icon

Mali by ste znovu deti?

7. sep 2025

Ahojte je to taká kontroverznejšia téma ale keďže tu konečne máme možnosť anonymného komentovania zaujímali by ma vaše pohľady. Keby ste sa s dnešným vedomím o tom čo rodičovstvo obnáša mohli rozhodnúť tak ruku na srdce: mali by ste deti znovu? Mali by ste ich aj tak toľko koľko ich máte? Urobili by ste niečo inak? Ďakujem vám za úprimné odpovede

anonym_115d58
7. sep 2025

Deti nemám a ani mi nechybaju. Další život opäť bez detí.

lucia13022023
7. sep 2025

Áno. Jedno, v 21 ako som aj mala. Neľutujem nic, aj keď to bolo ťažké a náročné. A nie, nemyslím tým vstávať k dieťaťu a meniť plienky. Preskakali sme si mnohým, veľmi, veľmi zlým a temným obdobím, no aj tak by som nemenila.

anonym_8ed929
7. sep 2025

Nemala by som deti, moc ružovo som si to predstavovala... najskôr "zahodím" svoj život, aby som ich akože vychovala a potom sú vychované a čo akože s tým... to je to potešenie? vykonať tento vychovávací projekt ?

autor
7. sep 2025

@anonym_autor ženy inak chcem sa vám poďakovať v akom duchu sa to tu nesie a že na seba vzájomne neutocite za iné názory♥️ presne to som chcela aby sa každý mohol slobodne úprimne vyjadriť k tomu. Aj ja vám napíšem svoj pohľad.

anonym_39fec2
7. sep 2025

Ahoj,práve dnes som si pri pohľade na našu 4-člennú rodinu pomyslela,že keby nám všetko vyšlo,mohlo by nás byť o 2 viac... Taký zvláštny pocit,že nie sme komplet a inak to už ani nebude. Ale som vďačná za naše 2 deti, na neplodnú ženu (podľa lekára) aj tak super! Momentálne máme také náročnejšie obdobie, ale nemenila by som sa život bez detí.

anonym_d59d42
7. sep 2025
@anonym_8ed929

Nemala by som deti, moc ružovo som si to predstavovala... najskôr "zahodím" svoj život, aby som ich akože vychovala a potom sú vychované a čo akože s tým... to je to potešenie? vykonať tento vychovávací projekt ?

@anonym_8ed929 presne toto. Tolko roboty, stresu a nervov a oni aj tak odidu a nic z toho. Akoze su to aj pekne momenty ale toho negativneho je viac.

anonym_869783
7. sep 2025

Ak by bola moznost vediet,ze bude mat dieta “problem” napr Adhd urcite by som povedala,ze radsej by som zostala bez deti. Jedno mam take dufam,ze druhe problem nebude mat. Niekedy je to fakt na vyskocenie z okna. A vtedy si tak poviem sama pre seba,ze radsej som mohla by bez deti. Ale inak by som ich asi nevymenila.

anonym_643b1b
7. sep 2025

Ja som mala partnera 15rokov 2 deti dnes uz 17 a 13. 3 rok mam nového partnera a 2 deti 2 a babetko . Keby som si mohla vybrat spetne tak asi by som ostala len pri 2 to som mala ako 20 a 24 rokov . Tieto malinke uz asi by som nebrala a užívala si uz zivot. Ale všetky svoje deti nadovsetko milujem . Len zase povinnosti a dookola co uz som mohla mat pokoj a ozaj sa venovať sebe. Čo už. Este raz " všetky svoje deti veľmi milujem "

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ženy inak chcem sa vám poďakovať v akom duchu sa to tu nesie a že na seba vzájomne neutocite za iné názory♥️ presne to som chcela aby sa každý mohol slobodne úprimne vyjadriť k tomu. Aj ja vám napíšem svoj pohľad.

@anonym_autor áno, mala by som znovu deti a rovnaký počet. 🙂

anonym_a6322f
7. sep 2025

Dcérku som porodila v 32. Vnútorne som túžila po 1 dieťati, konkrétne po dievčatku a splnilo sa mi to. Ja som veľmi spokojná, nemenila by som nič. Život sa pre mňa neskončil. Neľutujem. Takto to malo byť. Náš život nabral nový rozmer a našu celú rodinu to obohotilo a doplnilo. Dcérka už má teraz 7,5 roka.

