Mám po pôrode problém s manželom?
Mali ste to niektorá tak, že po pôrode a výchovou dieťatka sa vám chlap sprotivil
Ide mi strašne na nervy ..
Niekto si povie veď sa chce starať aj on ale mňa to neskutočne vytáča
Kým v noci alebo ráno k malému nevstanem tak sa ani nepohne ale ako náhle začnem malého vyberať z postielky alebo robiť mlieko ihneď je v pozore a už Sedí na posteli pri malom ..idem mu dat mlieko držím fľašku chytí ju aj on akože akoby mi to pomohlo alebo neviem ..povie na to ak chceš niečo iné robiť.. no aha ..
Kde sa pohnem s malým stále mi je za chrbtom
Pritom mu sám nedá ani jesť ani napiť ani prebaliť nič
Kŕmim ho Sedí pri nás.. malý ani poriadne nedopije mlieko už berie fľašku aby ju oplachol.. prebalujem dobre že mi utierky nepodáva do ruky no neskutočne ma to znervozňuje a takto celý deň pri všetkom stale v pätách.. nevie si nájsť nič užitočné čo by spravil
A to je len zlomok veci keby mam napísať vsetko je to na sloh
Miestami by som bola radšej sama s malým ako toto neviem to strpieť
Je to normálne alebo som divná
možno sa chudak chce zapajat a nevie ako, tak ho mas za zadkom. Povedz mu čo chces aby spravil. chod spravit mlieko, daj malemu najst, chod ho prebalit..... ja zatial... umyjem raid, povysavam, usteliem.... bars čo
Ukaz mu ako zarobit mlieko, ako urobit prikrm a bola by som happy jak dva grepy za takeho iniciativneho muza. 🙃
Podla mna je to strasne zlate 😍 a velmi si to vaz!
Chce velmi, a nevie ako. Tak je neohrabany a tebe to prirodzene lezie na nervy.
Nauc ho, ukaz mu. Nevrc po nom. V noci skus milo povedat, maly place, postaras sa?
Ak to vyladite, mate sancu na tituly otec, mama, rodicia, rodina roka.
Chce ti pomôcť ale nevie ako. Tebe najviac vadí že nespraví nič z vlastnej iniciatívy ale čaká kým začneš a potom sa pridá. Predstav si že by sa takto správal šéf či kolegyňa v práci. Asi by si sa snažila s kľudom vydiskutovat že si cenís ich pomoc a vysvetlila aké máš očakávania, čo by ti pomohlo viac. Skús sa tak správať aj k mužovi, buď trpezlivá s kľudom vysvetluj. Je to ťažké ale ak budeš protivna a nepríjemná pokazite si vzťah a úplne ti prestane pomáhať.
Len aby si nedopadla ako moja kamoška strašne taká hnusne zlá strašná bola normálna a po pôrode a ak sa narodila dcéra ako keby jej mlieko udrelo do hlavy úplne obrat o 100% muža odstavila na druhu koľaj kričala po ňom ziapala čo i len plienku chytil. Nadávala že dieťa už nikdy neuvidí že je to len jej dcéra.Tiež chcel pomáhať nebolo mu umožnene ani sa nenazdala mala mala 3 roky a v tom návale tej sladkej nevedomosti sa po 3 rokoch vzal vzdal to a odsťahoval sa a podal na rozvod. ONA teraz sa prebudila je neskoro ma druhu s ktorou ma tiež dcéru a užívajú si dcérku spoločne. Chce ho nazad vypisuje mu a vnucuje sa mu ale už je neskoro. Nechápem niektoré ženy ako keby pre nich muž skončil ak majú deti. Aby si sa nespamätala a už bude neskoro.
no tak aspoň má snahu, aj keď nemotornú. Namiesto toho, aby si bola nervózna a nepríjemná, usmerni tú jeho málo produktívnu snahu užitočným smerom. Vysvetli mu presne, čo by mal robiť, je to chlap, samému mu to nedôjde. Ale nie tak, že naňho navrieskaš, že je protivný a nemožný, ale s úsmevom sa mu poďakuj za snahu, len vieš, Janko, bolo by ešte lepšie, keby si to skúsil takto... On sa snaží, len nevie, ako na to a keď mu to nikto nepovie, pôjdete si navzájom čoraz viac na nervy
@minenkak
@magic08
@basulaak
@dkethe
@katka700
@alickapusinka
@danica2711
Ďakujem vám všetkým za rady aj skúsenosti
Skúsim ho teda skôr usmerniť čo a ako v niektorých veciach a brať to ako snahu z jeho strany a zapájanie sa do starostlivosti
Dnes mu dám viac priestoru a uvidím ako to pôjde
Vzťah mame medzi sebou dobrý vieme si všetko vykomunikovať tak myslím že to pôjde vďaka ešte raz za usmernenie teraz to vidím trochu inak tu nemotornú snahu a motanie sa za mnou
Tvoj divny chlap ma protivnu zenu
Mozu to byt aj hormony, unava, si precitlivenejsia. Ale je uuuuzasne, ze sa chce zapojit. Tak mu davaj konkretne pokyny a uvidis ako to pojde.
