icon

Mám dvoch chlapcov a veľmi túžim po dievčatku

9. júl 2023

Ahojte, mám dvoch chlapcov a veľmi túšim ešte po dievčatku, len mužovi sa už do toho akosi nechce. Viem, musím počítať s tým, že to bude opäť chlapček, ale viac už by som potom detí nechcela. Vlastne už máme 3 deti, takto každý z nás dvoch má už chlapca z predch. manželstva a spoločného máme tiež chlapčeka. Samozrejme, netlačím na to. Fungujeme tak, že neužívam žiadnu hormonálnu antikoncepciu, preferujeme prerušovanú súlož a zatiaľ teda nič sa nestalo, takže celkom to funguje 😆. Čítam, že to nie je veľmi spoľahlivé, ale nám to funguje už 2hý rok. Neviem ako ho trošku popostrčiť do ďalšieho potomka. Maličký má už 2 roky a keď tak rovno by som potiahla materskú po materskej. Samozrejme som zamestnaná. Ako ho postrčiť?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
martinkatinka
9. júl 2023

Ak tuzis po dietati, tak do toho chodte. Ak po dievcatku, nesil to.

1234321
9. júl 2023

@elizabet173 to je rada teda 🤦‍♀️🤣 na čom ficis?
Autorka ak tuzis mat ešte dieťatko tak maj, v dospelosti budeš ľutovať 100x viac, že si nemala…

deti95060810
9. júl 2023

tiež by som už do toho nešla... detí máte každý ešte z predch. vzťahu...
Určite nie muža postrčiť ... môže sa to otočiť proti tebe....

deti95060810
9. júl 2023

@1234321 prečo by mala na niečom fičať...len preto že má iný názor ako ty?????

jamimo
9. júl 2023

tebou lomcujú emócie, a romantická predstava o dievčatku, on uvažuje racionálne. Moje dieťa, tvoje dieťa, naše dieťa... Záväzky a kus zodpovednosti minimálne na 20 rokov. Možno by bolo fajn porozprávať sa úprimne, prečo sa na ďalšie dieťa necíti. Možno predloží argumenty, že aj ty uznáš s odstupom času, že ok tak nebude ďalšie. Netreba zabúdať, že ste vo vzťahu dvaja= team. Nielen ty sama a tvoja túžba. Aj on má právo na svoj názor, potreby, obavy, zodpovednosť....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
makakova
9. júl 2023

Autorka.. budes ľutovať ze si sem pridala takuto diskusiu 😀 tu každá uvažuje ze co ak by si ostala s deťmi sama a ze netlač na muža lebo ta nechá s deťmi... 🙈 Podpory tu nenájdeš, akurát si pokazis náladu..

cimage
9. júl 2023

Ja som muzovi povedala, ze este by som chcela 3 dieta, lebo ked nie teraz, tak neskor uz nie, vzhladom na vek. Najskor bol prekvapeny, lebo po prvom som sa nehrnula do dalsieho, ale porozmyslal a mala uz ma vyse roka. Ja som vzdy chcela 3deti. Moj muz by prijal hadam aj 5. Treba mu narovinu povedat ako to je a bud bude suhlasit, alebo nie, ale kedze nepouzivate antikoncepciu, tak misi ratat aj s moznostou, ze otehotnies.

jamimo
9. júl 2023

@makakova v tomto prípade sa nejedná o podporu. Autorka chce partnera prehovoriť, presvedčiť ho o tom, že by ďalšie dieťa mal chcieť, lebo ONA túži. Pokladám za nefér vo vzťahu, ak si len jeden kope sám za seba, svoje potreby. A áno súhlasím, tie čo mraučia a škrabkajú na city väčšinou vytrestajú samé seba. (poznatky z okolia)

mamamasama
9. júl 2023

@1234321 no skor na com ficis ty? Skor bude lutovat ak sa vo vztahu zacnu objavovat nezhody, alebo to financne nebudu zvladat. Ved manzel plati urcite alimenty aj za prveho synceka a to je pekny skrt cez rozpocet. V ich pripade by som rozhodne do dalsieho dietatka nesla.

