icon

Máme sa rozhodnúť pre tretie dieťa?

skolka123
2. feb 2024

Ahojte mám 2 deti (5,2 roky). Manžel veľmi túži po treťom dieťati. Ja mám pocit,že už sme komplet,ale sem tam mám chrobáka v hlave.
Ale predsa tri deti,znamenajú väčšie auto, komplikovanejšie dovolenky, nekonečné odovzdávanie chorôb, voľnočasové krúžky atď.
Je tu niekto kto má 3 deti?

Strana
z2
hiro
2. feb 2024

Aké väčšie auto? 4 miestne sa asi ani nevyrába...
Ostatné - máme dvojičky takže oni dvaja sú skoro ako jedno dieťa. Preto vekovo rozdielnych to asi bude iné.

nin12345
2. feb 2024

@hiro bmw x6 ma 4 miesta🤣 to len tak mimo temu

walentina7
Odpoveď bola odstránená
nevenka
2. feb 2024

@skolka123 s 3 detmi sme mali klasicke 5 miestne auto, so 4 sme kupovali chrysler grand voyager. Je to iny level. Ano, choroby su zahul, ale to bolo aj s 2 detmi.
My sme boli taki nerozhodni obaja, rozhodol o nas niekto vyssi a stvrte dieta bol uz fakt bonus. Je to dieta za odmenu. Ale netvrdim, ze je to brnkacka, nie, je to makacka. Ale aj viac lasky, srandy...nemenila by som.

loliki
2. feb 2024

@skolka123 Snáď sa o tom budete rozhodovať doma s manželom a nie na MK. 3 deti sa zmestia do 5 miestneho auta. Nech sa darí a nech ste zdraví. 🙂

nekonecna_katastrofa
2. feb 2024

@hiro Nie do každého auta sa zmestia 3 sedačky. Asi tak autorka myslela to väčšie auto, že by museli meniť svoje staré.

hiro
2. feb 2024

@nekonecna_katastrofa My máme Kia Rio čo je niečo ako Fábia. Stačí si vybrať vhodné a zatlačiť. A keď tretí sedí na podsedáku tak to už fakt nie je žiadny problém.

lenkatt2
2. feb 2024

My sme pri troch detoch kupovali 7miestne auto, aby som bez problemov nalozila aj krsnatko, alebo babku ak by bolo treba. Je to vesele ma 3 deti. Hlavne s tym nasim tretim je to komplikovanejsie, kruzkov stihame vela, viac ako ostatni s 1-2 detmi. Je to o nastaveni .

dianka3
3. feb 2024

@skolka123 Ak máš pocit že 2 sú akurát tak ostante len pri dvoch deťoch.Mala by si si sadnúť s mužom a porozprávať sa. Vetšinou keď muži chcú a nakoniec to ostane na mamu. Rozhodne ak sa na to necítiš sadnite si spolu a neboj sa mu povedať to že vám je dobre takto. Nemal by ta nútiť ,musíte nájsť kompromis. Alebo to 3 dieťa plánujte neskôr keď už budú deti vetšie samostatneĵšie.

miadi
3. feb 2024

Jasme ze kopec ludi mà 3 a viac deti .. ale podstatne je co chces Ty. Len ty vies kolko zvladnes kolko chces . Nie si aladinova lampa aby si plnila manzelove tužny.. dieta by ste mali chciet obaja .

dzejny656
3. feb 2024

Ahoj, síce nemám 3 deti, ale len jedno a ja mám pocit že sme takto komplet. A kým to takto cítim do druhého, ani tretieho by som určite nešla kvôli tomu ze muž chce.

marca12
3. feb 2024

@hiro 3 autosedacky vedla seba nedas do hociakeho auta asi tak to myslela

skolka123
autor
3. feb 2024

Ďakujem vám všetkým za rôzne uhly pohľadu.
S manželom som si chcela k tomu sadnúť,ale on už je taký rezignovaný,že som rozhodla,že žiadne ďalšie dieťa nebude.
Ja si myslím,že u neho je aj preto taká veľká túžba po ďalšom dieťati,lebo máme synov a veľmi túži po dcére.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
skolka123
autor
3. feb 2024

