Manžel nechce druhé dieťa preto, lebo syn by sa musel deliť o izbu
Je normálne ak manžel nechce druhé dieťa kvoli tomu,že nechce aby syn sa musel deliť o izbu? Vraj aby synovi dieťa nenarusilo sukromie.Bývanie v 3izbovom byte.Mala vaša polovička rovnaký dôvod?
myslím, že to je veľmi hlúpy dôvod, ale možno má on sám nepekné spomienky na detstvo, kde sa cítil obmedzovaný súrodencom. So súrodencom sa bude deliť o izbu, o pozornosť rodičov, ale aj povinnosti sa raz budú deliť. Poznám rodinu, kde majú dve deti, každé má svoju izbu, ale sú spolu v jednej, lebo chcú byť spolu. A predsa raz môžete bývať vo väčšom, keď deti vyrastú. Vždy mal taký názor na počet detí?
To čo je za hovadinu? Ako vyrastal on či je Jedinák aj keby mal svoju. Čo to je za blbosť väčšina ľudstva si nemôže dovoliť dve izby tri, má jednu a?Práve si myslím, že sú deti viac na, seba pocit spolupatričnosti delenia sa fungovať v jednom myslím si, že to vôbec nieje na škodu
Ano, je to normálny dôvod. Tu nejde o delenie sa o izbu, ale manžel ti chce zrejme naznačiť, že zrejme nemáte veľa peňazí, pretože druhé dieťa znamená 2x toľko výdavkov. V útlom veku to ešte nejako zvládnete, ale časom uvidíš tie výdavky, keď pôjdu deti na stredné, nebodaj na vysokú školu. Všetko je nenormálne drahé. Potom deti z mnohopočetných rodín závidia jedináčikom, lebo tým rodičia zabezpečia všetko. Ďalšia vec, manžel už asi chce aby si išla do roboty, a nie zase byť doma 3 roky s deckom bez príjmu. Veď si zvážte, či na to máte financie.
ale zase na strane druhej...hovorí sa, druhé dieťa je 2x toľko výdavkov, ale 100x viac lásky. Tak sa rozhodni.
Mužský názor (môžem sa mýliť pochopiteľne existuje milión ďalších verzií) : Ja za tým vidím strach z druhého dieťaťa z nejakého dôvodu (iného ako popisujete). Väčšinou je to schované, ale rozhovorom a otázkami sa môžete dopracovať k skutočnému dôvodu. Možno prvé dieťa narušilo jeho komfort ..., možno záťaž pre finančný rozpočet rodiny, možno strach že to bude 2x tak náročné veď druhé dieťa (nie je to 2x tak náročné, tá naj zmena je za Vami, samozrejme výzvy budú), možno jeho vlastná skúsenosť. Ako dieťa som býval so súrodencom (staršia sestra) v 3i. byte. Nie vždy sme si rozumeli, ale bývanie ok. Niekedy u nás prespával aj bratranec. Stále Ok. Teraz mám 4 deti v 3i.byte. Nie je problém. Diamanty sa potrebujú obrúsiť navzájom, aby boli nádherné.
dovod to nie je len zamienka
🙈 trapnejsiu vyhovorku som nikdy nepocula. Tak ked sa mu zda malo izieb,nech zamaka a kupite vacsi byt.
Kým boli deti malé, chceli byť spolu v malej izbe (hrať sa spolu a spat v jednej izbe), a to máme veľký dom, až vekom sa sami rozhodli každý mať svoju izbu
@lauristrk Tak po prečítaní tvojho príspevku sa mi otvorili oči.Ano každý potrebuje tvoj kľud.Kolko máš rokov?Naozaj sa snaž odísť z domu v 18 pre vlastný pokoj
@nwnw Preco ma muz zamakat? On nechce druhe dieta. Chce ho zena. On vie, ze zase bude sediet 3 roky doma a do roboty nepojde.
Pravdepodobne je to len zámienka. Deti, aspon v tom mladsom veku, chcu mat vacsinou izbu spolu so surodencom.
@natalienka12 nebola som doma 3 roky a peniaze mam svoje nie mužove..Ale príspevok jednej slečny tuna mi otvoril oči,žiadne druhe dieta nebude
@natalienka12 prečo si myslíš že som bola doma tri roky??
Ja nechápem tieto debaty, keď raz muž nechce dieťa, tak nechce dieťa. Načo ich do toho stále tlačíte?
Neviem, no, na zaklade jedneho prispevku sa rozhodnut o takej vaznej veci. Zvlastne.... My sme boli 3 surodenci v 3 izbovom byte a nic nam nechybalo. Praveze mam pekne spomienky. U nas doma to zilo, vsetci sme sa stretavali v obyvacke, hrali sme spolocenske hry, vsade bol smiech. Ako ucitelka ti mozem povedat, ze vacsina jedinacikov by dala vsetko za to, aby mohli mat nejakeho surodenca.
