Manžel sa po narodení dieťaťa zmenil
Ahojte, môj muž sa počas tehotenstva a po narodení dieťaťa zmenil. Neustále ma urážal, vulgárne mi nadával, skúšal ma, kritizoval čokoľvek, čo som spravila, nič nebolo dosť dobré, vyčítal mi, že nič nerobím, hoci som celý deň doma, kričal na mňa, nútil ma športovať, aby som schudla, vyčítal mi postavu po pôrode a zhnusene na mňa pozeral, vyvolával konflikty s mojou rodinou, kontroloval s kým sa stretávam, prikazoval mi, čo si obliekať, on sa však nechcel v ničom obmedzovať a neželal si, aby to niekto komentoval. Postupne som nadobudla pocit, že neviem spraviť vôbec nič. Máte podobné skúsenosti?
Akonahle konci prispevok formulkou "mate podobnu skusenost?" Som si na 99% ista, ze je to vymyslena blbost.. ak by sa take nieco dialo realne, na konci by bolo cokolvek ine, nie takato prazdna, vseobecna, nic nekonkretizujuca formulka
Bohuzial mam nieco podobne za sebou skoncilo to nakoniec velmi zle pre neho. Ale co citam tvoje odpovede myslim, ze je to uplny manipulator a bohuzial kto to nezazil nevie pochopit ake tazke to je aj po skoncení a odchodom to nikdy nekonci…
@julish sú od seba, neboli zobratí našťastie. Fungovanie po odsťahovaní bolo asi 3 roky strašné. Manipulácia s dieťaťom trvá doteraz, reči ako "Ak budeš chcieť môžem u vás dnes spať. " ( Povedal 4 ročnému dieťaťu) Žena samozrejme nesúhlasila, dieťa plakalo a on mu hovoril, že mama nedovolí, že je zlá atď... Hocikedy sa vtlačí do bytu a uráža ju, hovorí aký tam má neporiadok a aká je hrozná matka.... Naposledy na neho policajtov už zavolala a konečne má na čas pokoj, trochu to zabralo.
Popri tom všetkom sa usmieva, akože je príjemný a sranda pred ostatnými.
@autorka Jasné, že pochybnosti boli, títo ľudia vedia každú výmenu názorov otočiť tak, aby z nej vyšli ako chúďatká, ktorým je ublížené a Ty ako tá najväčšia harpya, psychicky labilná či najneschopnejšie indivíduum na svete. Sebavedomie mi neustále klesalo, pridávala som na aktivite, však možno má predsa len pravdu a ja nerobím veci dostatočne kvalitne alebo dosť veľa alebo...až som prišla na to, že v podstate nežijem, nikam nechodím, nemám žiadne záujmy, z ničoho sa neteším a o ničom sa nerozhodujem, len celý deň plním jeho príkazy. A ešte aj to dokázal okomentovať slovami, že všetko musí byť po mojom, aj kolegovia v práci ho ľutujú, aké to má pri mne ťažké. Ja s horúčkou 39 na nohách, varila som, prala, učila sa s deťmi a pánko vyvalený s počítačom celé dni na gauči. Potom prišiel a vynadal mi vulgárne za to, že večera je uvarená neskoro. Našťastie osud zasiahol tak, že som sa dostala k správnej literatúre a pochopila som, čo mám doma, aj prečo sa mi to stalo a že nie vo mne je chyba. Žiaľ, korene narcistickej poruchy osobnosti siahajú do detstva, a to u oboch - tyrana aj obete, manipulátor sa stáva narcistom v dôsledku toxickej výchovy a obeť si ho zase privolá do života tým, že pravdepodobne vyrastala v narcistickej rodine a nevhodné správanie narcisa dlho vníma ako "normálne", lebo je na ne zvyknutá, hoci zdravo vychovaný jedinec by už pri takom zaobchádzaní dávno balil kufre. Najhoršie na tom celom je, že oni majú doslova dve tváre - mimo domu sú to vtipní, šarmantní, ochotní ľudia, rozdávajú darčeky, pomáhajú, úsmev sem, úsmev tam, a za zavretými dverami sa menia na netvorov, doslova sa vyžívajú v tom, ak môžu ublížiť, a to oni teda majú dokonalý cit na to, čo druhému najviac ublíži, na čo je kto citlivý. A žene to potom skutočne nik neverí, keď sa posťažuje, každý si myslí, že to ona je na vine, ona má psychické problémy, ona je tá zlá...
@fliacik mala si aj tendenciu sa spochybňovať, či je "naozaj taký zlý"? či nie je reálna tá jeho "dobrá tvár"? či si to len nesprávne nevyhodnocovala, nepreháňala? boli dni, kedy som mala pocit, že sa zbláznim. nedalo sa s ním komunikovať, všetko obrátil na srandu, že ja som precitlivelá alebo sa urazil a nadával mi, mala som sa na veci pozerať jeho očami, potom som už nevedela čomu mám veriť, aká je vlastne realita, kto má pravdu a komu vlastne veriť. nedal sa s ním viesť rozhovor, lebo som s ním stále musela "slovne bojovať" o úplnych hlúpostiach. mala som pocit, že nebudem môcť rozhodovať o svojom živote. zhadzoval ma aj pred svojou rodinou. tvrdil, že všetko zo srandy, alebo že to nikdy nerobil. pripravil ma o všetkých kamarátov, nakoľko všetci veria jemu.
