Mať dieťa teraz, alebo počkať?
Ahojte idem sem rozísať svoj príbeh a dilemu 🙂 ...
Prosím hneď na začiatok vulgarne a urážajuce komentáre vynechajme..
Mam 28 r. za pol roka 29 . S manzelom sme ochvilu rok manzelia.. a chceli by sme dieťatko .. ALE
a teraz moja dilema 🙂 .. ak ste sa snou niektora stretla,,, mam viac kil navyse.. nejdem hovorit ze nahvaha lebo to uz nadvaha ani nieje.. momentalne cca 115kg..( zapricinena hlavne operaciou nohy po krorej som sa dlho davala dokopy bez pohybu)
pri vyske 168 cm .. som v procese chudnutia uz mam kila dole a este chcem dat veeeela dole..
mam slabsiu inzulinovu rezistenciu .. co viem ze sa da zvratit stravou hlavne... uzivam na nu Glukophage .. ktory sa dava pri podpore otehotnenia aj vraj :D .. a z nespravneho a tvrdeho cvicenia davnejsie ( kedze som chcela hned schudnut ) som si privodila maju ( 1,5cm) diastazu ktoru tiez uz s fyzioterapeutkou riesime a je na dobrej ceste .. a ta dilema ? 🙂 zacat sa snazit o babätko teraz ?? a pocas snazenia - mozno to nebude hned - pokracovat v chudnuti a davani sa do poriadku ALEBO este pockat nejaky cas a potom sa pokusit ?? ( pripominam ze vek je proti mne ) 🙂 ... Dakujem za kazdy nazor 🙂
Najprv by som popracovala na vahe a zdravi. Polroka a uvidis.
@moncacko123 ja osobne by som vôbec nebrala do úvahy vek.... Zamerala by som sa na seba pretože zdravie a fyzická kondícia je takisto dôležitá v tehotenstve. Kľudne môžete byť typ že priberiete aj 20kg a ono s dieťaťom to už ide ťažšie. Teraz nevravím ze kila su prvoradé ale pri tej váhe nad 100kg by som sa povedzme polroka snažila co najviac dat dokopy. Mali by ste tak brutálnu motiváciu a úspech na dosah. Držím vám palce nex sa rozhodnete hocijak 🙂
@janulienka1103
@luci_ba
@matus7030
Autorka má vek veľmi dobrý, tam sa fakt nie je kam ponáhľať a áno, môžu sa snažiť otehotnieť pár mesiacov, rokov neúspešne ale takisto môže otehotnieť pomaly na prvý šup (môj prípad, a to som mala UŽ!! 35 rokov) a tiež sa jej môžu podariť dvojičky, trojičky... Mne to tak z pozorovania vychádza, že kto je celkovo menej plodný, tak bude mať problémy aj v osemnástke a kto má dobrú plodnosť, tak nemá problém ani v 35+.
Vy tu všetky máte iba jeden cieľ - mať dieťa, no popri tom má ale autorka už teraz kopec zdravotných problémov - je obézna, má cukrovku, diastázu. Tehotenstvo jej tieto problémy len zhorší. Do toho jej môže vyskočiť vysoký tlak. Ďalej obéznym ženám sa často rodia už veľké/ťažké deti s predispozíciou na obezitu. Možno bude musieť mať cisársky, a čím má žena viac tuku na bruchu, tým skôr sa jej v mieste jazvy môže urobiť previs. Alebo je menšia šanca, že sa jej brucho vrátiť do pôvodného stavu. Celkovo na fungovanie po cisárskom je dobré mať čím lepšiu kondičku.
Všetky tu dobre vieme, že po pôrode to nie je len ako na fotkách zo soc. sietí. Dieťa nie je vždy iba usmievavý zlatučký uzlíček. Popôrodné kilá nejdú vždy ľahko dole, do toho nevyspatosť, stres, možno aj malé rozčarovanie z materstva. Chudnutie popri kojení mi tiež príde ako individuálna vec.
Takže fakt skôr ako stoj čo stoj mať dieťa by som sa zamerala na vylepšenie si zdravia.
...ja by som to zbytocne neodklada, nikdy nevies do ktorej skupiny sa dostanes, ci sa vam dietatko podari na prvy sup, ci o rok, ci o pat, a ci vobec niekedy. Su zeny ktore aj s nadvahou aj obezitou otehotneju a maju v poho tehotenstvo aj zdrave dieta, su zeny kt. nadvaha uz len samotne otehotnenie znemozni, su zeny kt. nadvaha spolu s tehotenstvom privolaju aj ine zdravotne problemy (napr. tehotenska cukrovka sa castejsie objavuje u zien s nadvahou a vyssim vekom). Ale to clovek niekdy nevie. Ak po dietatku tuzite tak sa nechrante a nechajte to na prirodu, prilisne planovanie este neznamena ze aj v reali pojde vsetko podla vasho planu. A v cviceni a v spravnom stravovani mozes pokracovat aj pocas tehotenstva a aj po porode,
@moncacko123 zbehni za gynekológom a porád sa s ním. Vezmi si záznam aby videl.vysledky. ak si mala v poslednej dobe dáke vyšetrenia. Na vek sa vyjadrovať nejdem ale podľa môjho lekára na to na prvé dieťa najvyšší čas. Ja som v 28 porodila druhé a už som mala takmer 5 ročnú dcérku a 7 rokov manželstva za sebou a 11 rokov vzťahu celkovo. Netreba veci okolo rodiny odkladať.

@miadi jasné, že to riešim. Po pol roku som už absolvovala zakladne vysetrenia u gyn. Dalej manzel spermiogram. Vysetrenia na endokrinologii, urologii, reprodukcnej imuno mame tiez za sebou...atd. Vsetko to dlho trva a mozno by to uz bolo inak keby to riesim skor. Ale to je jedno. Nerozmyslam co by bolo keby....skor som chcela vyjadrit komentom to, ze ja z mojej skusenosti neradím čakať dlho, lebo nie je načo 🙂