@stanulienkat a co ak zena to dieta chce?
@alenka7777 Takisto ako tá žena ho chce, tak muž ma také isté právo na to, aby ho nechcel. Dieťa nie je šteňa, dieťa je záväzok na celý život. Na to musia byť vždy dvaja, nie žena si hlavu postavy a chlap nech sa stará- finančne, materiálne ,pn-ky,ocrky.....
no ak ste v tom byte prikovaní, tak je to dostačujúci dôvod. Lebo iný dôvod asi nenašiel. Niekto hľadá spôsoby, niekto dôvody
@lauristrk to co pises, je hrozne smutne... Ale vypoveda to skor o vztahoch..
Lebo ked sa chce, sposob na vyclenenie kutika, kde ma kazdy svoje sukromie sa najde..
autorka - manzel zrejme pocitovo dieta nechce, ale to by si asi neprijala len tak, tak si nasiel nieco, co moze vydavat za objektivny dovod..
Nepoviem, keby sa tlacite v garsonke, ale nemat v 3i byte miesto pre 4clennu rodinu je dost zvlastne..
Záleží podľa mňa od mnohých faktorov. V prvom rade od toho, o koľko staršie je prvé dieťa ... Ak je veľký vekový rozdiel (7 a viac rokov), tak v izbe mu súrodenec s najväčšou pravdepodobnosťou bude vadiť, nakoľko si už zvykol na vlastny komfort a zrazu sa bude musieť prisposobit. Tiež záleží, či to bude rovnaké, alebo opačné pohlavie, ako prvé dieťa. Ak opačné, tak je to väčší problém.
Všeobecne sa podľa mňa omnoho ľahšie prispôsobujú malé deti - proste ak má dieťa súrodenca do 3-4 rokov, tak si na neho zvykne hneď od mala a nemá problém s ním byť v izbe až do puberty, približne do 13/14 rokov, potom už rastie potreba mať malý kútik súkromie.
Ja som bola so sestrou v jednej izbe zhruba do tohto veku a vôbec nám to neublížilo - naopak, stuzilo to náš vzťah a naučili sme sa viac rešpektovať inych, že ľudia majú rôzne povahy a treba s nimi vedeit komunikovať.
Keď som ja mala asi 14, tak naši prerobili ďalšiu izbu a rozdelili sme sa. A bolo to fajn, lebo už v tom veku som potrebovala svoj malý kúsok sukromia.
No je tu ešte jedna vec - dieťa nemáš za mesiac a nevyrastie za mesiac. Ak by ste naozaj chceli dieťa, tak si myslím, že by ste ho mali najskôr o rok + aspoň ďalšie 2 roky minimálne bude s vami v spálni, cize izbu nepotrebuje. Reálne dalsiu izbu budete potrebovať až o cca 3-4 roky a do vtedy môžete kľudne predať tento byt a kúpiť o izby väčší.
Cesta podľa mňa existuje, len treba hľadať riešenia. Ale dôvod tvojho muža mi príde tkay prvoplánový, skôr si myslím, že je za tým nieco iné, hlbšie.
@stanulienkat mám ovela viac peňazí ako moj manzel a v živote mi nedal ani euro lebo to od neho nepotrebujem
Mňa zdieľanie jednej izby so sestrou naučilo strašne veľa o živote v spoločenstve- vidím to teraz ako dospelá ako veľkú výhodu 🤷🏻♀️ každopádne dôvod je to smiešny, ten skutočný bude niekde hlbšie a manžel by sa mal naučiť rozprávať ako dospelý človek.
@stanulienkat No ved prave o tom hovorim. Ze preco by sa malo ist len podla toho, co chce muz?
To že si finančne nezávislá, to je veľké plus. Len nechápem, prečo si chceš nasilu vydupať dieťa, ktoré on zrejme už nechce. Aj ho chápem už zrejme jedno vychoval, chce mať kľud. Možno sa chce viacej venovať svojim koníčkom. Teraz, keď on nechce, čo rozbiješ rodinu, rozvedie sa, alebo akým spôsobom si vynutis nasilu to dieťa??
@alenka7777 presne otázka z opačnej strany.... Prečo sa musí stále muž prispôsobovať žene?? Tu na koníku to väčšinou Ttak platí -žena môže všetko a muž má držať hubu a krok.
@stanulienkat Nie nič si vynucovat nebudem to ani nahodou a po prečítaní niektorých príspevkov som rozhodnutá druhé dieťa nemať

Tak ja osobne si nemyslím, že je na škodu ak sa dieťa delí o izbu so súrodencom. Naučí sa prispôsobovať, deliť a tolerovať druhého človeka. Ja sama som sa o izbu delila s o tri roky starším bratom, až do mojich 17r. a teda do súkromia a osobného priestoru mi to nezasiahlo. Viem, že otázka bola položená inak, len zdieľam svoju skúsenosť.