Mám mať výčitky, že nechcem druhé dieťa?
Ahojte, nezvyknem sem prispievat ale potrebujem sa vyrozpravat. Uz neviem ani kolkaty clovek mi vravel, aby sme si spravili co najskor druhe, nech su partaci. Ja uz som na to slovo alergicka. Pritom vacsina vie, ze o prve sme sa dlho snazili, navyse prvy rok bol narocny koli spankovemu deficitu, zrejme miernej poporodnej depresii, ledva som sa z toho spamatala. To mam mat vycitky, ze jej nedoprajem surodenca? Myslela som, ze na toto je este cas, ci s 3 rocnym rozdielom sa mi uz nepohraju? Ja som prekvapena kolko ludi ma 2 deti do 2 rokov, to je nejaky novy trend? Hlavne vsetci hovoria aky je to zaberak, tak to ta zena musi uplne obetovat psychicke aj fyzicke zdravie, aby malo dieta kamosa? Ved si treba trochu aj vydychnut. A ked ma niekto kludne spave dieta doma, nech si spravi aj 4 ale nie kazdy a nie pri kazdom dietati sa toto da zvladat. Normalne by som nadtym mavla rukov, ale tym ze sme sa roky borili s IVF mam stale pocit, ze nieco nestiham, nepadne mi to dobre.
Vieš, každý ma zo svojho uhla pohľadu v čomsi pravdu. Nie je možno prijemne, ak ti niekto tlači jeho predstavu o živote. Mne k tomu, aby som tých ľudí neposlala kade ľahšie, nemala na nich nervy, si to vysvetľujem tak, že to myslia dobre.
@autorka Inak ty si mala len takéto pocity, zdá sa ti, že na teba naliehaju, odsudzujú ta alebo ti aj naozaj niekto konkrétny niečo konkrétne povedal? Lebo fakt to môže byt iba tvoj dojem. Potom je namieste sa zamyslieť, prečo sa v tebe takéto nálady a pocity objavujú, s cim súvisia, čo je ich práva podstata? Potom podobne reči už možno nebudes tak prežívať a hlavne riešiť, lebo v sebe budeš mat jasno.
Ty sama vieš kedy a prečo druhé. Čo iní vravia, nato zabudni, ale chápem že to zamrzí. S tým rozdielom je to pravda, moje majú 2,5rocny rozdiel a pohrajú sa spolu veľa, ale tiež je občas vidieť že majú rozdielne hranie a vyrušujú sa. Tiež sú ale súrodenci ktorý sa spolu nepohraju, resp. sa viac naťahujú bijú ako hrajú. Takže to nie je záruka,že budú parťáci. Zasa 4-5ročný rozdiel je už veľa, to sa staršie už trochu stará o mladšie, no nepohraju sa s nim. A kazdý by mal pozerať na svoje okolností, a podľa toho sa rozhodnúť😉
Mam 2 baby s odstupom 3 a stvrt roka. Tak som aj chcela - druhe az potom, ked prve bude samostatne chodit, jest a ciastocne sa aj obliekat. Nepocuvaj rady druhych, mas vlastnu hlavu a svoje dovody 😉 Proste ignoruj, nikomu nic vysvetlovat nemusis

Ja som nikdy nechcela mat deti hned po sebe..lebo je to zaberák a ja som si chcela materstvo uzivat a zit normalne zivot dalej..a s jednym malym sa da v pohode..s dvoma malymi je to narocne. Ja mam deti 25, 19 a 7..tak si mozes urobit obraz..nic by som nemenila..su partaci vsetci traja neskutocni..maju silne vazby a vsetci si rozumeju..prave naopak niekedy sa deti s malym rozdielom biju a zavidia si vsetko..moje deti si nikdy nic nezavideli..kazdy mal svoj priestor a pozornost..nikdy nesuperili..sprav si, ako citis ty, ale ja maly rozdiel vo veku urcite neodporúcam