icon

Manžel sa po svadbe zmenil

7. sep 2022

Môj krátky výlev,s manželom sme chodili spolu 5 rokov,potom bola svadba.Bola som s ním šťastná,ani vo sne by ma nenapadlo že po svadbe sa zmení.Ostala som tehotná,máme spolu synčeka.Odcudzili sme sa.Chyba mi láska,pohladenie,pekné slovo.Namiesto toho mi hovorí že som sprostá,že nič neviem,som neschopná.A to len preto že sa starám sama ukážkovo o všetko.Syncek má radšej mňa než otca,aj on si všimol ako sa správa k nám zle.Neviem ako z tejto situácie von.Odist nemám kam,jedine len čakať a veriť že sa zmení,no neviem.Mozno je to môj osud žiť život bez lásky.Za to môj synček mi všetko vynahradzuje.

monuska112
7. sep 2022

su ludia, ktorym to trva nez sa naplno ukazu a vacsinou to pride az ked ta maju istu - svadba, dieta...no manzel sa nezmeni on problem ved nema, mas ho ty, ale teba by to zmenit mohlo a zmeni o 10, 15, 30 rokov na 100%. treba si premysliet ci chces tuto dan zaplatit za cakanie. a nebude to pekna zmena.

autor
7. sep 2022

@elizabet173 Nie neviem naňho nakricat.
@viestta Lenže pokiaľ sme nebývali spolu nevidela som aký vlastne je.

kamatopo
7. sep 2022

Tak to dobre dlho držal formu že si nevedela aký je. To si za päť rokov nespozorovala ani na rečiach čo viedol? Názory čo prezentoval. Ako sa bavil s ostatnými okolo. Dve odlišné povahy sú niekedy pre vzťah hrobarom. Ak je on samotár tak to by bol zázrak aby si ho zmenila. Mala som niečo podobné doma. Skončilo to rozvodom v našom prípade.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
autor
8. sep 2022

@jabadabadu Stretávali sme sa,robili sme v jednej firme,správal sa vždy slušne s nikým nemal žiadny konflikt,bol pracovitý,pomáhal druhým.Ked sme sa dali dokopy,som mala ťažké obdobie podržal ma bol mi oporou.Fakt neviem kam sa stratil ten človek čo bol vtedy.

sergejj
8. sep 2022

Zaujimave by bolo precitat si nazor z jeho strany v com si sa ty zmenila. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
8. sep 2022

@elizabet173 Väčšinou ja, no príklad keď on bol doma a ja v robote nemal problém prichystať mi veci na varenie alebo spraviť niečo.No potom prestal ako som ostala tehotná.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
8. sep 2022

@sergejj iste sa zmenila aj ona. Stala sa z nej matka, v taky čas sa žene celkom vyrazne prehádžu priority. Ale mali by sa prehádzať aj otcovi dieťaťa a mal by si uvedomiť, že tak ako pribudli povinnosti žene, mali by pribudnúť aj jemu. Lenže toto máloktorý chlap pochopí, ti úplne najnechapavejsi sa ešte cítia odstrceni a nedoceneni. Úplne najhorší sú tí, ktorí detinsky žiarlia na vlastné dieťa a trucuju, lebo už nie sú stredobodom zenineho vesmíru. Áno, sú ženy, ktoré sa tak upnu na dieťa a domácnosť, že na chlapa zabudnú, ale tých nie je až toľko ako chlapov, čo nezvládajú rolu manžela a otca zároveň.

monuska112
8. sep 2022

mile zeny, asi mate podaktore problem s citanim, tu autorka riesi, ze sa neciti dobre so svojim manzelom, ze ju ponizuje nadavkami urazkami a pochybnostami o vyske jej intelektu. neviem presne o co vam ide, ci jej chcete dokazat ze je to jej vina pretoze urcite videla, alebo je to proste hlupana, ked to do piatich rokov nevidela, alebo si to cele vymyslela, kedze nieje mozne aby to nevidela...ani jedna z tychto troch moznosti ale ze absolutne neodpoveda na jej otazku, neriesi jej otazku, ani autorke absolutne nijako nepomaha. ale to by ste si isto vsimli ak by sa v jednej z tychto moznosti neskryvalo vase vlastne ja.

autor
8. sep 2022

Možno som sa zmenila aj ja,no to ešte nedáva mu právo byť na mňa hnusný.Priklad pred chvíľou som došla domov z nákupov.Vyberam z auta veci a niečo sa mi vysmyklo z rúk,začne na mňa že aká som nešikovna že nič neviem.Pytam sa ho čo robil doma od rána pokiaľ som bola preč.On že aká som ja sprostá že čo by mal robiť,že sedel doma a čakal kedy pôjde do roboty na poobednú.Alebo keď ideme do mesta spolu, všetko na mne skrytizuje ako jazdím,že sa boji so mnou ísť na aute.A pri tom za 15 rokov ani jednu nehodu som nemala.Som dobrá vodička.Medzi ľudí alebo do obchodu keď ideme sa schováva za mňa aby jeho nikto nevidel.Ked kychnem tak mi povie aká som sprostá,že na ulici sa nekycha nekasle,že nikto ma nič nenaučil a podobne reči.

viestta
8. sep 2022

Vieš čo? Kopni ho do riti. Toto nemá význam zachraňovať. Z takého c.h-uja niet úžitku, len ti život ničí. Pozbieraj ten zvyšok sebaúcty a hrdosti co máš a zariad si život bez neho. Dajak bude, ale určite lepšie ako s ním.

