Mali by ste v mojej situácii 4. dieťa?
Ahojte. V podstate toto nie je momentalne najpalcivejsia otazka, ale obcas sa nam tym zamyslam. A kedze mi vynimocne tretie dieta - babatko spi a obed hotovy, rozhodla som sa zalozit diskusiu 😁
K veci - mam 2 pubertiakov z 1.manzelstva, som 2.krat vydata, s 2.manzelom mame spolu cca rocne babatko. Vsetko klape, vychadzame spolu vsetci vyborne (hoci zaciatky s babatkom neboli vzdy ruzove, jednak je to velmi narocne dietatko a objavila sa aj ziarlivost zo strany starsich surodencov). Vekovo nam rodicom taha na 40, ale este mame par rockov.
Obcas sa ale zamyslam nad tym, ze starsie deti sa nam o chvilu rozprchnu a toto nase najmensie zostane akoby jedinacik. Tehotenstvo som znasala super, aj porod, aj teraz vsetko. S manzelom mame dom, pracu, vzdelanie...dali by ste sa v tejto situacii este na 4.dieta? Alebo uz nemam vymyslat a mam byt vdacna za 3 zdrave deti?
Inak manzel nie je rozhodnuty ani tak, ani tak, je otvoreny dalsiemu dietatku, ale nemal by problem ani ukoncit "plodenie" 😁. Dakujem za dalsie rady, nazory, pohlady na vec.
Vieš čo, ja mám kapitolu deti v sebe uzavretú. Po narodení tretej dcéry som cítila, že sme komplet. Máme okolo troch detí čo robiť a ja už sa nechcem motať okolo bábätka a riešiť plienky, kojenie … chcem s deťmi cestovať, ukazovať im svet a venovať sa úplne iným veciam. A ako som spomínala, pre nás fyzicky a psychický strop.
Ja by som už asi to stvrte "neriskovala" a užívala si tie zvyšné tri aj vzhľadom k tomu vyssiemu veku....náhoda je blbec, mas tri zdravé deti, manzela ktorý ta miluje, mas všetko...pisem trochu aj z vlastnej skusenosti
Mna este napadlo, v suvislosti s tymto, ako mi svokra hovorila, ze stale ma kdesi v sebe pocit, ze mohli este skusit to stvrte. A to mala 30, ked mali tretie, cca...ale uz vtedy bola "stara" na deti, vtedy sa rodilo okolo 20-ky 🙂
A este nevedela, ze my cakame stvrte, tak sme sa bavili, boli sme a malym na ihrisku, aj so svagrinami, maju tiez take drobce, takmer naraz sme ich mali a ona, ze fakt obdivujem tie zeny, co maju v 40-ke babatka, teda myslela tym uz aj mna v podstate, lebo tretie som mala ako 37 rocna. No a z babicky, jej mamy vyliezlo, ze dodnes lutuje, ze nemali este stvrte. Tretie si odplakala, akoby ho nechcela a potom mala uraz, ze skoro o to babatko prisla a uvedomila si, aka bola hlupa a ze potkm este veru chcela stvrte, ale muz uz nie. Tak ostali pri 3.
Tak ja si hovorim, ze asi by som bola z tejto kategorie, kebyze sa nam nepritrafi. A deti, tie starsie, velmi tuzia po sestricke este, tak dufam, ze to dame 2:2 s pohlavim. No nechame sa prekvapit 🙂
Hlavne nazor cudzich zien je dost irelevantny 🙂 ja by som pozerala len na seba, manzela a tie starsie deti, nech sa necitia nejako ukratene, predsa potreby teenagerov su ine ako malych deti. Poznam zeny, co to v pohode davaju, aj take, pre ktore by to bola nocna mora 🙂
Áno chcela by som mat štyri a viac deti,kľudne aj v 40 😉Čize ano šla by som do toho💪
@luscious
No tak akoby jedináčik (štvrté dieťa) a naozajstný jedináčik (jediné dieťa) to je, podľa mňa, sakra rozdiel. Keď máš jedno dieťa, všetka tvoja pozornosť, zdroje a prostriedky venuješ len jemu. Keď máš deti štyri, to posledné sa viac menej vezie popri ostatných. Je to úplne iná dynamika a úplne rozdielne situácie. Ja čo vnímam vo svojom okoli, rodičia, ktorí sa rozhodli mať jedináčika, aby mu dali všetko akurát dosiahli to, že majú doma fracka, ktorý s nimi točí nenormálnym spôsobom, oni sa boja sa aj ozvať, len aby dieťaťko netrpelo a tie deti sú presvedčené, že sú stredom vesmíru. Mám takých detí súkromne aj pracovne okolo seba xy. Tak ťa prosím, nevydávaj sa aj ty touto cestou, lebo s tými deťmi sa nedá vydržať!
@luscious
Ja nemám žiadne problémy s jedináčikmi, ja sama som jedináčik, len tak na pripomenutie, to je skôr problém s ich rodičmi, lebo tie deti sú ich zrkadlom. A to nie sú pocity, to sú SKÚSENOSTI. V okolí rodinnom aj susedskom mám jedináčikov, mám dve deti, ktoré navštevujú kolektívy (škola/škôlka) a pracujem s deťmi, takže mám slušnú vzorku.

@nevenka a Vam velmi drzim palce so stvrtym babatkom, nech je vsetko ok 😊