anonym_ee9600
7. sep 2025

Všetko by som chcela tak isto, akurát že by som si dokončila VŠ pred narodením prvého dieťatka, aj pre jeho dobro a lepšiu budúcnosť. Ale nikto nevie, čo by bolo keby. Som vďačná za to, že je všetko ako je ❤️

kakakina
7. sep 2025

Áno určite a určite by som ich mala skôr a možno o jedno viac

martinkatinka
7. sep 2025

Ano mala by som. Aj viac ako jedno, keby sa zdravotne dalo.

ivangeline
7. sep 2025

Viac by som sa pripravila na tento rodinný čas. To by som zmenila. Určite. Mňa deti, vzťahy nezaujímali do 18tky.. Ináč ako, chcela by som deti s mojim mužom…aj to všetko..

terus00
7. sep 2025

Mám 3 a jediné čo by som zmenila je, mať ich o 3-4 r. skôr.

thirstymonk
7. sep 2025

Nie, keby som sa mohol znova rozhodnúť, nechcel by som deti. Čo samozrejme neznamená, že deti nemilujem 🙂

anonym_ff380d
7. sep 2025

Nemenila by som a mala by som ich opat. Idealne skor a o 1-2 viac. S manzelom sme sa spoznali "neskor".

Ale - napriek tomu uplne rozumiem tym, co ich nechcu, pretoze si uvedomuju ze je to naozaj extremne vycerpavajuce. Ano, v podstate vacsinu svojho zivota musis na xy rokov odlozit uplne bokom a vsetko podriadujes len detom. Vsetko. (Nazory a pribehy toho 1 batolata zo 100, co je schopne cestovat po svete ako v slavnych reelskach, si pokojne nechajte, drviva vacsina je naozaj o nespani, placoch, o potlaceni partnerskeho vztahu do uzadia... A to hovorim ako extremne aktivny a akcny clovek, ktory popri detoch robil este x veci)

anonym_4cd5d3
7. sep 2025

Ano a to mam starsieho ZTP. Dokonca keby si mam vybrat, ci by bol starsi ine dieta a zdrave alebo by som opat mala mojho s diagnozou, tak mam opat mojho s diagnozou. Nemenila by som a isla by som 100 % do toho zas.

really8
7. sep 2025

Ano mala by som ich znovu, mozno aj v tom istom case. Len ten zivot pred nimi by som zila inak

benit
7. sep 2025

Mam 2 , a keby sa mam znovu rozhodnut, tak by som asi viac muza tlacila aj na tretie

zuzana76
7. sep 2025

ano, dokonca este aj tretie, ale kvoli veku nevydalo bohuzial

euka210
7. sep 2025

@anonym_autor ano, mala by som ich zase. Neviem si uz ani len predstavit, ze by to bolo inak.
Tretieho som chcela tak o rok neskor, ale nakoniec je dobre tak ako je, lebo neskor by asi ani nebol. Keby neboli zdravotne problemy, tak by bolo aj stvrte.

anonym_40ad86
7. sep 2025

tazko povedat. Mam este male deti a je to zahul. V niektore dni by som jednoznacne povedala, ze by sm ich nechcela (vtedy ked som vyflusnuta, unavena, chyba mi “me time”), ale mame spolu aj vela peknych dni a tesim sa, ked budu vacsi a budeme partack, tak ako ja s mojimi surodencami a rodicmi. Musim povedat, ze je vsak rodicovstvo tazsie nez som cakala.

joesvk
7. sep 2025

Áno . Mám dve. A keby mám takú moc ,tak ich mám skôr a viac.

jeliz59
7. sep 2025

@anonym_autor Áno mala,ale skôr....😅

zobaka
7. sep 2025

ano, mala by som syna urcite, aj vek v ktorom som ho mala je ok, je moje vsetko a mala by som len jeho, som spokojna tak ako to je a nic by som nemenila

oblecenie99
7. sep 2025

Dlho som ani len nerozmýšľala nad tým, mať druhé, lebo realita ma prefliaskala (napriek príprave a dobrovoľnosti), ale cca pred dvoma rokmi sa niečo zmenilo a prišlo rozhodnutie mať druhé. Popravde, ak niečo v živote neľutujem a nebudem ľutovať nikdy, tak je to moje rozhodnutie mať ich oboch.

lenka_da
7. sep 2025

@anonym_autor moje deti su to najlepsie a najkrajsie v mojom zivote. Ak som si pred detmi myslela, ze som stastna (nie stale, samozrejme), tak skutocne stastie ma stretlo, az ked sa mi narodili moje srdiecka.

anonym_97bd78
7. sep 2025

Aj keď ich vychováme rovnako, každé je iné. Ako dospelé veľakrát zraňujú. Vtedy si matka v duchu povie čokoľvek. 😢

barny
7. sep 2025

Nelutujem, mam dve deti, viac by som ale nechcela 😅