icon

Mám 6 mesačné bábätko a nemám na nič čas

6. dec 2021

Ahojte ženy,
Ako si manazujete svoj čas? Mám malé bábätko 6 mesačne. A mám pocit ,že nič nestíham... Keď nespí, stále sa mu venujem,hráme sa,je na rukách,inak plače.. keď zaspí riešim rýchlo varenie a nejaké ad hoc nutné veci ,ale keďže má krátke spánky, napr len30 min, často toho veľa nestihnem. Som z toho už aj smutná,lebo mám pocit že zanedbávam aj seba. Dnes som jedla obed až o 16. Večer už nemám energiu niečo riešiť,.. cvičenie,samovzdelavanie..proste si ľahnem pred tv lebo je to také vypnutie pre mňa . Ani neviem či existuje nejaká rada..

Strana
z2
elizabet173
7. dec 2021

@kittykat22
@sono2 to je teraz také "in" spánková poradkyňa ti poradí to, na čo prídeš aj sama, iba za to zaplatiš 😂 Myslím, že každé dieťa má svoj spánkový rytmus a na každé platí niečo iné. Radšej by som prechodila s kočíkom km, keď v ňom spí, ako to riešila so spánkovou poradkyňou

bashee
7. dec 2021

Cauko, ja mam 7mesacneho chlapceka a detto. 😅 akoze nie je uplakany ani nic. Uz sa plazi, davam ho casto na podlozku a sem tam sa nieco snazim porobit a spoza ostrovceka nanho pozeram ako sa hra s hrackami. Im dalej tym viac sa mu menej venujem stylom ze ho nosim ale skor ho nechavam nech sa aj sam zahra a precvici si motoriku a telicko. Ale co sa spankov tyka akoby som o sebe citala. Denne v postielke tak 30 min sam. Je kojeny. Ked mi aj spi od 13-15 v postielke tak medzi 13-14 ho musim 3x ist nakojit. Ano ma asociaciu na kojenie. Ale nemam silu s tym bojovat uz som raz vyhodila 130€ za spankovu poradkynu a nakoniec som prdela nato.🤣🤣 Malemu vtedy sli prve zuby a nedalo mi ho nechat sa trapit a nechat samozaspavat a nemala som nervy. V kociku tiez prespi aj 2-3 hod ale neda sa mi vzdy ist trajdat po vonku a po pravde ani sa mi vzdy nechce. Toboz ak prsi alebo sa mam brodit prvym snehom. Hlavne nie ak mame tazsie noci ze je kazdu hodku az dve hore (zuby). cez den dam nakup, nieco navarim a pod. Ale nicomu sa neviem venovat naplno a s kludom. Nikdy som nevyzerala horsie. Ale stale si vravim ze raz budem mat aj ja na seba viac casu. Nemam nikoho kto by mi zazvonil a vzal kocik. Som na vsetko sama a otecko ma fyzicky narocnu pracu odchadza z dlmu o 6 a prichadza pred 18. Tesim sa ked z maleho budem mat uz takeho partaka. Taky ze uz bude sediet chodit ukazovat prstekom, nie len lezat v kociku. toto babatkovske obdobie je sice zlate ale nebavi ma. Tuzim stihat veci aj s dietatom. No kazdy den mam pocit zlyhavania. A to ma depta. Ale nejak idem dalej, snad to nebude trvat vecne. 🙂🤞 takze hlavu hore je nas viac 😃🥂

kittykat22
7. dec 2021

@elizabet173 tak hlavne spankovy poradca sa mozes postavit na hlavu ked dieta jaci a nespi 🙈 To tu matku moze riesit cele mesiace, ked nie je schopna prespat ani 3 hodiny v kuse cele mesiace.

yoxinka
7. dec 2021

Ako … trošku odveci, ale … spánkove poradkyne, upratovacie poradkyne … čo je toto za dobu??? O chvíľu budú poradkyne aj na to, ako ísť na wc 🤦‍♀️.

elizabet173
7. dec 2021

@yoxinka no pozor, môžeš si stiahnuť appku, ktorá ti pripomenie kŕmenie dieťaťa, lebo inak by si ho asi nechala celý deň hladné. Ľudia osprostievajú

yoxinka
7. dec 2021

@elizabet173
🤦‍♀️

iwesska
7. dec 2021

@elizabet173 To ako tie plienky s pasikom,ktory sa zafarbi,ked su pocikane. Lebo bez toho by si na to neprisla😂

elizabet173
7. dec 2021

@iwesska veď píšem, že ľudia osprostievajú

katka533
7. dec 2021

Veď to je normálne, najprv 3x po 30 minút, potom sa prehodi na dva spanky dlhsie a nakoniec na jeden 2 hodinový. A cas bude tiez, za par rokov...