@anonym_autor Este za byvaleho rezimu kratko po svatbe sme dostali 3 izbovy byt uplne zadarmo od podniku,, A este aj ja za slobodna uz som mala nasetrene na nabytky spalnu a detsku , len na obyvacku sme si zobrali uver,, Skratka, nemali sme ziadny financny ani socialny problem,, velmi mi pomahali moji rodicia ,Vzdy som sa snazila,aby bolo naverene , cisto, Za 4,5,roka sme mali 3 deti , a este co mi mal pomoct ,tak ma ohovaral .proste ciste klamstvo,ze neupratujem..,a to sa jednalo len o hracky cez den hracky po celom byte ,a este ma ohovoril,ze ked nespravi on poriadok,tak ze ja nie, No ale rozhadzované hracky nie je spina, vsak co maju deti robit? Ved vecer sa dali do krabice. Klamar jak vysity,V zivote na byte mi praveze s velkym upratovanim nepomohol.,ani s detmi ( lebo chudacik narobeny, v kancli lapel 8 hod,za pocitacom ),tak s nimi von ,ani napad ,Presne takehoto , co pises tych ponizovaniach ,manipulatorstva , nadavok, aj to ostatne,co specifikujes tu povahu, az som musela. od neho z bytu odist, k rodicom., a dala na sud o vyzivne.na deti Sice asi po roku jeho odchode ma volal naspät. lebo byt bol podnikovy a ked som sa nevratila do bytu musel ho odovzdat.taky bol vtedy za byvaleho rezimu zakon. Reku ,, u mojich rodicov si nebude dovolovat. aA figu borovu.Kedze , som chcela
aby aj deti aby mali otca, tak sme sa asi za 2 roky udobrili ,a zavolala byvat k nam ,teda v tom case bol dom rodicovsky,..No ale panko sa nezmenil, on este aj slopal 2x volala zachytku,a isiel k mamicke, lebo uz nemal kde,Byt mu uz zobrali .Tento scenar sa opakoval asi 5 rokov ,ked odisiel treti krat,uz som ho naspät nevolala,,ALE...,,pokym byval u mamicky,(inak ona by mu aj modre z neba dala ,napr pankovi este aj tanier s priborom, pedkladala ale skutocne obsluha jak sluzka, vsetko takmer len jemu prikyvkavala, ked som jej povedala o nom pravdu,,tak vobec sa ma nikdy nezastala Skratka pisem preto,ze toto su manipulatori psychopaty,, a toto ziadna psychiatria nevylieci,,od takehoto len prec, a co najskor,,,lebo ta moze pyichicky a castokrat aj fyzicky znicit, No a nakoniec poradim,,Ja som sa s nim nerozviedla, ale poziadala aj o vyzivne na mna.. aj mi musel platit 15 000 SK urcuje sa podla vysky jeho zarobku, Na sud doslo jeho zarobok vtedy bol 92 000 sk . Takze takto...Ak sa odstahujes,,hned si nedavaj o rozvod, ale o vyzivne aj na teba.. Na deti ,to je samozrejme na toto ,teda vyzivne NA TEBA ti najlepsie poradi pravnik. Pokazde ako sme mali pojednavanie,,sudca uvadzal .....na rozvod nie je podane.....,toto pre sudcu bolo velmi dolezite,,,,neviem na co , tu prvu vetu vzdy hovoril, No ja si myslim ,ze by mi dal este menej., keby ze sa rozvediem lebo sudca ratal,ze sa rozvedieme, Potom politicky sa vsetko zmenilo aj ina mena z SK na eur .Moj este stale manzel, hoci je dnes 29 XII 025,na ten cas zarabal jak vtedy v parlamente poslanci, No ale si predstav ze doteraz sme sa nerozviedli, deti kazdy svoju rodinu,,uz si nedovoluje, vlastne len co musi mi povie,,uz neslope,,lebo zbadal,ze ho to nicilo,,a este dostal aj rakovinu prostaty.Skratka sme uz starsi manzelia,,nic zleho mu neprajem,,ani nikdy nepriala,, ale laska k nemu O bodov,, ale to co som s nim zazila, to ani nebol zivot, to boli pre mna muky, aj pre deti, A nase vlastne deti ked sa chcel vratit ho nechceli..,ale uz keed maju vsetko svoje tak uz im to nevadi.. 1)Tak najskor odist od neho, a dat si vyzivne na teba, 2) a az potom rozvod..inak mas narok aj na rozvedenu, ale to je ozaj len minimum, Ako nerozvedena podla zakona, MANZELIA musia mat rovnaku zivotnu uroven, Pisem preto,lebo ja somo tomto zakone nevedela.Prajem stastlivy Novy rok 026,, a nedaj sa tyrat,,!!!!!

No, vola sa to gaslighting, vygoogli si to, typicky manipulator, tam sa to nezlepsi