Mali by ste znovu deti?
Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede
Mám jedno, a ľutujem, že nemám dva. Jedine, čo neľutujem, že to veľmi skoro v 20 na dnešok.
Ano Mala by som . Mozno aj o jedno viac ale nemyslim ze by som
Nieco urobila inak vsetko je tak ako ma byt.
@anonym_autor mam 4 deti..este sa raz rozhodnut mala by som 1 dieta, ale tak ako som aj mala prve v 25 rokoch, nie neskor. Ale, ked si mam vybrat ci bezdetna ci 4 deti, vyberam si 4 deti.
Ano, rozdiel mam 5 rokov a navyse som robila v jasliach a skolke. Vedela som do coho idem. Odporucam kazdemu si odkrutit aspon dva mes ako Tagesmutter a bude vediet na com je. Ale Podla mna vacsina ludi nelutuje, ze ma deti. A ti, co lutovali boli velmi zvlastne povahy. Tym nemyslim ludi, co v slabej chvilke pomyslia, ze ci im to bolo treba, ked dieta vresti na strede obchodu.
Ja som deti chcela, ale az vo veku, ked uz nebolo s kym. Partnera som uz nenasla, teraz som uz v menopauze, deti mat nemozem a ani si nemozem dovolit adoptovat. Lutujem, ze som deti nemala hned po vyske, ked bolo s kym. Ak by som mohla, mala by som aspon 3.
Ano jedno by som mala ako som vzdy chcela a aj mam. Viem ze keby ho nemam, lutovala by som to neskor strasne, zozralo by ma to. Napriek tomu ze tie prve roky s nasim synom boli neskutocne narocne ,vycerpavajuce a nonstop sme museli nieco riesit. A aj napriek tomu ako sa na xy rokov musis dietatu vo vsetkom prisposobit. Rovnako by som ho mala v tak mladom veku - moje naj rozhodnutie v zivote
Áno. Ak by sa ale podarilo mať prvé dieťa o 10 rokov skôr, mala by som aj druhé.
Mám dvoch autistov, takže nie. Kvôli nim, nie kvôli mne. Ak by autizmus nemali, chcela by som 3.
Áno,mala. Keby som ich mala skôr,(vekovo)tak možno aj viac by sme mali 🙂
Mala by som štyri. Ale po treťom som to stále odkladala.
ano mam 2 a chcela by som znova dve. Mozno ak by bola situacia troska ina tak kludne o take 3-4 roky skor. Inak by som asi nemenila nic.
Ano mala, neviem si prestaviť sedieť v dome sama a pozerať do steny. Dieta spravilo moj dom a zivot veselši po 6 rokoch pribudne surodenec 👣
Podla mna je to tazke aj napríklad teraz ked po tyzdni v skolke je chory ma sople, kasle zas stres po 2 mesiacoch voľná opat v práci voľno. Ale neľutujem.
@anonym_autor áno , a bez rozmýšľania. Nepotrebujem k tomu anonymitu
Ano, napriek diagnoze prvorodeneho. Nemenila by som nic. A to uz mam velkacov
@anonym_autor ak len to čo obnáša rodičovstvo ,tak by som mala deti o moc viac ,ak sa jedna o svet tak už nie
@anonym_autor ano mala. mam 2 s (neplanovane) velkym vekovym rozdielom a moct si vybrat, mala by som to uplne rovnako. a vybrala by som im presne toho otca, ktoreho maju.
Ano, ale druhé krátko po prvom a nie v 40, lebo pubertu a problémy s ňou spojené nedávam s nadhľadom ako mladšie ročníky
@anonym_autor Ano.
@anonym_autor Mam jedno. Keby som mohla zariadit idealnejsi priebeh veci, tak by som stretla mojho muza tak o 10 rokov skor a mala by som dve.
@anonym_autor ja úprimne neviem ... sama som jedináčik. Máme jedno (5 rokov), je to niekedy náročné , narodila sa počas korony v zahraničí a všetko sme si riešili vždy sami a nebola to vždy sranda . Teraz je to fajn, len jej povaha je občas pre mna náročná a hlavne nám to akoby niči niekedy vzťah , to by bolo nadlho. Keby sa mám rozhodnúť inak , mám radšej dieťa skôr a kľudne aj dve , nakoľko naša potrebuje veľa pozornosti a kamarátov. Ale to by sme nemohli žiť sami v zahraničí. Na druhej strane to čo som sa naucila vďaka nej by som nikdy nepochopila bez dieťaťa a je to aj parťáčka na naše cesty aj keď niekedy je to na porazenie :D
@anonym_autor Áno mala. A keby som mala viac trpezlivosti veľmi by som priala aj o jedno viac. Ďakujem ,že mi boli dopriate 🙏♥️
My sme to minule s muzom rozoberali, s odstupom času, so všetkými zážitkami a skúsenosťami sme prišli na to, vlastne mať deti je úplne nevýhodné a sú to stále obavy a neistá budúcnosť. Ty ideš celý život svojho dieťaťa do úzadia. Už na tebe nezáleží. Všetko pre dieťa. A nemôžeš čakať, že, keď budeš ty potrebovať, že sa o teba postará.
Ano mala.
Áno, ale určite začať skôr a s menším vekovým rozdielom. Prvé som mala v 26, druhé ak všetko dobre dopadne v 39. Nejako sme sa nevedeli rozhýbať k druhému a potom to nešlo.
@anonym_autor minule som si v slabej chvili pomyslela, ze keby som vedela ake to bude, tak deti nemam. Mam syna 1,5r syna, je uzasny, ale od malicka nespi, uz ako 2tyzdnovy spal len 3x 30 min denne, v noci sa budil aj 15x, doteraz narocne uspavanie a douspavanie cez den, v noci budicek aj 5x a rano vstavacka o 6. Neposedi a treba sa mu nonstop venovat, ziadne samostatne hranie neexistuje, vzdorovita povaha, so vsetkym je problem. Mna to absolutne vycerpava. Ale som maximalne vdacna, ze je zdravy. Som jedinacik a vzdy som chcela viac deti a uz to asi nedam, mrzi ma to, ale predstavovala som si to urcite ovela jednoduchsie 😞 Mozno sa za 10 rokov pousmejem ake malichernosti som riesila
@anonym_autor ano, mam jedno dieta, splodene pri plnom vedomi a planovane a takto by som to urobila opat, ak by som sa opat rozhodovala, jedine a to som ovplyvnit nemohla, by som ho mala skor, ak by sa dalo
Nie. Ale už pomaly idú na intrak takže bude konečne kľud
Nie. Materstvo je velmi precenovane

Kľudne aj verejne: samozrejme.
Všetky problémy - zdravotné, partnerské, ekonomické sú nepodstatné, keď vidíš vedľa seba človiečika, ktorý vyrastá v osobnosť a ktorý ťa naučí láske, o ktorej si netušila, že si jej schopná.