Malý nosí vkuse len jednu mikinu.
Ide o to, ze si ju neustale vyzaduje, aj na von, to mu, samozrejme nie vzdy dovolime, lebo keby bolo po jeho, chodil by v kuse len v nej, ale nosi ju skoro stale este aj na doma. Ked mu ju zoberieme, tak velky krik, plac. Uz nevieme, co s nim, uvazovali sme s manzelom, ci nakoniec nevyhodit. Ine taketo nezdravo oblubene oblecenie nema. Vdaka za vsetky tipy a rady a pekny vecer🙂
Pri 2 a viac detoch, praci, domacnosti, zahrade, kruzkoch, dalsich rodinnych prislusnikoch, nejakych tych obcasnych konickoch a manzelovi aby som riesila taku sprostost ako fixaciu na mikinu? Kym v nej nejde na pohreb alebo do divadla kaslem na to. Myslim si ze cim viac vy tlacite tym viac tlaci aj maly. Vy ste na tu mikinu uplne rovnako fixovani ako on
@szaszanka robíš z komára somara. A co ze chce mať tú jednu mikinu? Ci potrebuješ super štýlové dieťa v nádhernom svetriku lebo nedaj bože co povedia ľudia? Dieťa nie je prívesok na ozdobu ani malý dospelý co sa obliekania tyka. Ale predstav si sú veci ktoré sú v živote dôležité a, potom také ktoré nie a ta mikina to určite nie je. Každé dieťa má nejakú obľúbenú vec. Moja ma ružovú deku s oblacikom ktorú vlaci vždy a všade, je už hnusná, zničená, poriadne ju ani vyprať nejde a co sa mam? Nechápem prečo by sa 5 ručný chlapec už nemohol rozhodnúť co si oblečie. Pokiaľ nejde o špeciálne udalosti kde sa to proste nehodí. Len vieš s dieťaťom treba o tom aj komunikovať a vysvetliť. Nie len zavelit že niečo nemôže a bodka
@szaszanka tak moja dcera ma viacero takych obľúbených obleceni, ale napr. Chape ze do kostola sa v teplakoch nechodi. Preco si mal dat ten sveter? Bolo uplne nevhodne aby mal mikinu? Vysvetľujes mu, preco si tu mikinu nemoze obliect? Zas ved je uz velky, myslim ze musi chápať kedy je naozaj nevhodne si nieco obliect, ci?
@szaszanka nie je to aj jeho povaha? Kamoskina dcera,ked nemoze jest z oblubeneho taniera,lebobje prave v umyvacke a umyvacka bezi,tak spravi taky hisak na pol dna. Ale jej vo vsetkom ustupovali,do toho ma tvrdohlavu povahu,takze teraz zistuju,ze ju nechali privela rozhodovat a mali ju trosku usmernovat. Nevravim,ze je to aj u vas tak,len to chcem povedat,ze su decka,ktore sa velmi fixuju na urcite veci. Asi len musite prezit tie hisaky,nejako mu dohovorit,ze mikina je spinava,perie sa a casom ho to hadam prejde. Ako dlho to u vas trva?
Neter ma 4 a pol roka a najradsej nosi pyzamo overal Harry Potter. 😂 ma x pyzam ale najradsej by striedala 2 😂😂😂
Joj a ja tiez akurat som nedavno prisla na to ze striedam len 2 mikiny ... tak sa snazim striedat 😀 jednoducho material mi vyhovuje ...
Ale ked som bola na strednej mala som tricko oblubene ala bolo uz derave vzadu ale furt som ho nosila. Nemalo obrovske diery len dierky co sa stavaju z prania. Mama mi ho musela vyhodit keď som ho raz dala do kosa na pradlo lebo zazrakom zmizlo 😂😂😂
@szaszanka Tu vôbec nejde o to, že chce s vami "kývať" , ako píšeš...Má tu mikinu rád, tak prečo ju nemôže nosiť? Lebo píšeš, že "nemôže" nosiť dookola tú istú vec...Prečo by nemohol? Hádam nie preto, že si mu kúpila krásny štýlový svetrík a chceš sa v škôlke pochváliť ?
@nefertiti5843 Nie, do skolky nosi aj mikiny, ma ich viac. Ale keby bolo po jeho, tak ma len tuto. Moze ju mat rad, ale nie vkuse nosit, to nejde!
