov 🤣🤣🤣 už 4 roky my robí radost 2 dcéra,, asi čím viac človek kričí ttym viac si to privolá🤣🤣
Akože kvôli financiám? Či akú dobu myslíš?
Veď nadštandardne zarábajúci ľudia si určite kožu dovoliť aj viac ako 3 deti. Ak by chceli 🤷🏻♀️
za mna je sebecne mat 1. ked rodicia zostarnu bude mat tazkosti s dochovanim ich, ked odidu ostane same a nebude sa mat na koho obratit. ziadna opora a pod. a reci typu vsak sa aj surodenci mozu pohadat neberiem, nakolko ako si ich vychovas tak sa budu k sebe v dospelosti spravat...

Mam 5. V okoli maju bezne 3, niektori aj 4 deti. Pride mi to ako novy trend. Mnoho parov zvazuje 3tie. Ved preco nie? Ked mate kde zit a co jest. 🙂