makakova
9. júl 2023

@jamimo ja milujem ako hned zvelicujete a viete 100% že autorka mrauci a skrabka a tlačí na muža 😂 pritom iba povedala ako to cíti.. ze ma.tuzbu. nikde nepíše ze denne nalieha na muža 🙈

mamamasama
9. júl 2023

@1234321 a ak sa jej dievcatko nepodari? Odporucas skusat dalsich 6 pokusov, az kym to nevyjde? No dakujem za taku radu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

daniela2202
9. júl 2023

A kedy budete mať čas na seba- vy dvaja...

jamimo
9. júl 2023

Nikto tu nezveličuje, medzi riadkami to cítiť. Autorka hľadá podporu vo svojom vlastnom presvedčení a pravde. Samozrejme ak niekto napíše vo vlákne iný pohľad, už je triedny nepriateľ 🤔
Kopírujem:... mám dvoch chlapcov a veľmi túšim ešte po dievčatku, len mužovi sa už do toho akosi nechce....
Neviem ako ho trošku popostrčiť do ďalšieho potomka. Maličký má už 2 roky a keď tak rovno by som potiahla materskú po materskej. Samozrejme som zamestnaná. Ako ho postrčiť?
Nepôsobí to ako jasná predstava a plán?
Na takéto rozhodnutie treba dvoch. Ak nie, pokladám to za nefér hru
Veta typu: Samozrejme, netlačím na to. (mi pripadá ako čistý alibizmus😉)
@makakova
Sorry, ale ja to vnímam takto.
Peknú nedeľu prajem 🏖️

lauriik
9. júl 2023

No deti mate dost. Mate na dalsie dieta dost miesta co sa tyka byvania a auta? Mate dostatok financii? Toto by som zvazovala. Tvoj muz z nejakeho dovodu dalsie dieta nechce, nepises preco. Natlacit do dalsieho dietata mi nepride fer. Nepises aky mate vek. Ak este nejste moc stari tak mozes po rodicaku nastupit do prace a uvidis ci tuzba prejde. Mozno zmenis nazor ty, mozno muz. Skus si najist v zivote na teraz ine ciele ako porodit dievcatko 😉

1234321
9. júl 2023

@mamamasama napísala som niekde, aby sa snazili kým bude dievčatko? Ty si úplne mimo žena 🤦‍♀️

mamamasama
9. júl 2023

@1234321 podla teba je mimo každý, ale ty si v poriadku, vsak? 👌😅

mici88
9. júl 2023

@makakova bohužiaľ, ale ono to sem tak môže dopadnúť ako tu ženy píšu. Ak muž už dieťa nechce tak netreba tlačiť. Môže zažiť taký nátlak že naozaj odíde. Môže, nemusí.

zelenakobyla123
9. júl 2023

Detí máte dosť, netlač na muža, to nieje ako ho dotlačiť k tomu, aby si kúpil nové tričko. Dieťa je záväzok na celý život, veľký škrt cez rozpočet finančný aj časový.

1234321
9. júl 2023

@mamamasama joj žena s tebou vydržať to sa nedá 🙂 kde som napísala, že každý je mimo? Prestaň klamať a robiť druhým zlý deň

alison11
9. júl 2023

Porozpravajte sa z mužom prečo nechce a počuvajte jeho pozorne.Ja som tiež chcela po 2synoch dcerku muž potom odmietal čo som musela záchrankou na kyret v 10tt mi lekar povedal,že nie je akcia srdca a veľkosťou bolo len 7tt o 2dni som mala ísť na predoperačne.Ale upozornil ma ak by mi bolo zle mam volať záchranku.Nuž sotva som vladala chodiť bolo mi hrozne zle ešte som chlapcov doniesla zo škôlky a volala mužovi nech pride z prace k deťom a volam si zachranku na gyn.mi na prijme zmersli teplotu mala som 39 hneď bez odberov ma brali na sálu po prebudení mi doktorka povedala že sa o mňa veľmi bala silno som krvácala.A manželov strach beriem o lásku voči mne a to že nemôžem byť sebecká sú to synovia ktorí ma potrebujú a dočkám sa časom vnučky miesto dcéry alebo takej nevesty s ktorou sa budeme mať rady ako matka z dcérou.;).Týmto mojím príbehom som Ti chcela len povedať ber city svojho muža vážne nebuď sebecká teš sa zo synov boli Ti dopriate pre tvoje dobro.Ja som dokopy 4spontanne potratila 3x medzi synmi a po 2hom som mala ten kyret po ňom som nahodne neplamivane otehotnela ale žiaľ na udržanie lieky nepomohli a odišlo spontán.Aj synov som vynosila vďaka liekom na udržanie čiže beriem to tak že z x spermiami nieči nie je ok a preto odišli :( Ale dúfam,že synovia budú v dospelosti ok a budú mať aj dcéru a ak nie nevadí hlavné je zdravie a že ich máme.

