icon

Manžel nechce druhé dieťa preto, lebo syn by sa musel deliť o izbu

17. dec 2021

Je normálne ak manžel nechce druhé dieťa kvoli tomu,že nechce aby syn sa musel deliť o izbu? Vraj aby synovi dieťa nenarusilo sukromie.Bývanie v 3izbovom byte.Mala vaša polovička rovnaký dôvod?

autor
17. dec 2021

@lauristrk ano ale ak mozem poradiť na frajerov sa moc nespoliehaj.Ked sa stym rozides čo sa vrátiš domov ku bratovi do izby?Snaž sa byt finančné nezávislá odteraz

monicka144
17. dec 2021

Ono je to ťažko povedať, ako je to taký by som povedala, chabý argument, no niečo na ňom pochopiteľné je, že chce dopriať to najviac aspoň jednému, aby ich každého nemuseli o niečo ukrátiť

beronsche
17. dec 2021

@lauristrk rodicia by mali pubertiaka upratat.. ty mu neustupovat..
neviem, ale vyriesit situaciu byvanim u priatela, s ktorym si kratko, nie je stastne riesenie.. A ked pises, ze uz predtym si usla k byvalemu priatelovi, nuz zial, zrejme vase rodinne vztahy harmonicke velmi nie su..
Studujes alebo uz pracujes?

stanulienkat
17. dec 2021

Vieš, keď sa pýtaš na koníku vždy dostaneš 2 druhy odpovedí. Na dieťa musia byť aj tak dvaja. Áno mnoho žien si to vydupe a častokrát im zostávajú oči pre plač.ne sa to zdá voči mužom strašne nefér. Akoby ich pocity boli menejcenné, alebo bezpredmetné
Ale to je na vás dvoch..
Toto nie je otázka na modrýkoník, to je otázka na tvojho manžela takže zbytočne to tu budú zeny riešiť.

sasa1310
17. dec 2021

to ako vážne kvôli bytu si sa rozhodla dieťa nemať? Tak buď ho chcem alebo nechcem. To je taký problém kúpiť väčší byt alebo ísť bývať inde časom. Keby som sa mala riadiť bytom, tak doteraz deti nemám a to máme deti 3.

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
annm81
17. dec 2021

Myslím, že je to len prvá výhovorka, čo ho napadla. Ak by sa nad tým totiž hlbšie zamýšľal, hneď by mu došlo, že izba je najmenej, o čo sa budú musieť deliť. Omnoho podstatnejšie sú financie a čas. Životná úroveň dvoch detí bude nevyhnutne nižšia ako životná úroveň takej istej rodiny len s jedným dieťaťom.

natalienka12
17. dec 2021

Tak by ste mohli kupit 4 izbovy byt, ak mate vela penazi, nie?

mirko84
17. dec 2021

Ja som vyrastal s dvoma dalsimi surodencami v jednej izbe a nemam na to ziadne zle spomienky. A v sucasnosti moje dve male deti tiez byvaju v jednej izbe a vobec im tonzatial nevadi. Podla mna to je vyhovorka a pravy dovod je niekde inde

weggie
17. dec 2021

Doba je tazka - niekto povie, ze indiani alebo japonci (je to politicky korektne?) ziju 10 na izbe. Je to zivot, ktory chceme dat detom? tak ak preziju 10 na izbu, preco nie aj 30 na izbu? Kvalita vzduchu musi byt fantasticka v noci v takej izbe. Aj sardinky maju svoj fyzicky limit, kolko sa ich zmesti do konzervy.
3i byt sa da vymenit za 4i byt, ale to uz budu peniaze navyse, ale da sa. Ale zas, to tie izby su vseobecne krpate.
Uprimne, toto je tema, ktoru by ste si VY dvaja mali predebatovat, a moze to trvat hodiny, alebo tyzdne (denne po hodinach). Treba byt 100% uprimny co a preco - inak je vztah taky, no, nedokonaly.. Tu ti budu pisat extremisti ze daju 8 dedo garzonky, a zaroven extremisti, ze maju 8i vilu s 1 dietatom a je im to malo. Podla mna by ludom stacila 1 rakva, nie izba - tym ktori by napasovali 10 deti do garzonky, normalne ich nahnat do prace na 16 hodin, potom povinne lahnut do kobky/rakvy na 8 hodinovy spanok, zobudit, a makat 16 hodin znovu, 365.25dni v roku. Takto by sa do 1 izby voslo cca 30-50 rakiev.. to je efektivita ako hovado a hned by Slovensko krasne malo miliardu deti..

