Mám mať dieťa teraz, alebo až po nasťahovaní?
Ako ste to zvládali vy? Staviame den, bude dokončený o rok a ja sa neviem rozhodnúť.. tehotenstvo bude urcite rizikové a teda ci otehotnieť uz teraz a uzivat si vklude v byte nohy hore.. alebo sa nasťahovať do domu a az vtedy otehotnieť.. neviem co by bolo menej stresujucejsie.. prvorodený ma 3,5 tak sa cas kráti ale zas nechcem za kazdu cenu stresovať teraz a stahovat a tak…
Neriesila by som podla toho,ci porodis do bytu alebo az do domu,ale rozhodla by som sa podla toho,aky rozdiel medzi detmi chcem mat. 3,5 roka je uz dost a ked otehotnies o rok zase bude mat o rok viac a kym porodis starsi uz bude prvak a ty budes rodit. Cize ,ak chces mat co najnizsi rozdiel,teraz je najspravnejsi cas.
@miadi veď práve, existenciu druhého dieťaťa nespomínala a nebolo jasné či má dve deti alebo nie, tak sa spýtala. Čo je na tom nepochopiteľné?
Inak keď má aj druhé dieťa, prečo uviedla: ,,prvorodený ma 3,5 tak sa cas kráti" a v tomto kontexte nespomenúť to druhé dieťa je podstatné, keďže je iné sa sťahovať tehotná s jedným alebo dvomi deťmi čo je aj súčasť jej otázky Nerozumiem na čo sa čas kráti a ako to súvisí?
Tak pre mňa by bolo sťahovanie stokrát lepšie v tehotenstve. Ja som mala záver oboch tehotenstiev úplne na pohodu, vládala som, nič ma nebolelo. Zato obe deti sú totálni brutálni nespavci a aj uvarenie obeda bol po narodení druhého výkon na medailu, nieto ešte čosi ďalšie robiť 😂 samozrejme človek nevie, čo ho čaká tentokrát, ale ja by som na základe skúseností volila radšej v tehotenstve než s bábätkom. Ty už sa musíš rozhodnúť podľa tvojich skúseností.
A máš zaručené že otehotnieť hneď ?
Ja by som sa rozhodovala podla toho ci chcem dieta hned alebo mi nevadi pockat...ked nevadi pockat, prv by som sa zabyvala v novom, lebo predsa len to bude zmena
Ja keď som bola tehotná, tak sme vybavovali stavebné povolenie a papiere. Kým sa dom dostával, tak malý mal 2 roky. Ja na tvojom mieste nečakám, veď je to skoro jedno, či sa budeš sťahovať tehotná alebo s novorodencom. Okrem toho nemusíš otehu hneď, ja som tiež s 2 deťmi otehu na prvý šup, s tretím až po pol roku snaženia. Nikdy nevieš.
Keď tu nejaká žena napíše...pomoc, som tehotná....xy prispevkov o Tom, ako si mala dieťa naplánovať atď. A keď tu žena napíše...že plánuje, tak xy príspevkov o Tom že tehotenstvo nenaplanujes 🤷
Minuly rok v januari som neplaaanovane otehotnela,mali sme zhodenu strechu a robili podkrovie. Vo vnutri sme burali. Komplet prerabka 2-generacneho domu. Ja tehotna,do septembra...majstrom varit bolo treba..zit v tom bordeli..v prachu...este som mala tri dalsie deti...dom cely rozburany..no blud...a ja som si dovolila otehotniet a prerabka naplanovana 🤦🤦🤦...isla som do porodnice koncom septembra...lucila som sa s majstrami...vratila som sa z porodnice..este stale u nas robili...hrube stierky...hruba stavba...radiatory nezapojene..vonku chladno...dnu zima...no blud
My sme druhé plánovali po 3 rokoch po prvom. Tehotenstvo aj vyšlo, skončilo tragicky. Druhého sme sa dočkali po 6 rokoch. Moc toho nenaplanuješ
Ak vam stavia firma, tak kľudne hneď... U nás staval manžel, takmer všetko si robil sám... A syn sa vtedy narodil. Bol druhorodeny. Bolo to pre mna veľmi náročné. Samozrejme aj pre muža. Chcel byť aj s nami, aj dom rýchlo stavať. Ale rýchlo, popri práci a rodine to nejde. Vždy bolo niečo bokom. Ale ak si väčšinu prác nerobíte sami tak určite by s uprednostnila tehotenstvo čím skôr 🙂
Ešte sa mi natíska otázka, čo manžel. Čo si myslí on ☺️. Sme v podobnej situácii, ja by som už aj hneď. Nie sme najmladší a termín dokončenia domu sa stále posúva. No v tomto byte a s náročným 1.dieťaťom... žiaľ... A tipujem, že zákon schválnosti zafunguje na 100 % 😁 Keď sa do "toho" pustíme hneď, s predpokladom, že sa nemusí zadariť na prvý šup, tak to vyjde... A keď to necháme po nastahovaní, budeme sa snažiť dlho 🙈🤷♀️...
Držím palce s domom a so správnym rozhodnutím ❤️
Ak si na rizikovom kvôli napr placenta previa alebo niečo podobné že máš veľa obmedzení, tak asi najlepšie počkať a naplánovať to tak aby ste sa sťahovali napr na začiatku druhého trimestra.
Ak by si mala byť vystavená nejakým toxickým látkam počas tehotenstva tak určite tehotenstvo odložiť.
Stresu by som sa nebála, ak práve netrpís nejakou panickou poruchou.

@lilope nepisala ze mà jedno dieta ale ze prvorodeny mà 3.5 vek a existenciu druhorodeneho nespomenula. Nespecifikovala ze chce 3 dieta. Iba ze 2x otehotnela na prvy šup. Proste len to cele nenapisala presnejsie v uvode lebo o to nejde.