Manžel nechápe, že som unavená z dieťaťa
Som s dcérkou väčšinou sama, manžel robí od rána a príde o 11vecer, ked je doma hra sa, da jej občas jesť atď ale to je všetko. Keď mu porozprávam co sme samé robili, a stále keď mu hovorim ze ako vyzerajú naše dni, tak to nechape a nevie pochopiť, ze som trochu unavená, a ze nervy a trpezlivosť si často vyčerpám keď sme samé, a keď je doma tak sa sice veľmi snažím byť v pohode, ale tiež sa nesmievam americkým úsmevom a neprekypujem kvietkami a vludnymi slovami. Poviem mu- boli sme dačo vybaviť na úrade, boli sme na nákup, boli sme tam a hentam, robili sme to a hento. On zatym nevidí ze kociar som vykladala hore dolu z auta aj 4 razy, ze v čakárni behala a skriekala mala, ze všade kam ideme ťahám ruksak s jedivom, oblečením atď.. Ze sa nenajem v kľude, ze nákup nosím tak ze kociar+ruksak+taška v ruke+druhá taška na kociari.. Všade kam idem musím brat aj ju lebo inak sa nedá, rozhadzuje veci všetky po byte a on len- sak to nechaj a pozbieraj vecer keď zaspi- no to určite, a zabijem a potknem sa na tom 10x ešte do vecera. On to proste nevie, lebo keď je doma, a ide po dačo do obchodu, vie ze som tu ja samozrejme a nemusi so sebou ťahať dieťa.. Ide si dačo vybavit do mesta tak detto.. Ja nemám veľmi kam vypadnúť, pol dna ze budu sami to mi nepomôže lebo jedlo ma nachystáne, večer ju ja okupem, on nerobí nič len sa hrajú, ešte som minule prišla z mesta a hrali sa pekne, ale pokakana bola až za chrbát... Prečo sú tí chlapi takí?
Tie nervy ktore mas vo vnutri na svojho chlapa pretransformuj do niecoho pozitivnejsieho. Ty len chces aby nebagatelizoval tvoje stereotypne zazitky a obcasne ponosy. Tak mu normalne povedz, ze ti to vobec nepadne dobre a nech sa laskavo zdrzi tychto komentarov.
Normalny chlap by to mal takto polopatisticky podane pochopit.
A skus mu tvoje materskodovolenkove zazitky podavat pozitivnejsie, mozno prestane s jeho bagatelizujucimi poznamkami.
Lebo akcia vyvolava reakciu: ty pistis, ze si unavena, vymenuvas co vsetko si musela s dietatom absolvovat. On bagatelizuje, co len mohlo byt na tom take vycerpavajuce.
Ked zacnes v pozitivnom duchu, uzili sme si to a to, boli sme tam a tam, bolo nam super. Nema co bagatelizovat, ale mozno povie, ze ako super ste to zvladli. Za pokus to stoji
@danyelia toto je uplne irelevantne, lebo ty porovnavas 4 a 1 potom co si zvyknuta starat sa o styri a ona mala 0 a ma 1 a to je najvacsia zmena.
Nie kazda zena si mala moznost vyskusat pred materstvom sa o niekoho starat, za niekoho zodpovedat a byt cele dni sama. Ja ano, takze tiez by som to mohla nechapat, ale empatia mi umoznuje vnimat, ze to moze byt riadny sok. A ano, doma s detmi som bola viac psychicky a v kocikovom a nosiacom obdobi aj fyzicky viac vycerpana ako z prace, ktora ma bavi a naplna.
@babulkomale Jasné, že to chápem aj ja, mne dajú 4 deti tiež zabrať, nenudím sa a poznám to...varenie, pranie, upratovanie, žehlenie, učenie, kúpanie, ihrisko - večný kolotoč. Jednoducho život na MD. Autorke chýba len to uznanie, že to má doma ťažké a ak to muž nahlas uzná, bude problém vyriešený? Aj ja sa občas mužovi posťažujem, že malá niečo vystrojila - vyliala čaj, vysypala hlinu z kvetu, urobila neporiadok a ,,hooodinu,, som to musela upratovať, no bože, tak sa na tom zasmejeme, že je beťárka, ale že by som čakala, že mi za to zavesí na krk medailu, aká som hrdinka, tak to niee. Povie mi, buď rada, že máme zdravé deti - a má pravdu. Tu mi to príde ako také...,,nemám problém, tak si nejaký vymyslím,, - veď tak ako autorka funguje plno žien a neľutujú sa tak...
Toto co popisujes si zial mysli vacsina nevyzretych chlapov, lebo zena rano nevstane a neodíde z domu do prace, ale sa v tej praci uz zobudí a je v nej stale, oni v celodennej nonstop pohotovostnej starostlivosti o niekoho zial nevidia realnu pracu lebo ju nezazili - az vtedy sa otvoria oci. Zial. Uz len ten hlupy pojem materska/rodicovska DOVOLENKA. Zakazala by som tento nazov.
Milá autorka....Sú ženy, čo majú aj 3-4 deti a nemajú auto...To by si sa potom ako "sťažovala" ??? Nechceš náhodou, aby bol 12 hodín v robote a potom ešte aj vstával v noci ku dieťaťu?