weggie
17. dec 2021

Zabudla som - je uplne fantasticke ist na WC hned po niekom, kto mal dobru kakanicu. To tak utuzuje vztahy, ako nic ine.

andrejka1974
17. dec 2021

Dobra blbost moji traja synovia vzdy chceli byt spolu v jednej izbe az pokial sa neosamostatnili

kate211
17. dec 2021

Autorka, preboha. Vsak ked mas tolko penazi na nezavislost, v zivote by si od manzela nevzala ani euro, tak kup dom alebo byt zo 4 izbami. Manzel zjavne take prijmy a majetok ako ty nema. Ked manzel uvidi, ze sa takto snazis a maly byt problem zrazu nebude, dieta mozno bude chciet s radostou. Je krasne takto manzelovi vypomoct zo zabezpecenim rodiny a hlavne ked na to mas tooolko penazi. Toto ta nikdy nenapadlo?

lenusiatko
17. dec 2021

Kedze mam 2 deti uz treti rok na online vyucku, kazdy musi mat vlastnu izbu. Poobede kruzky, nastroje, volanie s kamosmi. Spolocna izba by bola cesta do pekla a k rozvodu a nema to nic s laskou ani znasanlivostou. Taka je teraz doba. Ja som mala izbu s o 8 rokov starsim bratom a nestazujem sa. Ale uz by som to nechcela zazit.

vikusjk
17. dec 2021

je to asi vec nazoru, ale my tiez nemame druhe dieta z viacerych dovodov a jednym z nich aj ten, ze mame len 3 ibzovy byt .
Na druhej strane, my sme do mojich 12 r. vyrastali v dvojizbaku, pricom ja, mama, sestra a brat sme spali v spalni a oco v obyvacke, cize ako dat sa to da, ved ludia ziju rozne a vedia byt aj stastni.

sparrows
17. dec 2021

@alenka7777 dieťa musia chcieť OBAJA, nie iba žena alebo iba muž

jankapepe
17. dec 2021

Povedz mu nech si vymysli uveritelnejsi dôvod.

alenka7777
17. dec 2021

@sparrows to ani netvrdim

amelia89
17. dec 2021

Rozhodni sa ako chces ale neber v uvahu iba nazor jedneho 18r dievcata ktore ma plne zuby svojho brata. Ake mas stare dieta? Kolko by boli od seba. My sme tri segry rozdiel je 5 a 4 rokov a boli sme cely zivot spolu v izbe. Ziadnu ujmu nemam, bolo to super, stale sme najlepsie kamosky a kebyze nemam surodenca a tueto moje dve najlepsie kamosky vela veci v zivote by som znasala
omnoho tazsie. Bola mi uplne jedno nejaka trapna detska izba 🙄

21oktober
17. dec 2021

ja by som tiež nedoporučovala druhé dieťa, lebo tu nie je problém izba navyše ale samotné poňatie manželstva.

adik64
17. dec 2021

@lauristrk v tvojom pribehu som sa uplne nasla, presne takto fungovala nasa rodina. Vztahy o nicom a kazdy sa snazil uchmatnut svoj kusok sukromia, jeden cas som spavala v kuchyni na rozkladacej lavici, aby som mala klud. Dodnes som na sukromie velmi hakliva. Drzim palce, aby si sa co najskor osamostatnila, mne sa to podarilo v 18 🙂

janka_266
17. dec 2021

My sa napríklad tiež snažíme odsťahovať z 3izbaku, nech môžeme mat druhé 😃 my sa už teraz nezmestime 🤣 a to manžel v ňom žil cely život aj s bratom, delili sa o izbu a že to bolo riadne stiesnené. Takze chápem tvojho manžela, ale radšej keby povedal, že teda pohľadáte niečo iné, nie že nebudete mat druhé dieťa, len aby ste sa nemuseli sťahovať.