autor
8. sep 2022

Alebo keď synček plače alebo vymýšľa,tiež že som sprostá lebo som ho nič nenaučila.Teraz pondelok nastúpil do škôlky a plače nechce tam ísť ,tak manžel na mňa hovorí lebo som sprostá lebo neviem mu vysvetliť že v skolke je dobré že tam má chodiť s radosťou.No čo odo mňa čaká keď vidí aká som neschopná a nič neviem.

viestta
8. sep 2022

Opakujem, začni si zriaďovať život bez neho. Nie si hlúpa ani lenivá, to zvládneš.

alexnina777
8. sep 2022

Už si všimol tvoj dokonalý muž že syn má zatial len 3 roky?? skús mu oznámiť nech to nechá na teba..veľmi musí byť primitívny keď tomuto verí že sa to 3 ročným deťom oznamuje ..a tvoja chyba že si neschopná, vrchol..Čakáš tu rady tak si nechaj poradiť..plánovať odchod, zatiaľ ži v bubline a popros ho aby Ťa laskavo neurážal a neponižoval, pokiaľ mu neukážeš že si to nenecháš od neho bude to robiť stále..zjavne v tejto schéme vyrastal..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
8. sep 2022

@elizabet173 Nebojím,no manžel povie že on nevie ako vysvetlit alebo malý ho nepočúva.Inac ako sa dá vysvetliť dieťaťu že nemá plakať v škôlke?To si musí jedine zvyknúť si,neviem ako to urýchliť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
8. sep 2022

Jasne, on vysvekt nevie, ale ty si blbá, lebo to vysvetlit nevies. On nevie navariť, ale ty si blbá, že jemu to nechutí. On nevie vyložiť nákup, ale ty si grambľavá, lebo ti niečo spadlo. Tomu sa povi korunovaný vôl, a neviem ci som volom neukrivdila.

autor
8. sep 2022

@elizabet173 Ja som není typ čo huláka po niekom.

monuska112
8. sep 2022

@elizabet173 to iste som jej vpodstate radila aj ja

monuska112
8. sep 2022

autorka po nikom nehulakaj. akurat vyplytvas svojou energiou. je jedno co mu akym tonom povies aj tak to prekruti a ty budes zase ta blba este aj histericka pri tolkom kriku taketo veci sa riesia potichu. proste sa potichu zbais potichu odides ked tam nebude. este v ten den si vybavis starostlivost o dieta aspon kym neprebehne sud a s manzelom sa viac nekomunikuje, ked tak cez pravnikov alebo inych sprostredkovatelov. ak sa ti odist neda, tak sa pomaly setri na den, aby sa odist dalo, pricom sa pozries po vsetkych inych zdrojov pomoci - priatelia, rodina hocico. a ak aj tak sa odist neda, tak si nastuduj nieco o manipulacii. vopred ti vsak vravim, ze tato hra nesie so sebou najvyssiu dan - nesluzi na zmenu manzela, ale na lepsie prezitie. a dan je, ze si to osvojis a z teba samej sa stava magor, a syn to bude vidiet cim si to osvojuje aj on. cize tym sa vraciame k prvemu planu - odist.

hendikep
8. sep 2022

Pozri, takto sa citi vela parov po narodeni dietata… manzel zrazu nema Tvoju pozornost, s dietatom nema este vztah a vidi Vas ako ste mozno samostatne jednotky bez neho… skus sa nato pozriet jeho ocami..manzel to vidi tak ze je na nho vyvijany tlak, je chodiaca penazenka ziviaca dvoch zalubencov medzi ktorych ma pocit ze nepatri. To ze sa na Tebe vyvrsuje je velmi nevhodne ale je to len znamka jeho frustracie ver mi… mala som to podobne ale po case sa to utriaslo, dieta podrastlo vytvoril si s nim vztah a boli sme neskutocne zohrata trojka, a teraz par dni uz stvorka 😉 Ver mi je to uplne normalne, prekonaj sa a zacni Ty, prejav manzelovi viac pozornosti a uvidis ze sa to bude zlepsovat… a nepocuvaj rady ako ho mas opustit a rozviest sa, chcela by som vidiet vztah ktorym narodenie dietata nezamavalo…

autor
8. sep 2022

@hendikep Není manžel chodiaca peňaženka s tým nesúhlasím.Za to že som bola na RD tiež som mala ako taký príjem a svoje veci som platila sama.Prejavit mu viac pozornosti,nech poviem čokoľvek on reaguje aby som mu dala pokoj ,on je rád keď nikto od neho nič nechce a nič nemusí robiť.

hendikep
8. sep 2022

prepac ja som si az potom precitala ze dieta uz mas v skolke, myslela som ze dieta ma max. par mesiacov , a nie tri roky, to uz by malo u Vas inak vyzerat…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sergejj
11. sep 2022

@viestta s tou poslednou vetou nesuhlasim. To mozno platilo kedysi. V dnesnej dobe muzi varia, pomahaju s domacnostou, chodia s detmi do zabavnych parkov. Skor vnimam ze zeny nezvladaju rolu matiek a manzeliek. A nielen od kolegov. V detskom centre synacik robi bordel a mamicka s telefonom v ruke a nezaujima ju to. Po upozorneni povie, to su deti ze to normalne. 😉