icon

Manžel už nechce ďalšie dieťa

kvecinka321
10. mar 2021

Ahojte, ani neviem ako začať. Asi na začiatku, kedy sa nám po potrate v 24tt narodilo vytúžené prvé dieťa. Ako asi pre každú prvorodičku alebo rodičov prvorodeného dieťaťa, toto obdobie bolo pre nás nesmierne náročné. Navyše sme bývali u svokrovcov čím utrpel aj náš vzťah, ktorý sa snažíme dávať dokopy. Počas tohto náročného obdobia sme si hovorili že jedno dieťa nám stačí.. postupne nám však dochádzalo že by bolo fajn mat aj druhé najmä kvôli prvému dieťatku aby malo “parťáka” súrodenca. Keďže prvé naše dieťa nebolo “na prvý šup” ale bolo ozaj vytúžene a vysnažené takmer po roku, začali sme sa snažiť skôr aby nebol na nás taký tlak, keďže sme nechceli mat veľký rozdiel vekový medzi deťmi. A ono sa to podarilo ihneď na prvý cyklus. Boli sme naozaj šťastní aj keď najmä mna čakalo náročné obdobie plne nevoľnosti tehotnosti starajúc sa o malé dieťa ktoré ešte ani nestvornozkuje. Do toho sa dokončoval byt a tak sme začali byt aj tlačení časom môjho tehotenstva.. nakoniec však všetko dobre dopadlo. Pôrod nášho druhého dieťatka mi zmenil úplne vnímanie počtu deti.. od jeho narodenia mám v sebe obrovsku túžbu zažiť to ešte raz.. tehotenstvo, pôrod, šestonedelie (naň som sa psychicky pripravovala aby som nevidela prácu ktorú nemôžem urobiť a bola v pohode a tak to bolo jedným z najkrajších mojich obdobi v živote).. neviem kde sa to vzalo vo mne toľko laky že chcem odovzdať.. Nie je to ľahké ani jednoduché manžel mi spočiatku pomáhal ale teraz jediná jeho starosť je vziať staršie dieťa na prechádzku poobede o domácnosť upratovanie varenie nákupy sa starám ja sama. A tu je ten zadrhel. Keď som mu hovorila že mám túžbu mat ešte jedno dieťa, tak mi povedal že on už nechce že už si chce užívať život so mnou ísť niekde so mnou a teší sa keď deti budú samostatne a budeme môcť niekde ísť aj sami a nechce to predlžovať. Neviem či ho lámať či ho presviedčať.. deti miluje nadovšetko je neuveriteľne úžasný otec možno ak preto je vo mne ta túžba že vidím že nám to funguje že mame dve skvele deti a že to zvládame.. finančne problém nemáme. Jedine čoho ja sa obávam je moje zdravie. Mám diagnózu s ktorou neviem koľko môžem fungovať naplno a veľakrát to cítim že s dvomi deťmi vládzem ltt. Len to som so myslela aj pri prvej že nemám energiu a našla sa.. lebo je poháňaná tou obrovskou láskou.. lenže čo ak ozaj už na to síl mat nebudem... neviem či sa mám riadiť tým po čom túžim a snažiť sa presvedčiť manžela alebo veriť že keď on nechce že to asi tak nemá byt.? Čo by ste robili vy?

Strana
z2
pele
11. mar 2021

Ja si tiez myslim, ze ak citis, ze by si vychovala aj tri, tak skus este po case s manzelom o tom pohovorit. Podla mna je krasne mat deti, v podstate len tie po nas ostanu a pre seba navzajom. Tak ako sa da bat, ze sa nieco stane jednemu z rodicov a druhy tolko deti nezvladne, sa da bat aj o to, ze jedno z deti bude mat nehodu v dospelosti a druhe ostane samo - keby boli tri, je to lepsie. Je to len uhol pohladu. Myslim si, ze ak zakladatelka tuzi po dietatku, asi bude najspokojnesia, ked jej to vyjde. Nevidim nic zle na tom, ze sa v materstve nasla. Mozno manzel po case povoli (a mozno nie, ale z jej slov mam dojem, ze nejaka sanca tam je).

littlebubble
11. mar 2021

@kvecinka321 Nechcela som nijak dehonestovať tvoje manželstvo.Verím, že ho môžete mať úplne harmonické kedže ja som so svojim nezažila ešte ani jednu hádku.

Ospravedlňujem sa ak sa ťa niečo dotklo.Veľa vecí som myslela všeobecne pretože sa s tým stretávam veľmi často, že sa ženy idú za deťmi zblázniť a ja sa to snažím pochopiť.Lásku k žijúcemu dieťaťu chápem.Ale útrapnú túžbu nie.Tiež chcem raz dieťa ale neriešim to.

To, že mamičky často používajú vetu (súrodenec pre dieťa) je pre mňa len argument ako dosiahnuť cieľ mať ďalšie dieťa.Moji súrodenci určite neboli pre mňa kedže ja som ich nepotrebovala ku šťastiu.Bolo to rozhodnutie rodičov a urobili to pre seba.Som veľmi rada, že to nerobili pre mňa pretože ja som sa im o to neprosila.Takže pre mňa to bolo prijatie situácie nie niečo s čím mi urobili radosť.

Veľa ľudí vníma príchod dieťaťa obmedzujúco.Možno ste niečo obmedzili čo ste nemuseli a manžel to nechce zažiť znovu 🤷.

Sú ľudia ktorí pri deťoch sedia doma a ľudia ktorí nezmenili svoj život ale zapojili do neho aj dieťa.
Skús sa manžela opýtať kde by videl problém.Ak ste finančne zabezpečení tak to asi nebude ten problém.

cucoriedkacucoriedka
12. mar 2021

@kvecinka321 ty si uz zjavne rozhodnuta....cakas tu jednoducho odobrenie a podporu....ale je to o vas....rieste si to doma.ist na forum.s niecim tak intimnym...pre mba to teda intimne je....ved s kym to mas prebrat? S muzom....ak povie ok.chod dk toho...ak.povie nie...tak netlac...ono sa to v konecnom dosledku udeje tak ako ma...teraz si uzivat to co mas...deti.muza.cas ukaze.

essenceee
21. mar 2021

ono každy na to ma svoj nazor a uhol pohľadu a nikoho za to nemožeme sudit. Niekto chce viac deti a niekto menej...

Strana
z2