Máme zvážiť ďalšie dieťa i napriek pochybnostiam?
Ahojte,chcem si asi len tak pokecať a počuť vaš nazor či to ma nejaka mamička podobne …nazor niekoho ineho ako len rodiny,mam 22 rokov manžel ma tiež 22 rokov žijeme sami mame rodinny dom a jednu dcerku 1,5 ročnu a chcela by som ešte jedno babo aj manžel by chcel ale ide o to ja som doslova taky strachoput 🙈rodila som v nemocnici Bory a za mňa to dopadlo hrooozne dcera sa narodila predčastne a strašne ma to zobralo dlho som sa zo všetkeho dostavala…a bola som na 1000% rozhodnuta že nechcem druhe všetko som darovala vecicky všetko čo mi je aj dost luto… nooo ale postupom času ako je dcera väčšia chcela by som ale mam aj strach či to zvladnem či pôrod či vychovu manžel stale pracuje takže som cely deň sama doma…či to vlastne zvladneme aj finanče lebo mi chceme malej všetko dopriať čo potrebuje čo aj nepotrebuje😅ale nejde ani o tie peniaze to je to najmenej ale o to všetko naookolo všetko kupiť od znova atď….
Jasne že viem že to je na nas ale nemam tu naokolo žiadne kamaratky ani nemam na nich čas ani si z nikym popisat len sem tam zavolam z rodinou… oni su taky že a na čo v dnešnej dobe je aj jedno vela…akože maju aj pravdu😕
(Prosim vas poprosim len normalne komenty nie typu čo treba kupit dcere a podobne,chcem len slušne pokecať😘nikoho nenutim komentovat kto ma zlu naladu🙂)
Ďakujem😊
Mala ma 1,5 roka kľudne si dopraj čas, nie vždy každý zvládne malé deti naraz. Ja by som kľudne riešila až keď dcéra bude v škôlke a teda samostatná. Čo sa týka vecí tak nie vždy treba nové, modrý koník pomôže. Pôrod je vždy bolestivý a ako dopadne nikto nevie avšak keby sa každá bála tak žiadna nemá deti. To že bol prvý so zlou skúsenosťou nepotvrdzuje pravidlo druhého. Držím palce
Druhé ešte nerieš. Máš kopec času, dieťa má prísť keď to chcete obaja.
Mas cas. Pokial si nie ste stopercentne isty, nesla by som do toho. Pochybnosti tam su, myslim si, ze ak si par rokov pockate, nic tym nestratite, prave naopak. 🙂 Kludne aj v 30tke.
Nazor zmenis a financne - co riesis ked ste si hned po skole kupili dom? Zrejme v BA ci blizkom okoli?
Mas 22 … nie 40. Mas dost casu aj na 2-3 deti. Ak sa na to Teraz necitis, nechod do toho. Mozno prejdu 3-5 rokov a budete sa na to citit. Nic ta netlaci
Nazor zmenis a financne - co riesis ked ste si hned po skole kupili dom? Zrejme v BA ci blizkom okoli?
@natalka13 Dom je môj to mam po dedkovi a žijeme na dedine😊
Ďakujem vam všetkym za rady mate pravdu radšej počkam a keď sa na to budem citiť uvidime časom 😊
Počkala by som pár rokov, ste mladučký, máte čas
Mas 22 nie 42, s druhym dietatom mas kopu casu , tolko, ze sa mozes zamestnat, nasetrit aby si mala na kazdu kravinu😅
@anonym_autor určite aj časom 2.dieťa, nikomu samému na svete nie je dobre a pôrod? Ak sa bojíš vybav si cisársky a hotovo.
Ste mladucky a mate kopu casu... za mna je idealny rozdiel nad 4 roky..starsie samostatne rozpravajuce funcny skolkar... a ty zasa nazad v praci vyvetrana hlava a zariadit si matersku a az potom... co sa tyka porodu fakt nikdy nevies, treba hladat dobreho porodnika...
@anonym_autor určite aj časom 2.dieťa, nikomu samému na svete nie je dobre a pôrod? Ak sa bojíš vybav si cisársky a hotovo.
@tulipanik12 praveže cisarsky som mala s dopadol za mna hrozne
Ste mladucky a mate kopu casu... za mna je idealny rozdiel nad 4 roky..starsie samostatne rozpravajuce funcny skolkar... a ty zasa nazad v praci vyvetrana hlava a zariadit si matersku a az potom... co sa tyka porodu fakt nikdy nevies, treba hladat dobreho porodnika...
@anjelicek26 to maš pravdu myslela som ze v nemocnici bory to bude lepsie ako na kramaroch ale mylila som sa
@anonym_autor no k tomu dodám snáď len to, že ešte si nerodila normálne . . . a to je vo väčšine prípadov hrozné
@anonym_autor no k tomu dodám snáď len to, že ešte si nerodila normálne . . . a to je vo väčšine prípadov hrozné
@anonym_autor bola si príliš mladá keď si porodila prvé dieťa a stále si. Neviem kam sa všetci tak veľmi ponáhľajú, ale dobre budiš. Skús počkať a vekom možno zistis či to naozaj chces alebo nie
Bory sú horšie ako kramare. Sú tak zle ako Ružinov. Bory a Ružinov by som nerodila ani keby mi zaplatili. Ak by som mala rodiť v ba tak na antolskej. In
Inak máš s druhým čas
@anonym_autor ak pochybujes, daj si este cas
Zbytocne to hrotit

Tak druhé dieťa rieš vtedy, keď si budeš istá, že chceš a cítiš sa na to. V 22 máš na druhé ešte fúru času, kľudne aj 10, v dnešnej dobe aj 20 rokov. 🤣