Je to len obdobie, myslím, že týmto si prejdeme každý. Človek je unavený, je normálne, že ty si z dieťaťa unavená, normálne, že muž je z práce unavený. Obaja toho máte dosť tak je dobré vyjadriť tomu druhému pochopenie, rozprávať sa o tom.
Autorka, zaklad je, nikdy nic neocakavaj od kohokolvek. Usetri ta to v zivote velkych sklamani.
Chcem sa ale opytat, ake mas dieta? V noci spi dobre? Papa dobre? Cez den sa ako sprava?
A preco sa v klude nenajes?
Toto nerypem teraz, vazne sa pytam....
A to máš len jedno dieťa, čo by si robila ak by si mala 3 a viac. Myslím si, že si týmto každá prejde. Ja som doma 4ty rok. A veru manzel nerozumie, prečo som unavená. Som nonstop doma, vždy stále to isté dookola. Kým nezazije nepochopí.
Vždy pri takýchto príspevkoch si uvedomím že aké mám šťastie na partnera a musím si ho viac vážiť ..pretože vždy pri takýchto veciach ako opisuješ sa bud postará on že ide do obchodu kúpiť veci aby som ja nemusela ten kočiar vláčiť ...a s malou bol už koľko krát sám pri doktorke v obchodoch čiže si to vyskúšal ..my sme to mali už predtým vydiskutovane túto tému keď som čítala koňa lebo tieto príspevky sú tu už riadne dlho zopár rokov a opakujú sa ..žena nieje predsa chlap nemoze vláčiť toľko veci žena je predsa kvetinka 🥰 ...kde zmizlo to chlapské som "džentlmen" ?
Autorka…. veď choď pracovať a dieťa daj do jasličiek. Neviem aké je staré ale od roka v pohode môže. Budeš mať zmenu aj ty aj ona.
Pochopí to až keď je s deťmi sám... ja sa necítim fyzicky unavená skôr psychicky 🙈
Zapajaj ho do vychovy. Vzdy,ked niekam moj muz ide, pribalim mu jedno dieta. alebo obe. tiez prve mesiace nechapal,o com tocim. uz to vie. nedavno boli deti chore,on tiež. Sedel s nimi 3 dni zatvoreny doma, ja som isla von. takmer sa zblazil 🤣
S tou poslednou vetou absolútne nesuhlasim. ,,Prečo su ti chlapi takí?” Nie všetci su ako tvoj. Zrejme si ho mala do výchovy zapájať viac. Prečo nemôže zobrať na nákup dieťa aj on? Prečo sa s ňou len hra? Okúpať, prebaliť môže tiež, či?
lebo majú egoizmus v krvi. Preto.
Ale je dobré, ak si kladieš túto otázku. Ak máte dobrý príjem, porozmýšľaj o výpomoci. Porozrávaj sa s manželom, nech prevezme celodenné šichtu cez víkend a ty sa povenuj sebe, aby si nabrala energiu. Od chlapa ale nečakaj, že mu to trkne samému od seba. Oni majú v mozgu inak nastavené ako ženy. To ja vidím na synovi, egoizmus v krvi, napriek mojej výchove. A to sa usilujem čo to dá.
On si to nevie ani len predstaviť, čo si Ty za jeden prezijes. Nemá ani šajnu. To by si musel on vyskúšať na vlastnej koži, potom by bol v obraze.
@mirko84 To je sice pekne ze to pre teba bolo ako dovolenka, ale prave prispevky od muzov ktori prevzali starostlivost o dieta niekde od roka sa mi prilis nerataju. Za prve to najtazsie obdobie s dietatom si zlizla mamicka, moje deti a predovsetkym prve bolo z tych velmi nepokojnych a zle spiacich cize po roku nespania som bola KO. Tu unavu si nevies predstavit. Za druhe, ono to uz tak raz je, ze ked mamicka pride z prace - narozdiel od mnoho muzov - sa aj postara o dieta, aj v domacnosti nieco spravi a chlap na rodicovskej si oddychne. O vikendoch nehovoriac. A hlavne - a na to sa stazuje autorka - jej muz ju nechape, tvoja zena verim ze ti nedavala najavo, ake to mas lahunke. Ja som bola tehotna s druhym dietatom, ked prve dieta malo rok a musela som napriek neskutocnej tehotenskej unave fungovat. A nebudeme spominat porod a stav po porode, kedy ma maloktora mamicka cas na rekonvalescenciu a unava a ine problemy sa s nou vlecu dalej.
To robí akú prácu že od rana do 11tej večer?🤔
Keď nezažije, nepochopí.
@ropucha6 pribaliť dieťa do obchodu? To mu ju akože mam dat do tašky a ze na? Už som mu to par krat povedala v rámci srandy, ze keď ideš, vezmi aj malú, a smial sa a povedal ze prečo by to robil, ked som doma. Nezoberie si ju sám a dobrovoľne, a ja niesom sprostá ze mu dieta vystrcim von z dverí...
@anonym_autor Ale veď ty si chcela dieťa, či nie ?? Prečo sa sťažuješ ?? Snáď si bola pri vedomí, keď ste to decko vyrábali. Keď si chcela mať pokoj, mala si ostať bezdetná.

Vedela si do čoho ideš keď si otehotnela, a ako si si to nastavila tak to funguje 🤷