Ak by to bolo opačne určite by som chcela si to celé odkomunikovať, a nie zahrabať hlavu do piesku. Na všetko sú dvaja, preto by to malo byť spoločné rozhodnutie.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
skolka123
autor
3. feb 2024

Všetko sme to mali odkomunikované pred manželstvom. Ja som vždy túžila po dvoch deťoch a on minimálne po troch. Ale tak vždy je realita inde ,tak som čakala,že s dvomi bude ok. Ale stále si myslím,že aj by sme mali dcéru,tak by netúžil tak po ďalšom dieťati.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
loliki
3. feb 2024

@skolka123 No, vieš... Takúto nezhodu potom niektorí vyriešia tak, že s manželkou síce majú 2 deti, aby bola spokojná a to ďalšie s niekým iným, aby bol spokojný aj on.

veronikam33
3. feb 2024

Nechaj tomu čas, ak teda nemáš 40. Ja som chcela 2, muž chcel tretie, no až keď mali deti 8a7. Vysvetlila som mu že nie, že už to znova nedám, že už mám kľud a viac menej samostatne deti. On to pochopil a súhlasil so mnou. No a teraz deti majú 13,12 a máme pol ročné dieťa. Cítila som že sme komplet vtedy, samozrejme, a teraz cítim že toto sme ešte potrebovali. Prišlo to práve včas, muž má 43 a toto dieťa si užíva úplne ináč, aj skrz toho že som sa dala na výšku, nech teda za tie tri roky ktoré mi boli neplánovane umožnené, aktívne využijem. No malý je poklad, a my nie sme obmedzení kôli nemu žiadnym spôsobom.

ivik4
3. feb 2024

Pre mna uz 1 dieta znamena vsetko komplikovanejsie co je aj pravda 😃.
Kazdopadne dieta musis chciet na 100% aj ty,nie iba on . Nechaj tomu cas

mili2016
3. feb 2024

@skolka123 a keby to bol ďalší chlapček? Nebol by napríklad sklamaný?

skolka123
autor
3. feb 2024

Tak určite niekde v hĺbke duše by bol,tak trošku sklamaný,ale hovorí že aj chlapčekovi by sa potešil.

lenkakravcova
3. feb 2024

@skolka123 máme 3 deti. Auto sme kupovali väčšie kvôli 3 autosedačkam vedľa seba. Teraz môžeme mať vo väčšom aj 5 🤣

lenkakravcova
3. feb 2024

@skolka123 ale inak je to na vás. Či to dáte a chcete dať. Niekoho napĺňa mať deti pre iného je to len práca navyše. Záleží ako to vidíte. Plus tiež či si ochotná prejsť zase torturou tehotenstva, dojčenia výchovy malého bábätka 😃 niekto ti neznáša. A niekto sa v tom výžíva. Ja mám napr najradšej také 1-2 ročné bábätká. Ale keď to niekomu lezie na nervy tak radšej nie.

mmoni89
3. feb 2024

@skolka123 mame 3chlapcov a nevidim ziadny problem .4deti uz su trochu problem ale len je to tiez uhol pohladu

skolka123
autor
3. feb 2024

A keď máte 3 deti, nemáte pocit,že to jedno je taký outsider? Predsa dve deti sú si parťáci a je to párny počet.

cafelatte
3. feb 2024

My máme pri 3 deťoch jedno 5 miestne a na výlety 8 miestne. Outsider? Čosi sme veselá kompletná rodina. Ale my sme z tých co by sme aj 4 mali, ale vek nepusti. Dovolenky sú drahé to áno, ale ak na to nemám tak nejdem do exotiky ale podľa možností.

derdia
3. feb 2024

@skolka123 mat... Uz ked sa rozhodnes neskor, nebude k nim patrit. Bude odsudene byt same.
Ja mam dve 16 a 6....pti prvej som nemohla mat dalsie, a pri druhej mi to dusevny stav nedovolil. Lutujem to.
Su same obe...nemaju s kym zdielat svoje chvileee...ale aspon, ze su dve a nie jedna.

tatianamaria
3. feb 2024

Ja mám 5 detí a keď sme mali 3 deti žiadne komplikované dovolenky neboli. Auto sme mali rovnaké. Kupovali sme väčšie auto, keď sa nám narodilo štvrté dieťa.

Strana
z2