nevenka
17. dec 2021

My mame maly 3 izbovy byt a 3 deti. To najmladsie ma rok, takze este izbu neriesi. Prerabame starsi dom, tam budu 2 detske izby. No nejak sa podelia, kto bude chciet byt s kym. Najlepsie by asi bolo, kevy este bolo stvrte, ale to u nebude 😅

nevenka
17. dec 2021

No a ja som nemala izbu vobec, spavali sme v spalni s rodicmi dobre dlho a potom nam prerobili obyvacku na detsku, ale to bola prechodna izba, cez ktoru sa chodilo do spalne. Takze o sukromi sme mohli so segrou snivat a predsa sme boli spokojne aspon s tym. Ako obyvacka sluzila taka vacsia veranda a kuchyna, to bol stary gazdovsky dom, ku ktoremu boli postupne pristavene dalsie izby a z casti komory urobena kupelna. Ma uz vyse 100 rokov ta povodna cast. Byvali sme tam aj so starymi rodicmi.
Proate ked musis takto zit, tak proste zijes a najdes v tom to dobre. Toto by nebol pre mna argument, ze nechcem druhe dieta, lebo by nemalo samo izbu. Co ja viem... Stale...keby len toto bola hlavna prekazka, poriesit sa to da. Mne to pride ako vyhovorka a pohodlnost.

rubinka
17. dec 2021

Dosť sa divím že načo táto diskusia keď si dala na radu pubertiačky a úplne odignorovala osobne skúsenosti žien matiek. Tak asi si to druhé dieťa až tak nechcela. Aby som sa riadila cudzími ľuďmi či mať alebo nemať deti, absurdné. 🤷

sivana09
17. dec 2021

Sice mame stvorizbovy dom, jedno dieta, neviem si predstaviť, kam by som dala dalsie dieta :D zvykli sme si na to, ze každý mame svoju pracovnu a spolocnu spálňu.. no samozrejme, že to nie je dôvod, prečo nechcem ďalšie dieťa. Jednoducho sa na ďalšie dieťa necítim. Netrúfam si to. Nechcem si znova všetkým prechádzať. Prvýkrát to pre mna všetko bolo velmi náročné

cecilia29
17. dec 2021

Som z 5 tich deti a to čo že som sa naučila deliť o všetko je to najlepšie čo sa mi mohlo stat

alvaluka
17. dec 2021

Z manzelovej strany si myslim, ze nejde uplne o ten pravy dovod, preco nechce druhe dieta.
Neviem ale, ci hlavny agrument na neho by mali byt nazory ludi, ktorych nepozna. 90% nazorov bude, ze dve deti v jednej izbe je pohoda, ale ide o to, ze dovody mat/nemat dalsie dieta musite mat vyjasnene medzi sebou.
Neviem co je pre vas relevanta info ze ja som prezila byvanie s bratom v jednej izbe, tak ako to ze moja mama mala napriklad dve deti ja chcem iba jedno.

mamutka
17. dec 2021

Veľa trojizbovych bytov sa dá prerobiť na štvorku. Mame synov s veľkým vek.rozdielom. Kuchyňa šla do obývačky, ta sa zväčšila posunutím priečky. Jeden syn má detskú klasickú, druhý z bývalej kuchyne. Obaja majú plnohodnotné izby. Ze ta pubisova je menšia nevadí, lebo som mu vyriešila veľký úložný priestor pod posteľou, takže skriňu nepotrebuje. Všetci spokojní. Takže aj toto je možnosť

danulicek
17. dec 2021

Ako tu uz bolo písané, problém je inde, nie v delení sa o izbu. Aj keď si sa rozhodla podľa jedného názoru, napíšem ti svoju skúsenosť. Mam brata o 9 r mladšieho. Vždy sme mali spoločnú izbu. Keď som mala 18 a frajera, potom som išla na intrak, nevedela som sa dočkať “súkromia”. Ale to je pre ten vek bežne. Teraz mam raz toľko a s nostalgiou spominam, ako mi bolo s brachom v jednej izbe perfektne. Isteze, nebola to vždy idyla, ale rešpektovali sme sa. Fungovali nepísané pravidla a nikdy, nikdy sme ani jeden spoločne fungovanie v jednej izbe neoľutovali. Práveže sme sa vzájomne veľa naučili, čo sa týka urciteho spolužitia (hoc ako súrodenci). Môj muž, naopak, mal izbu sám, na intrak nechodil a ma celkom iný pohľad na fungovanie/spolužitie ľudí. Napíšem to hlupo, ale tak trochu sebecky mysli len na seba, žiada neustále ticho, pokoj, prekaza mu, keď “sme na kope”. Vždy keď riešil byvanie, rátal primárne s tým, aby mal kde zaliezt “do svojej miestnosti”. Takze asi toľko 🙂 moje deti majú izbu spolu, ale vnímam to ako výhodu, učia sa spolužitiu, rešpektovaniu a deleniu. Občas si skočia do úsmevu, ale na tie časy, kedy boli partaci a večer sa smejú, rozprávajú, budú isto radi spominat. Ja mam na nase rozhovory s brachom super spomienky 😊