@kaktusik Áno ale ty si asi neuvedomuješ že to dieťa sa kvoli mikine dobre že nešúcha s amokom po zemi a keď mu pri tomto rodičia pôjdu po vôli tak zistí že aj ďalších xy vecí mu prejde bez problémov lebo vie že urobí výstup a rodičia mu povolia... o to tu ide 😉
@szaszanka on to prehana ze ma rad jednu vec a chce ju stale nosit a vy to neprehanate ze ho nutite veci striedat? Pokial niehe hygienicky zavadna tak v com je problem.. potrebujete predviest svoje decko pred ludmi v co najroznejsich autfotoch? To je to spravne? A ked bude mat oblubenu kapelu ako starsi tak mu roztrhate plagaty a polamete cdcka ?
@szaszanka sviatok??? Popolcova streda. Začiatok postu a nie módnej prehliadky. Keby to povieš na Veľkonočnú nedeľu to beriem.
Mikinu má asi kvôli niečomu veľmi rád, možno je fakt najpohodlnejšia, čo má, alebo sa mu spája s nejakou peknou spomienkou. Ja by som mu tú mikinu nechala ( s tým že musí bez hysáku prečkať, ak ju treba oprať, a že pri určitých príležitostiach sa mikina proste nenosí...), ale šla by som s ním aj do obchodu nech si vyberie nejakú novú mikinu/nové oblečenie aj sám, hoci aj keby si zas vybral ešte jednu rovnakú. Ja tiež, ak je mi nejaké oblečenie pohodlné kúpim si aj dva-tri kusy, ak mám tú možnosť, tak prečo odopierať dieťaťu cítiť sa pohodlne, či spokojne?
Steve Jobs nosil skoro neustále čierny rolák, rifle a botasky a nikto to nejak extra neriešil 😀.
Moja dcéra má 3 roky a tiež si už oblečenie vyberá, na doma odmietla úplne mikiny/svetre proste hocičo na tričko, ak som jej niečo obliekla lebo bolo chladno, tak o sekundu som to oblečenia našla hodené v kúte...Na von už musí zdržať podľa počasia, ale ak chce dám jej na výber z dvoch možností aspoň. Mala aj ona obľúbenú mikinu a rifle, bohužiaľ z nich rýchlo vyrástla, a veru chodila často von len v tom, a nikto sme z toho vedu nerobili. Ona má ako mojkáčika vankúš...ešte prednedávnom na ňom visela ako tvoj na mikine, ale už ako malý prcek pochopila, že občas treba dať vankúš aj obliečky oprať, a von si ho vziať nemôže lebo si ho ušpiní a do večera tak ľahko nevyschne, tiež nie vždy to prešlo bez hysáku a tu sme 🙂
@gabika0825 Presne tak, ide tu predovšetkým o princíp. Nemôže si veci vynucovať trucovaním. Osobne si nemyslím, že ak by sme tu mikinu nakoniec vyhodili, neprežil by to, skôr by možno pochopil, že proste nemôže mať všetko a stále...
@szaszanka už tu baby radili, zober ho do obchodu, nech si sám vyberie! Možno bude mať už obľúbené dve 😉 Predsa len niekedy z nej vyrastie alebo sa praním rozpadne
Ja mam dievča a do asi troch rokov, keď som jej obliekla šaty, tak sa zdalo, že ich na sebe roztrha, čo dostala taky záchvat!! Stále nosila leginy/kratasy a tričko! Ostatné dievčatka v lete v satickach a moje chodilo ako chlapcisko 😂 ale som si povedala nech, teraz ma 5 a zas by len v šatách chodila do školky! Daj mu možnosť výberu, nech si teda vyberie sám v obchode co sa mu bude páčiť a uvidíš! Moja ma dve mikiny, ktoré stále obmiena, viac mikin jej ani nekupujem, cez týždeň prestrieda dve, cez víkend operiem a zas, škoda peňazí! Ale zas tak 5rocny by si už mohol dat vysvetliť, ale tak každé dieťa je iné, ťažko radiť
ako pise kiwi3 to dieťa hľadá istotu.. v tej mikine sa cíti dobre a má v nej tu svoju istotu.ak mu ju vyhodite znicite mu v podstate dušu. Niečo sa vášmu synovi mohlo stať a on hľadá niečo teda už našiel v tej mikine niečo (preto je na ňu fixovaný) ja by som mu kúpila ešte jednu takú.. ak je to možné.

@victory7897 Suhlasim s tebou, aj manzel tvrdi, ze keby sme to podchytili v zarodku a nedovolili mu s nami "kyvat", mohlo to byt ok. Ale v zasade: nejde tu ani tak o mikinu (aj ked ja som stale za to, ze v nej proste stale chodit nemoze), ale skor o princip. Nemal by sa kvoli jednej jedinej mikine hadzat o zem...