Ale mojho by som stale v noci skopla z postele, ked sa vzdy ja jedina preberiem na detsky plac ;) a to ma mladsi 13m
Joj neboj, ešte sa na tom nemotornom období budete rehliť.
Všetko mu vysvetli, postup po krokoch, aj napíš ak treba🙂 a aj mu povedz, teraz, chod a urob to a to. Urob mlieko a daj malému, priprav vanu malému...atď.
Sa učíte stále obidvaja, držím prsty! Bude to okej!
chapem, ze ti to lezie na nervy, ale normalne, ked ides robit mlieko, tak dat dieta aj s flasou muzovi, nech ho nakrmi on. ked pojdes prebalovat, zase nechaj jeho.... ked sa to nauci, v buducnosti to bude len vyhoda.
ja som bola po porode neskutocne alergicka na kazdeho..moje hormony lietali hore dole kym sa upravili ... zapoj ho-ukaz mu co ma robit ..chlap nema klasika instinkt ako zena -treba mu polopate povedat co ma kedy robit ...
Mas v pohode chlapa to ty si divna. 😀 vyhovoris sa zrejme na hormony po porode. 😀
Nikto nepadol uceny z neba a tvoj chlap má snahu sa od teba učiť ako sa to robi.
Keď tak mu to ukáž a pomaly ho veď k tomu, aby sa vedel aj sám postarať a vedel čo kde ako... Ukáž mu ako sa robí mlieko, ako čo kde chytit....
Ono ti novorodenci sú takí maličký, že je prirodzené,že aj chlap vie mať rešpekt pri manipulácii.....
A to máš iba hormóny....časom sa to ustáli....
Autorka,no ako dopadol včerajšok,zapojila si ho a ak áno, ako to zvládol a ako si to zvládla ty
Vyzera to, ze sa snazi pomahat, ale nevie, co ma robit. Tak ta sleduje a "pomaha ti". Chapem, ze ti to lezie na nervy. Skus mu povedat napr. Tuto noc prosim ta vstavaj k malemu ty, ja si oddychnem... A presne mu popis, co ma robit. Vysvetli mu, ako si to predstavujes.
Ženy ti tu dobre radia. Tvoj muž sa chce zapájať a nevie ako. Neurobí nič sám možno preto, aby ti nenarušil režim, aby niečo neurobil zle. Chce byť s vami a nechce byť na vedľajšej koľaji. Tak treba ho naučiť všetko ak má záujem. Potom budeš šťastná mamina, že nemáš všetko na pleciach ty. Buď zaňho vďačná a skús sa na situáciu pozrieť jeho očami. Má unavenú manželku, ktorá má s bábätkom silný vzťah a spoločný režim a správne sa obáva, aby to nenarušil. A chce byť súčasťou rodiny.
Skúšaj čo mu ide a to mu daj, ale buď trpezlivá. Vidno, že mu záleží na dieťati. Super. Aj môj bol zbytocne iniciatívny, potom som ho usmernila, že keď som unavená pomôže on, aby sme obidvaja nepadali zbytočne od únavy. Raz oddychuje jeden a inokedy druhý. Chlap sa vie veľa naučiť...okrem kojenia 😆.
Ja neviem.. Mne to príde roztomilé.. Zrejme je ako slon v porcelane.. Chce sa podieľať ale nevie ako.. Mozno ma strach.. Ved komunikuj s nim.. Povedz mu vopred.. Zlato, mozes ísť prosim pripraviť mlieko?
Pre teba su niektoré úkony samozrejmosťou, preňho nie.. Potrebuje inštrukcie, pomôcť.. Nebuď nanho zla.. Nikto uceny z neba nespadol a ocen, ze CHCE.. A pomôž mu s tym..
@ailiba
@elizabeta56
@mantilka
@tamta
Ďakujem žienky za rady a usmernenie
Pomaly to ide dobrým smerom dosť veci už s malým spraví aj sám a tak sa dopĺňame spoločne to ide ľahšie a muž je spokojný a hrdý sám na seba že to zvládne 😁😊😊😊

Však ho kopni ešte v posteli ,nech ide mlieko spraviť a keď ti je za chrbtom, daj mu dieťa do rúk a je