Máme sa rozhodnúť pre tretie dieťa?
Ahojte mám 2 deti (5,2 roky). Manžel veľmi túži po treťom dieťati. Ja mám pocit,že už sme komplet,ale sem tam mám chrobáka v hlave.
Ale predsa tri deti,znamenajú väčšie auto, komplikovanejšie dovolenky, nekonečné odovzdávanie chorôb, voľnočasové krúžky atď.
Je tu niekto kto má 3 deti?
@skolka123 čo keď to bude 3syn? Bude chviet4.?
Dajte si odstup 10 rokov a to tretie budete mať naozaj pre potešenie, aj ti väčší pomôžu, ja mám tak vnučky a je to super, Ta mala je neskutočne zlaticko
Mame 3 deti a je to super. Komplikácia v podobe auta by nebola, lenže sme chceli odviesť aj babky a tak, preto sme to väčšie auto kúpili. A tie vzťahy medzi nimi. Neviem príde mi to také živšie a zaujímavejšie medzi nimi. Deti navzájom majú každý iný vzťah a veľmi si dokážu navzájom pomôcť aj psychicky. Ked chce každý z nich mat čas sam pre seba urobi si ho a ďalší dvaja sa hrajú spolu. Ten čas si vedia deti lepšie rozvrhnut. Celkovo to doma máme také živé a hlučné. Pre nás rodičov je to skôr taka nevýhoda, ze tam je menej času na ten oddych. Ale zas ide vždy o to aké deti máš a aká je dynamika rodiny.
@hiro tri sedačky do hoc akého auta nedáš. Mám tri deti a viem ako sme museli vyberať. To, že to do nejakého auta "narveš" ešte neznamená, že je to bezpečné. Podsedak komentovať ani nebudem... To snáď nikto príčetný v dnešnej dobe nepoužíva.
Mam 3 deti ,5 mieste auto ,malý dom ,pubertacky a batola a je nám krásne. Síce malý je ako jedináčik aj ked dievčatá sa mu venujú, ten taky partak ako sú oni dve (rozdiel 20m) je na nezaplatenie a preto ja uvažujem o 4 dieťatku 😊
Tam my mame zatiaľ 3.S chorobami je to i tretej najlepšie. Najmenšia vôbec nebýva chorá. Lebo od malička chytala pri tých dvoch imunitu. Auto sme kupovali vacsie lebo veľa cestujeme , ale inak sa.to dá aj v 5tke. A samozrejme naruší to rodinnú pohodu a financie 😀 ale to naše tretie je anjel z neba. Ja.vzdy vravím, že naše najlepšie rozhodnutie 🙂
Štvrté už,že ozaj nie🤣🤣
Tak my sme veľmi dynamická a hlučná rodina. A práve to nechcem,že za pár rokov ďalšie. Buď teraz alebo nikdy. Mám 30 rokov a predsa, ak sa vrátim do práce, tak už ťažko sa zasa vracia k plienkam.
Mam tri deti, dovolenky sú super, auto máme väčšie, také aby sa tam zmestili tri plnohodnotne sedačky keď boli malí, lebo podsedaky neuznávam.. ani jeden nie je outsider, mala som ich rýchlo po sebe a rozumejú si.. mám dvoch chalanov a dievča (to je prostredne) ale teda vedia sa aj pohádať aby to nebolo ružové.. ale teda oni už idú do puberty.. ale tak či tak - my sme s mužom chceli obaja väčšiu rodinu.. ja som túžila aj po 4detoch, lenze to už bolo na muža asi veľa a tak som sa prispôsobila.. časom som si zvykla..
Tak či tak - pokiaľ ide o to či mať viac detí ako už reálne máte - to je podľa mňa vždy na rozhodnutí ženy.. nech sa žiaden muž neurazí, ale žena nie je žiadna nádoba na vynosenie deti - pokiaľ sa žena necíti na ďalšie tehotenstvo, porod a začiatky, muž by to mal akceptovať.. predsa len toto si vždy odnesie len ona sama..
A ešte ďaľšia vec asi by bolo náročné po 9 rokoch na rodičovskej sa zamestnať s 3 deťmi,nakoľko hneď po výške som chvíľu pracovala a hneď otehotnela, takže sa nemám kam vrátiť.
@skolka123 máme 3, ale medzi prvým a druhým bol pomerne veľký vekový rozdiel, takže čo sa týka chorôb a pod pohoda. Autá máme dve, z toho jedno sme po narodení tretej kupovali 7 miestne. Miesto v baráku ok, dovolenky atď cenovo vystrelili, pretože sme neubrali zo štanadardu, ktorý sme mali (ale to sme vedeli predom, že to tak bude). Proste sme s vyššími výdajmi počítali a počítame dodnes (pretože rastú úmerne s deťmi🙂).

@skolka123 áno, ja. Z praktického hľadiska je tretie dieťa naozaj komplikácia. Auto sme museli vymeniť za väčšie, takisto izba 2+3 na dovolenkách sa hľadá oveľa ťažšie ako 2+2. Vedeli sme ale, že nič z toho nie sú také problémy, ktoré by sme nezvládli 🤷.