zmrzlinka2021
9. júl 2023

Netlac na muža.

dorothee
9. júl 2023

Tu je jedina moznost uprimny rozhovor s muzom.Povedat mu ze chces este raz skusit,ci sa vam nepodari dievcatko,musis si ale vypocut aj jeho nazor preco on uz dalsie dieta nechce..Je to len vase rozhodnutie..Vy viete ci uzivite este jedneho drobca..My sme s muzom mali dve dievcata,a muz velmi tuzil po chlapcovi,tak sme to nechali na prirodu,nechranili sme sa,ale ani sme “nerobili” dieta..Chlapec sa nam podaril 🙂 A po par rokoch prerusovanej suloze pribudol este jeden 😂

silviaeli
9. júl 2023

Si presne moj pripad 🥰keby si nebola utajená napisala by som ti spravu 😊

tianna
9. júl 2023

Keď nechce nedotlacis ho a ani ti to neodporúčam.. prerušovaná súlož je za nás 100% antikoncepcia, fungovali sme takto 11 rokov, všetky deti máme plánované 🙂 teda veľmi nečakaj že sa vám bábätko len tak pritrafí.. ja by som sa takto asi nedočkala nikdy.. 😆

majada35
10. júl 2023

No, ja mám tiež dvoch synov...vždy som chcela dcéru...no, neusilovala som sa o ďalšie dieťa...nevidela som reálnu šancu, že by to nebol opäť syn..a ani vzťah už nebol tým, čo kedysi...Asi som dcéru mať nemala.. iste, občas ma zamrzí, že nemám "spojenkynu, niekoho s mojím zmýšľaním...chlapci sú predsa len z inej "galaxie..ale, čo už...všetko je tak, ako má byť. A tebe? Choď do toho, stále si to budeš v duchu vyčítať, že si mohla mať dcéru a neusilovala si sa viac...

kvetinka75
10. júl 2023

@1234321 myslím, že normálna rada. Potom tu ženy vyplakávajú ako na nič nemajú lebo túžba po dieťati bola silnejšia ako zdravý rozum a pýtajú si rady ako to zvládnuť s hypotékou, ako variť lacné jedlá a pod.
autorka - a mužnechce z akého dôvodu? V podstate máte 3 deti - dosť veľký záväzok, hlavne po finančnej stránke. Možno to je u neho problém.

autor
10. júl 2023

@majada35 veď tiež hovorím, že nechcem si potom vyčítať, že som nešla do toho. Manžel nechce aby som brala nejakú hormonálnu antikoncepciu. Že ak bude, bude aj ďaľšie, nebol by urazený, alebo nahnevaný, vie že je tu tá možnosť pri tom ako sa chránime, že stať sa môže. Nútiť ho nenútim. Veľakrát si aj hovoríme a požartujeme ako by sa volalo ďalšie dieťa, ak by to bol chlapcek a ak dievčatko. Len ja samozrejme viac túžim po dievčatku. Isto by som netlačila na neho, že musime mať ďalsie dieťa, to nerobím. A tiež keby nemáme čo úst, tak neriešim ďalšie dieťa. Sme obaja pracujúci, ja dokonca aj podnikám. Radi cestujeme, ročne sme minimálne na dvoch dovolenkách leteckých a máme veľký dom, takže tie čo tu riešite, že je nás veľa. Každé dieťa ma svoju izbu a aj ďalšie by malo.Skôr mám pocit ako jeho nakopnúť, že ideme do toho zase. 🤣😋

majada35
10. júl 2023

Nech je tá téma u vás stále "na stole...ako doposiaľ..iste, nepreháňať to! .. Medzi rečou zakomponovať aj tvoju túžbu po malinkej osôbke. Aby tvoj muž videl, pocul...že po tom skutočne tuzis a nejde len o obyčajný vrtoch..

Strana
z2