andreatytler
7. dec 2021

@silviazlat Tiez si myslim ze pol hodinove spanky treba riesit. Alebo sa o to aspon pokusit. Je dokazane ze deti sa budia alebo takmer zobudia pri prechode z jedneho spanku do druheho a je dolezite aby sa naucili ze je zdrave pokracovat v spanku. Teda ak sa dieta zobudza po polhodine, skusim vsetko mozne aby som ho zase uspala alebo urobim kroky k tomu aby sa nezobudil a vtedy ta spankova poradna moze pomoct.

luccija
7. dec 2021

@yoxinka
@elizabet173 veď deti najlepší biznis🙂vždy to tak bolo a bude.Potom príde obdobie pre maminu, že vyhorela na materskej tak bude chodiť ku koučovi, psychológovi, hľadať samu seba, potom už prídu problémy so separaciou v škôlke, školske problémy s ucenim a psychologovia...ja som ani nevedela, že to ako som sa správala k dieťaťu bola vlastne vzťahova výchova dnes by som si kurzy robila🙂aj to, že som dlho kojila a spala s dieťaťom.
Dnes je už materstvo hotová veda Priklerovej triangel, Mojžišov košík Montessori hračky už som dlho nečítala o znakovani dieťaťa🙂asi som už stará mne to príde už prehnane ženy robia všetko úzkostlivo ako by sa malo, podľa knižiek, internetu od malička deti sledujú či nemajú autizmus.
Chyba mi take prirodzene rodičovstvo a normálna radosť z dieťaťa a nie honba za tým najdokonalejšim dieťaťom, ktoré sa musí dokonale stravovať, obliekať, hrať, vzdelávať a potom príde škôlka a dostane oskvarkovu pomazánku či nutellu na vianočku a príde facka

silviazlat
8. dec 2021

@andreatytler Ja viem, ale niektoré mamičky za opicami ma idu ukaneňovať za môj názor. A potom keď má dieťa skoro rok a stale ťahá 30tky tak tu vyplakávajú

danieladeley
8. dec 2021

@silviazlat mas deti?

elizabet173
8. dec 2021

@luccija drvivá väčšina týchto vecí je viac menej známa roky, len sa tomu dnes dá iný "obal" a deti a domáci zvierací miláčikovia sú v biznise najlepšia adresná skupina

silviazlat
8. dec 2021

@danieladeley áno mám

andreatytler
8. dec 2021

@katka533 Rozumeim tomu spravne ze vravis ze je normalne ak ma 6 mesacne dieta taky isty pocet hodin denneho spanku ako 18 mesacne?
Ono to nema fungovat tak ze ked sa pocet spankov znizuje tak sa spanky predlzuju. Pocet spankov sa znizuje ale preto lebo dieta potrebuje menej spanku a vydrzi dlhsie bdiet medzi spankami.

liliana8
12. dec 2021

Rada je CAS...niektore babatka su proste narocnejsie.Moje premrnkalo prvych 6 mesiacov,nech som robila cokolvek.Tulila som,nosila som,davala aj pod hrazdicku sa pohrat-vsetko jedno.Tiez som nic nestihala,bola vycerpana.Ak ti ma kto pomoct,popros ich o kocikovanie,navarenie.Ak nie,oddychuj,ked mozes (ked dieta spi)-naozaj,mama musi vladat a byt ok-to je priorita.Poriadok ries iba nevyhnutne veci (ja som bola predtym pedant a to muselo prestat,aby som si zachovala zdravy rozum).Ak nestihas varit-donaska,jednoduche jedla,aj muz moze obcas navarit.Kto take babo nemal,nepochopi,ale naozaj sa to casom zlepsi.U nas prestal tolko mrnkat,ked sa zacal plazit a bol sa schopny sam pohnut v priestore a dalsie zlepsenia boli po roku,ked prespal celu noc a zacal chodit.Hlavne sa neporovnavaj s inymi maminami-kazdy ma ine okolnosti a aj babatka su ine.

Strana
z2